5 Τρόποι να Εμπιστευτείς Ξανά - Women's Bible

5 Τρόποι να Εμπιστευτείς Ξανά

5 Τρόποι να Εμπιστευτείς Ξανά

Όλοι έχουμε πληγωθεί στην ζωή μας. Δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο σε αυτό και ακόμα και όταν έχει περάσει αρκετός καιρός έτσι ώστε να προχωρήσουμε, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι είμαστε και έτοιμες. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είσαι έτοιμη να εμπιστευτείς ξανά κάποιον ή επειδή δεν εμπιστεύεσαι την ικανότητα σου να προστατεύσεις τον εαυτό σου.

Το πρόβλημα είναι ότι η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης και όσο δεν έχεις την ικανότητα να εμπιστευτείς, ταυτόχρονα δεν έχεις και την ικανότητα να αγαπήσεις πραγματικά και να αφεθείς.

Οπότε με ποιον τρόπο ανακτάς την εμπιστοσύνη που έχασες, ειδικά όταν φαίνεται να μην μπορείς να την βρεις πουθενά; Διάβασε πιο κάτω 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εμπιστευτείς ξανά.

#1 Για να καταλάβεις αν μπορείς να τον εμπιστευτείς, εστίασε στις Πράξεις του

Όταν εμπιστεύεσαι κάποιον, καλό είναι να ακολουθήσεις έναν απλό τρόπο για να χτίσεις σταδιακά την εμπιστοσύνη και ταυτόχρονα να νιώθεις άνετα με αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει με το να δίνεις την απαιτούμενη προσοχή, όχι στο τι λέει ο πιθανός σύντροφος αλλά περισσότερο στο τι κάνει.

Όταν μάθεις να προσέχεις πράγματα όπως τον τρόπο που συμπεριφέρεται σε σένα αλλά και σε άλλα άτομα που υπάρχουν στην ζωή του, τότε θα καταλάβεις ποιος είναι πραγματικά.

Και όταν αυτό συμβεί, μαθαίνεις επίσης εάν αυτή η ποιότητα ανθρώπου αξίζει να έχει την εμπιστοσύνη σου ή όχι.

#2 Μην Προτρέχεις

Όταν η εμπιστοσύνη δίνεται σε κάποιον πολύ γρήγορα, συνήθως έχει άσχημη κατάληξη.

Η αυθεντική εμπιστοσύνη παίρνει χρόνο να αναπτυχθεί μεταξύ δύο συντρόφων επειδή ακόμα και οι άνδρες που σου ταιριάζουν απόλυτα, δεν είναι σε θέση να σου δείξουν τα πάντα που πρέπει να ξέρεις για εκείνους μέσα σε λίγες μέρες/ εβδομάδες ή μήνες. Χρειάζεται χρόνος, και ποιοτικός μάλιστα.

Εκτός και αν είσαι με κάποιον μαζί 24 ώρες την ημέρα και 365 μέρες τον χρόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να γνωρίζεις όλες τις πλευρές της προσωπικότητας του.

Οι επιτυχημένες σχέσεις χτίζονται πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και για να την αποκτήσεις χρειάζεται να έχεις περάσει πολύ χρόνο με τον σύντροφό σου. Μέσα σε αυτό τον χρόνο συμπεριλαμβάνονται οι καλές αλλά και οι κακές στιγμές της ζωής. Και αυτό προφανώς δεν συμβαίνει από την μια μέρα στην άλλη.Γιατί το φλερτ όταν είσαι πληγωμένη δεν είναι καλή ιδέα, 5 Τρόποι να Εμπιστευτείς Ξανά

#3 Εκφράσου Αποτελεσματικά

Οι άνθρωποι δεν έχουν κάποια μαγική ικανότητα να διαβάζουν την σκέψη των άλλων. Οπότε αν δεν του πεις πραγματικά τι σου συμβαίνει, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να υποθέσει. Δεν θες να το κάνεις αυτό, δεν θα βοηθήσει κανέναν από τους δυο.

Εάν έχεις θέματα εμπιστοσύνης, τότε χρειάζεται οπωσδήποτε να ενημερώσεις τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου πόσο μάλλον τον πιθανό σύντροφό σου. Κανένας δεν θα σταματήσει να σου μιλάει ή θα σε εγκαταλείψει επειδή είσαι ειλικρινής και αποφάσισες να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν πιο αργά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πάρεις τον χρόνο σου και να τον γνωρίσεις πριν επενδύσεις.

Για την ακρίβεια, ο ιδανικός σύντροφος θα το εκλάβει ως ένα σημάδι του ότι είσαι ευάλωτη (με την καλή έννοια) και έχεις αυτογνωσία. Το να γνωρίζεις και να εκτιμάς τον εαυτό σου και ταυτόχρονα μπορείς και να το επικοινωνήσεις είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να ξεκινήσεις να χτίζεις ξανά εμπιστοσύνη με τους άλλους.

Θες να μάθεις πως να γνωρίζεις αξιόλογους και ποιοτικούς άνδρες; Δες εδώ

#4 Διαχώρισε το Παρελθόν από το Μέλλον για να μπορέσεις να εμπιστευτείς ξανά

Το ξέρω είναι δύσκολό να σταματήσεις να σκέφτεσαι ότι έχει συμβεί στην ζωή σου και σου προκάλεσε αυτή την αδυναμία αλλά να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να κοιτάς μπροστά.

Το μέλλον μας δεν επηρεάζεται από το παρελθόν αν δεν το επιτρέψουμε. Δεν σημαίνει ότι επειδή είχες άσχημες εμπειρίες το μέλλον σου θα είναι μίζερο και δυστυχισμένο. Έχεις κάθε ευθύνη για το τι θα επιλέξεις και μπορείς με προσπάθεια και θέληση να καθορίσεις το δικό σου προσωπικό μονοπάτι.

Εννοείται να πάρεις χρόνο να επεξεργαστείς το παρελθόν αλλά ταυτόχρονα φαντάσου με τι άνθρωπο θα ήθελες να είσαι μαζί και τι είδους σχέση θα ήθελες να έχετε.

Όταν κάνεις ενεργά βήματα και σχέδια για το μέλλον, όχι μόνο θα νιώσεις καλύτερα με εσένα αλλά θα αρχίσεις να εμπιστεύεσαι και τον εαυτό σου και κατά συνέπεια και άλλους ανθρώπους.

#5 Μάθε Τι είναι αυτό που Θες

Ένας πολύ ισχυρός παράγοντας στην ερωτική μας ζωή είναι το να ορίσουμε τι θέλουμε ακριβώς από μια μελλοντική σχέση. Δεν μιλάω για παράλογες απαιτήσεις και στενόμυαλες προσεγγίσεις του τύπου «δύο αμάξια» ή «πάνω από 1.90 cm ύψος»

Οι ποιότητες που έχουν σημασία σε έναν άνθρωπο είναι άλλες και τις ξέρεις πολύ καλά. Το πως σου συμπεριφέρεται, αν σε νοιάζεται κλπ.

Έτσι λοιπόν για να επανακτήσεις την εμπιστοσύνη σου στους άνδρες θα πρέπει για αρχή να γνωρίζεις τι θέλεις πραγματικά. Σταδιακά θα τον γνωρίζεις και αν δεις ότι είναι ο ιδανικός για εσένα τότε θα ξεκινήσεις με αργά και σταθερά βήματα, όπως είπαμε πριν, να χτίζεις εμπιστοσύνη.

Και να θυμάσαι! Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε μια ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη ζωή.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.