Θέλω να τον Γνωρίσω αλλά δεν Ξέρω τι να Πω - Women's Bible

Θέλω να τον Γνωρίσω αλλά δεν Ξέρω τι να Πω

Θέλω να τον φλερτάρω αλλά δεν Ξέρω τι να Πω

Όταν έκανα τα πρώτα βήματα μου στο φλερτ, θυμάμαι πως η πιο συχνή δικαιολογία που χρησιμοποιούσα ήταν πως θεωρούσα ότι δεν ξέρω τι να πω. Απέφευγα να μιλήσω σε όσες μου άρεσαν ή απογοητευόμουν όταν έβλεπα πως εκείνη δε συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση.

Η σιωπή και η αμηχανία ήταν η κατάσταση που ήθελα να αποφύγω περισσότερο καθώς θεωρούσα πως αν εκείνη δε συμμετέχει ενεργά αυτό σημαίνει κάτι για μένα, πως δεν είμαι ενδιαφέρων τύπος.

Πόσο λάθος έκανα…

Το “ δεν ξέρω τι να πω ” είναι μια από τις συνηθέστερες σκέψεις και κυρίαρχες δικαιολογίες που περνά από το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, όταν θέλουν να φλερτάρουν και να γνωρίσουν κόσμο.

Πρόκειται όμως για μια εξαιρετικά καμουφλαρισμένη παγίδα. Μια παγίδα η οποία τους αποτρέπει να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές, να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους, να γνωρίσουν ενδιαφέροντες ανθρώπους, να κάνουν έρωτα και πολύ πιθανό να εμποδίζει και εσένα.

Η ρίζα του κακού είναι ο ασπρόμαυρος τρόπος σκέψης με τον οποίο οι περισσότεροι προσεγγίζουν την συγκεκριμένη κατάσταση. Στην πραγματικότητα δεν είναι ότι δεν έχουν τι να πουν, όλοι έχουμε πράγματα να πούμε.

Απλά δε θέλουν να νιώσουν ότι απορρίπτονται. Θέλουν αυτό που θα πουν να έχει επιτυχία 100%, να εντυπωσιάσει οπωσδήποτε, κάτι που δε γίνεται.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει πρώτα να αποδεχτείς αν θες να γίνεις περισσότερο κοινωνική αλλά και να φλερτάρεις ελεύθερα.

Αν λοιπόν φίλη μου θες να μιλήσεις σε κάποιον που σου αρέσει αλλά νιώθεις πως δεν έχει νόημα γιατί δεν είσαι ενδιαφέρον άτομο ή πως δεν ξέρεις τι να του πεις, να θυμάσαι πως σκοπός σου δεν είναι να τον εντυπωσιάσεις.

Στο φλερτ, σκοπός σου είναι να βοηθήσεις τον άνδρα με τον οποίο μιλάς να συνθέσει στο μυαλό του τα κομμάτια του παζλ και να χτίσει μια γοητευτική εικόνα για εσένα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να μιλάς για τον εαυτό σου, να αποκαλύπτεις πτυχές της ζωής σου και να εκφράζεις τις απόψεις σου.

Αντί λοιπόν να αποθαρρύνεσαι όταν σκέφτεσαι ότι δεν έχεις τι να πεις, έχε στο νου σου ότι είναι ευθύνη σου να του μεταφέρεις πληροφορίες και πράγματα για εσένα ωστε να σε γνωρίσει καλύτερα και όχι δική του να τα ανακαλύψει.Θέλω να τον φλερτάρω αλλά δεν Ξέρω τι να Πω

Πως θα το κάνεις αυτό;

Χρησιμοποίησε περισσότερες δηλώσεις

Αν σου έχει τύχει να μιλήσεις με κάποιον ο οποίος σου κάνει συνεχώς ερωτήσεις θα ξέρεις πόσο εκνευριστικό μπορεί να γίνει αυτό. Το θέμα με τις συζητήσεις τύπου συνέντευξης είναι πώς όταν κάνεις πολλές ερωτήσεις ζητάς στην ουσία από τον άλλο να προσφέρει και να επενδύει συνεχεία στην κουβέντα χωρίς να δίνεις εσύ πολλά.

Αντιθέτως όταν κάνεις δηλώσεις, εσύ είσαι αυτή που προσφέρει και εισάγει νέα θέματα για συζήτηση που μπορούν να κινήσουν το ενδιαφέρον του συνομιλητή σου. Βρες ερεθίσματα από το περιβάλλον σου, παρατήρησε κάτι πάνω του ή σχολίασε δημοφιλή θέματα από την επικαιρότητα που σε ενδιαφέρουν και έχουν σχέση με την ποπ κουλτούρα.

Δείξε πως είσαι μια γυναίκα με γνώμη και άποψη για τα πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο, όπως λέμε πάντα και στα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα, ακόμα και αν δε μοιράζεστε τις ίδιες απόψεις, ξεχωρίζεις από αρκετές άλλες γυναίκες που δεν εκφράζουν τις απόψεις και τις γνώμες τους και μένεις στο μυαλό του.

Θες να μάθεις να φλερτάρεις με επιτυχία; Δες εδώ

Μην λες “δεν ξέρω τι να πω”, πες ιστορίες

Αν παρατηρήσεις οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ιστορίες συνεχώς. Θα μιλήσουν για εκείνη τη φορά που πήγανε στο πιο ξεχασμένο μπαρ της Ζακύνθου, για εκείνη την αναταραχή στο γραφείο ή για τη βόλτα που έκαναν με τη μηχανή το Σαββατοκύριακο.

Στην ουσία η βασική μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιούμε ως άνθρωποι για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας είναι η αφήγηση ιστοριών.

Και ένας από τους βασικούς λόγους που πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι δεν έχουν καλές κοινωνικές δεξιότητες, οφείλεται στο ότι δεν αφηγούνται ιστορίες από τη ζωή τους.

Συνήθως αυτό γίνεται γιατί πιστεύουν πώς τα γεγονότα στη ζωή τους δεν είναι ενδιαφέροντα αλλά αυτό είναι λάθος. Δεν χρειάζεται κάποιο γεγονός-υπερπαραγωγή. Το ενδιαφέρον σε μια ιστορία δε βρίσκεται στο γεγονός αλλά στον τρόπο που τη λες.

Σκέψου λοιπόν 2-3 φάσεις από τη ζωή σου. Γεγονότα από τα χόμπι σου, τις διακοπές σου ή στιγμές με τις φίλες σου και την οικογένεια σου. Μάθε να τα αφηγείσαι σα να λες μια ιστορία και την επόμενη φορά που θα φλερτάρεις με κάποιον εισήγαγε τα στην κουβέντα.

Θα δεις ότι με αυτόν τον τρόπο γεμίζεις χρόνο, εισάγεις νέα θέματα και βοηθάς τον άνδρα με τον οποίο μιλάς να συνδεθεί μαζί σου και να μοιραστεί παρόμοιες εμπειρίες που μπορεί να έχει ζήσει.

Η μεγάλη δυσκολία στο φλερτ είναι πάντα να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Να απελευθερωθούμε από τα δεσμά, τις  πεποιθήσεις μας και την κακή αυτοεικόνα που έχουμε και να ανακαλύψουμε τον γοητευτικό εαυτό που κρύβουμε μέσα μας.

Όπως ακριβώς ένας γλύπτης αφαιρεί στρώσεις από το μάρμαρο για να αποκαλυφθεί το άγαλμα, έτσι κι εσύ αν αφαιρέσεις το φίλτρο της τελειομανίας, αν αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να εκφραστεί θα δεις ότι όχι μόνο δεν θα ξανασκεφτείς το “ δεν ξέρω τι να πω ”, αλλά θα καταλάβεις ότι είσαι πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα.

Και αν θες τη βοήθεια μας, για να μπορείς να τον γοητεύεις, δες περισσότερα εδώ.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.