8 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν βγαίνεις με Χωρισμένο - Women's Bible

8 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν βγαίνεις με Χωρισμένο

Τι πρέπει να ξέρεις αν βγαίνεις με έναν χωρισμένο άνδρα

Ένας χωρισμένος άνδρας φέρνει το παρελθόν του στη νέα του σχέση. Το ίδιο κάνεις και εσύ βέβαια, αλλά όταν μιλάμε για διαζύγιο, η πρώην ίσως να είναι ακόμα στο προσκήνιο. Ίσως είναι ακόμα θυμωμένος μαζί της ή υπάρχουν παιδιά που αναγκάζουν τον χωρισμένο άδρα με τον οποίο βγαίνεις, να την βλέπει ακόμα.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Οι άνθρωποι που έχουν πάρει διαζύγιο, είναι πιο ώριμοι και με περισσότερες εμπειρίες, τις οποίες φέρνουν στη νέα τους σχέση. Ίσως βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά από εσένα. Το να είσαι ειλικρινής μαζί του και να προσπαθείς να τον καταλάβεις, είναι πολύ σημαντικό για να πετύχει η σχέση σας.

Αν έχεις ερωτευτεί ένα χωρισμένο άνδρα, διάβασε κάποια πράγματα που καλό είναι να περιμένεις, όσο η σχέση σας προχωράει.

8 Πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν βγαίνεις με χωρισμένο άνδρα

#1 Σιγουρέψου ότι έχει χωρίσει

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να σιγουρευτείς πως έχει χωρίσει ήδη και δεν είναι στη διαδικασία του διαζυγίου. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνδρες λένε πως θα χωρίσουν, δεν τα πάνε καλά με τη γυναίκα τους ή περιμένουν το διαζύγιο να βγει, ενώ δε συμβαίνει τίποτα από αυτά. Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα και να τον πιστέψεις.

Το να ερωτευτείς έναν άνδρα που είναι σε αυτή τη φάση, θα είναι δύσκολο για σένα καθώς είναι πολύ πιθανό να μείνει με τη γυναίκα του και να μη χωρίσει ποτέ. Σε αυτήν την περίπτωση εσύ θα είσαι η «παράνομη» σχέση του και θα έρχεσαι πάντα δεύτερη. Αν λοιπόν δεν έχει χωρίσει, μείνε μακριά του.

#2 Πήγαινέ το αργά

Όπως σε κάθε σου σχέση έτσι και σε αυτή, θέλεις να τον γνωρίσεις πριν κάνετε μεγάλα σχέδια για το μέλλον. Όταν βγαίνεις με έναν χωρισμένο άνδρα, θέλεις να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για το τι πήγε λάθος στον προηγούμενο γάμο του και γιατί χώρισε.

Δε θέλεις όμως να τον πιέσεις με ερωτήσεις, πόσο μάλιστα όταν είναι επίπονες. Αν δεν είναι έτοιμος να μιλήσει, δώσε του χρόνο. Το να μάθεις για τον προηγούμενο γάμο του, θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ίδια λάθη με την πρώην του, αλλά και να δεις αν ακόμα βρίσκεται στη φάση της επούλωσης των τραυμάτων που του άφησε το διαζύγιο.

#3 Μην προχωρήσεις μαζί του αν τσακώνεται με την πρώην του ή προσπαθεί να την ξανακερδίσει

Ένας άνδρας που συνέχεια τσακώνεται με την πρώην του, δεν μπορεί να αφοσιωθεί συναισθηματικά σε μια νέα σχέση. Ο θυμός και το άγχος που νιώθει από την προηγούμενη σχέση του είναι πιθανό να μεταφερθούν και στη δική σας. Είναι πολύ εύκολο να γίνεις το άτομο πάνω στο οποίο θα ξεσπάει, θα λέει για την πρώην του και για τη σχέση τους.

Αν πάλι δεις πως θέλει να ξανακερδίσει την πρώην του και να είναι πάλι μαζί της, δεν έχεις λόγο να κάτσεις μαζί του. Δεν πρέπει να του επιτρέψεις να σε χρησιμοποιήσει για να την κάνει να ζηλέψει ή να περάσει για λίγο καλά μέχρι να τα ξαναβρούν.

#4 Ίσως φοβάται να σου ανοιχτεί

Είναι πιθανό να είχε προβλήματα στον προηγούμενο γάμο του ή το διαζύγιο να ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Οπότε όπως καταλαβαίνεις, μπορεί να δυσκολεύεται να εμπιστευτεί ξανά. Μπορεί τα όρια που σου έθεσε να σου φαίνονται παράλογα, αλλά μην το παίρνεις προσωπικά. Το κάνει για να «σώσει» τον εαυτό του από ενδεχόμενο πόνο.

Να είσαι ειλικρινής μαζί του και να μην παίζεις παιχνίδια. Δε θέλεις να του προκαλέσεις περισσότερο πόνο, αλλά να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί και να σου ανοιχτεί.Τι πρέπει να ξέρεις αν βγαίνεις με έναν χωρισμένο άνδρα

#5 Να είσαι ξεκάθαρη με αυτά που θέλεις

Όταν είσαι σε σχέση με έναν χωρισμένο άνδρα, πρέπει να είσαι ξεκάθαρη με το τι περιμένεις από αυτόν. Το ίδιο βέβαια πρέπει να κάνει και αυτός. Μπορεί να θέλει να ζήσει τη ζωή του χωρίς δεσμεύσεις, ενώ εσύ να θέλεις γάμο.

Είναι πολύ σημαντικό αυτά να τα ξεκαθαρίσετε από την αρχή, ώστε να μην απογοητευτείτε αργότερα.

#6 Μην τον πιέζεις να δεσμευτεί

Αν έχει χωρίσει πρόσφατα, ίσως θέλει να χαρεί την ελευθερία του. Πολλοί άνθρωποι που έχουν πάρει διαζύγιο, δε θέλουν να ξαναπαντρευτούν, αλλά θέλουν να ξανακάνουν σχέση. Ίσως ένιωθαν περιορισμένοι στο γάμο τους και τώρα θέλουν να ζήσουν την κάθε στιγμή.

Αν λοιπόν δε θέλει να παντρευτεί, μην τον πιέζεις. Μπορείτε να συνεχίσετε να είστε μαζί και χωρίς γάμο αν το επιθυμείτε. Αν όμως εσύ θέλεις να παντρευτείς, τότε πρέπει να τον αφήσεις και να προχωρήσεις παρακάτω.

#7 Δεν είσαι η πρώην του

Μπορεί να έχει πληγωθεί από την πρώην του, αλλά εσύ είσαι άλλος άνθρωπος. Μην προσπαθείς να φερθείς σαν αυτή. Κάντε πράγματα διαφορετικά από αυτά που έκαναν μαζί. Αν σου έχει πει πως η πρώην του δεν τον άκουγε, τότε βεβαιώσου πως εσύ τον ακούς. Μπορεί να νιώθει ανασφάλεια, οπότε πες του ότι είσαι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί.

#8 Αν έχει παιδιά μην τον πιέζεις να στα γνωρίσει

Μπορεί να θέλεις να δείξεις στο σύντροφό σου πόσο καλά τα πας με τα παιδιά και πόσο τα αγαπάς, αλλά έχε κατά νου πως είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Το πότε και αν θα γνωρίσεις τα παιδιά του, έχει να κάνει μόνο με αυτόν και τα παιδιά. Μέχρι να το αποφασίσουν λοιπόν, απλά δείξε του ότι δεν έχεις κανένα θέμα με το γεγονός πως έχει παιδιά.

Όλες κουβαλάμε τις παλιές μας σχέσεις, μαζί μας στις νέες. Όλα όσα ζήσαμε, είτε ήταν καλά είτε κακά, μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα. Πιο δυνατές και γεμάτες εμπειρίες.

Αν βγαίνεις με έναν χωρισμένο άντρα, μπορεί να είναι σε δύσκολη φάση ή να είναι ήδη έτοιμος να προχωρήσει παρακάτω. Δείξε κατανόηση για όσα πέρασε αλλά και για το νέο του ταξίδι μετά το διαζύγιο. Στήριξε τον και μην τον πιέζεις να κάνει πράγματα που δε θέλει. Προσπάθησε να τον γνωρίσεις καλύτερα, γιατί παρ’ όλο που μπορεί να είναι πληγωμένος από το διαζύγιο, ίσως είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος!

Αν θες κάποια βοήθεια για να βελτιώσεις τη σχέση σου, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.