Μόνη σου; Ο απόλυτος οδηγός για να είσαι καλά - Women's Bible

Μόνη σου; Ο απόλυτος οδηγός για να είσαι καλά

Μόνη σου; Ο απόλυτος οδηγός για να είσαι καλά

Δεν γνώριζα από πάντα πώς να είμαι μόνη μου. Μόνο η σκέψη του να πάω για ένα καφέ ή ποτό μόνη μου πάντα με τρόμαζε και με έκανε να νιώθω αποτυχημένη.

Έτσι κάπως κατέληξα να κάνω παρέα με ανθρώπους που τα κοινά μας ενδιαφέροντα ήταν τόσο λίγα που ίσα που μπορούσες να τα μετρήσεις. Δεν θυμάμαι καν να περνάω χρόνο μόνη μου μέσα στο σπίτι. Και αν ποτέ το έκανα, συνήθως έπνιγα το πόσο άβολα ένιωθα χαζεύοντας στα Social Media ή βλέποντας σειρές.

Από τότε έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Πλέον έχω μάθει την τέχνη του να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, και την λατρεύω.

Έτσι, θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σου.

Αν θέλεις να αλλάξεις την ερωτική σου ζωή, ίσως πιστεύεις ότι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλά να βγεις έξω και να αρχίσεις να γνωρίζεις κόσμο. Δεν είναι αυτή η λύση όμως και αυτό γιατί υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στο να έχεις θετική σκέψη για τα πράγματα και στο να τακτοποιήσεις βεβιασμένα αυτό το κομμάτι της ζωής σου. Την ισορροπία αυτήν πρέπει να την διατηρήσεις.

Το να γνωρίσεις και να προσθέσεις ένα ακόμα άτομο στην ζωή σου δεν σημαίνει ότι ξαφνικά δεν θα είσαι μόνη σου. Στην πραγματικότητα, αν περνάς τον χρόνο σου με λάθος άτομα τότε θα καταρρεύσεις ακόμα πιο γρήγορα.

Για τον παραπάνω λόγο είναι απαραίτητο να ξέρεις πώς να είσαι καλά και μόνη σου ώστε στην συνέχεια να μπορείς να επιλέγεις καλύτερα πού θα αφιερώνεις τον χρόνο σου.

Ως Coach έχω δει πολύ κόσμο να αντιμετωπίζει τα ραντεβού σαν Black Friday: «Θα πηγαίνω σε 5 ραντεβού την εβδομάδα ώστε να γνωρίσω τον ένα και μοναδικό!»

Αν το παραπάνω σε αντιπροσωπεύει, σταμάτα το αμέσως! Τόσα πολλά ραντεβού μου δείχνουν αμέσως ότι τα standard σου για τους ανθρώπους με τους οποίους σπαταλάς τον χρόνο σου είναι πολύ χαμηλά.

Επίσης, αν το πρόγραμμα σου δεν σου δίνει τον χρόνο να γνωρίσεις κάποιον καινούργιο, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες κάνε λίγο χώρο για μία νέα γνωριμία.

Ο χώρος στο ημερολόγιο σου δεν θα πρέπει να είναι μόνο φυσικός αλλά και πνευματικός. Ένα κενό στην καθημερινότητα μας μπορούμε να το αισθανόμαστε απειλητικό. Όμως χωρίς αυτό ουσιαστικά δεν υπάρχει χώρος για να έρθει κάποιος άλλος.

Επιπλέον, χωρίς χώρο στην ζωή σου για κάποιον κατάλληλο, μπορεί ακούσια να καταλήξεις να βγαίνεις με έναν άνδρα που δεν σε ευχαριστεί, ούτε σου αρέσει πραγματικά και ούτε περνάς το χρόνο σου μαζί του παραγωγικά.

Είναι όπως όταν θέλεις να κάνεις μία δουλειά και βιάζεσαι πολύ και τελικά κάτι σου ξεφεύγει και κάνεις λάθος. Ή σε ένα ραντεβού, όλο αυτό μπορεί να σε κάνει να αγνοείς τα κακά σημάδια και τελικά να μην προσέξεις ότι ο άνθρωπος που είναι απέναντι σου δεν είναι ο κατάλληλος για εσένα. «Τι εννοείς δεν θέλεις να συγκατοικήσεις ποτέ με κανένα;»

Φυσικά, την δεδομένη στιγμή μπορεί να έχεις άρνηση στο να ανακαλύψεις πώς θα μπορούσες να είσαι μόνη σου και ευχαριστημένη από τον εαυτό σου, επειδή σκέφτεσαι ότι με κάποιο τρόπο όλο αυτό θα κάνει την εικόνα σου άσχημη.

Από την άλλη μπορεί να σου είναι άβολο να μένεις μόνη σου με τον εαυτό σου γιατί κατά την διάρκεια που ηρεμείς, άσχημες σκέψεις αρχίζουν να εμφανίζονται στο μυαλό σου: τα προβλήματα που έχεις, πράγματα για τα οποία ανησυχείς, αναμνήσεις που δεν θα ήθελες να έχεις και γεγονότα στην ζωή που θα ήθελες να μην πρέπει να αντιμετωπίσεις.

Έχω βρεθεί και εγώ σε αυτή την θέση. Πριν μερικά χρόνια οργάνωνα πάρτι κάθε εβδομάδα σπίτι μου, θεωρούσα ότι η Τρίτη είναι η καλύτερη μέρα για να βγω και έμενα μαζί με ανθρώπους που δεν μου συμπεριφερόντουσαν και πολύ καλά. Προτιμούσα όλα τα παραπάνω από το να μάθω να περνάω χρόνο μόνη μου.

Αυτός ο τρόπος ζωής κατέληγε συνήθως σε τραγωδία. Δηλαδή με εμένα να κάθομαι μόνη μου στο σαλόνι, με ένα μπουκάλι κρασί και κανέναν να στραφώ για μία ανθρώπινη ουσιώδη επαφή.

Ξαφνικά συνειδητοποίησα απότομα όλα τα παραπάνω και ξεκίνησα την διαδικασία του να με γνωρίσω καλύτερα και να μπορώ να περνάω χρόνο μόνη μου. Αν και εσύ είσαι σε αυτή την φάση, παρακάτω είναι μερικές συμβουλές ώστε να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις την μοναξιά με άνεση και όχι σαν να απειλείσαι από αυτήν.

Θες να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση είτε μόνη, είτε σε σχέση; Δες εδώ

#1. Μην αγνοείς τα συναισθήματα σου

Ακούγεται πολύ στερεοτυπικό, αλλά η αποδοχή είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείς τα συναισθήματα σου. Νιώθεις λυπημένη, ενοχλημένη ή μίζερη; Πρέπει να καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Δεν είναι στην φύση του ανθρώπου να νιώθει πάντα χαρούμενος.

Μία φορά ένας φίλος μου είχε πει να κάνω εικόνα τα συναισθήματα μου και να τα αγκαλιάσω. Δοκίμασε το. Φαντάσου πώς ακριβώς θα έμοιαζαν τα συναισθήματα σου αν ήταν άνθρωποι, παρηγόρησε και αγκάλιασε τους.

Μετά επέτρεψε στον εαυτό σου να κλάψει.

#2. Σταμάτα την φυγή

Τώρα που αναγνώρισες τα συναισθήματα σου, μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις από αυτά. Ο χρόνος με τον εαυτό σου σου δίνει την δυνατότητα να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα στο μυαλό σου και να τα δεις από μία πιο φρέσκια οπτική γωνία. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία θαυμάσια εμπειρία κατά την διάρκεια της οποίας θα έχεις πολλές επιφοιτήσεις, μόνο όμως αν δεν αποσπάς την προσοχή σου.

Πάντα συμβουλεύω τους ανθρώπους να εφαρμόζουν μία night-off από τον κοινωνικό τους περίγυρο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι βάζεις το κινητό στο airplane mode, κλείνεις τον υπολογιστή και την τηλεόραση. Επίσης σημαίνει ότι δεν μεθάς (μόνη σου στο σπίτι) ή ότι θα απαντήσεις θετικά σε κάποιο μήνυμα για ένα μεταμεσονύκτιο πάρτι από τους δήθεν φίλους σου ή από τον τύπο που ξέρεις ότι δεν είναι κατάλληλος για εσένα.Πως οι Απογοητεύσεις στο Φλερτ μπορούν να σε βοηθήσουν, Μόνη σου; Ο απόλυτος οδηγός για να είσαι καλά

#3. Πρέπει να ξεκινήσεις ένα hobby

Παλιά πίστευα ότι τα hobby είναι γελοία. Τώρα τα θεωρώ εξαιρετικά. Το να μην ξενυχτάω σε πάρτι, να μην αναλώνομαι σε άθλια ραντεβού και να δουλεύω φυσιολογικές ώρες ώστε να μην μπαίνω σε κώμα όποτε πέφτω για ύπνο, μου άφησε άπλετο χρόνο για να γεμίσω την ημέρα μου με πράγματα που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα.

Ψάξε να βρεις την δραστηριότητα που σου ταιριάζει και ασχολήσου με αυτήν. Όχι μόνο θα είναι αναζωογονητικό αλλά και απίστευτα ευχάριστο. Θα σου προσφέρει πνευματική ξεκούραση και θα σε βοηθάει να διατηρείς την ηρεμία σου.

#4. Αντιμετώπισε την μοναξιά ως ευκαιρία

 Αν επί του παρόντος έχεις κολλήσει στην σκέψη ότι το να κάθεσαι μόνη σου σημαίνει ότι είναι γελοίο, όχι αρεστό και δείχνει ότι δεν έχεις φίλους, τότε πρέπει να αλλάξεις τρόπο σκέψης.

Το να εμφανίζεσαι μόνη σου σε events δείχνει ότι δεν έχεις ανασφάλειες και κόμπλεξ και ότι δεν έχεις ανάγκη κάποιον να σε πάρει από το χεράκι και να σε νταντέψει. Επιπλέον, όλο αυτό είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο.

Θα φαίνεσαι πιο ευπρόσιτη καθώς, όλως περιέργως, όλοι θα έχουν να ασχοληθούν με τις δικές τους νευρωτικές σκέψεις για το πώς φαίνονται μέσα στον χώρο παρά για το πόσο cool φαίνεσαι εσύ.

Επίσης, αν θέλεις να κάνεις το πρώτο βήμα στο να είσαι μόνη σου και καλά με τον εαυτό σου, όλο αυτό είναι ένας γρήγορος τρόπος δράσης ο οποίος θα σε βοηθήσει να μειώσεις το κοινωνικό άγχος. Είναι σαν την ελευθερία που νιώθεις όταν είσαι σε διακοπές μόνη σου και ξαφνικά φεύγουν όλες οι αναστολές σου.

Για να μάθεις να είσαι μόνη σου πρέπει να δημιουργήσεις χώρο στην ζωή σου και να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου. Αυτά τα δύο πράγματα σε φέρνουν πιο κοντά στην αγάπη (για τον εαυτό σου και για τους άλλους ανθρώπους), την ίδια στιγμή που το να μην ανέχεσαι εσύ η ίδια τον εαυτό σου σε φέρνει κοντά με λάθος ανθρώπους, περισπασμούς και άχρηστους εθισμούς.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.