14 Σημάδια ότι έχεις μια Υγιή Σχέση - Women's Bible

14 Σημάδια ότι έχεις μια Υγιή Σχέση

14 Σημάδια ότι έχεις μια Υγιή Σχέση

Δεν είναι αναγκαίο να έχεις τα πάντα κοινά με τον σύντροφο σου για να θεωρήσεις ότι έχεις μια υγιή σχέση.

Ένας συγγραφέας είχε δηλώσει ότι, δεν είναι καλό να προσποιείσαι ότι οποιαδήποτε σχέση θα έχει μέλλον αν δεν έχετε το ίδιο γούστο στη μουσική και στις ταινίες. Και ότι ο λόγος που ήρθατε κοντά είναι ότι είχατε παρευρεθεί στο ίδιο πάρτι.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι η προσωπική σου προτίμηση στη μουσική και στις ταινίες δεν είναι απαραίτητα ένα σημάδι μιας υγιούς σχέσης άλλα είναι κάτι υποκειμενικό. Επιπλέον δεν είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφαση σου για το αν ο σύντροφος σου είναι ο ένας και μοναδικός και αν τελικά θα κάνετε το επόμενο μεγάλο βήμα μαζί.

Μπορεί η σχέση σου να μην είναι τέλεια αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι να είσαι ικανοποιημένη και ευτυχισμένη και μέσα από τη σχέση σου να μαθαίνεις πράγματα με τα οποία θα τη διατηρήσεις υγιή μακροπρόθεσμα. Ευτυχώς αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με τις μουσικές προτιμήσεις του καθενός.

Αντ’ αυτού θα καταλάβεις πως να συμβιβάζεσαι με τις μουσικές προτιμήσεις του συντρόφου σου και άλλα πράγματα τα οποία δεν έχετε κοινά. Παρακάτω υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μπορούν να θεωρηθούν σημάδια πως βρίσκεσαι σε μια ευτυχισμένη και υγιή σχέση.

1. Εκφράζεις αυτά που σκέφτεσαι

Οι σχέσεις ευδοκιμούν όταν τα ζευγάρια μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και ειλικρινά.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συζητήσεις για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί με τον σύντροφο σου, να εκφράζεις τις βαθύτερες σκέψεις σου και να νιώθεις ότι εκείνος σε ακούει και εσύ αντίστοιχα εκείνον. Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για να χτίσεις μια σχέση που θα αντέξει στο χρόνο.

2. Έχεις τον δικό σου χώρο και χρόνο

Το ότι είσαι ερωτευμένη δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάς κάθε στιγμή μαζί με τον σύντροφο σου. Θα πρέπει να αφιερώνεις χρόνο στα δικά σου ενδιαφέροντα και στους φίλους σου.

Αυτό κρατάει τη σχέση σου ζωντανή και θα κάνει τον καθένα σας ξεχωριστά να ωριμάσει.

3. Οι καβγάδες υποδηλώνουν ότι έχεις μια υγιή σχέση

Οι διαφωνίες και οι τσακωμοί είναι φυσιολογικοί σε μια σχέση, αν δεν τσακώνεσαι ίσως αυτό σημαίνει ότι τα κρατάς μέσα σου. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια υγιή σχέση διαφωνούν με σωστό και δίκαιο τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι προσπαθείς να καταλάβεις τον σύντροφο σου, δεν προσπαθείς μέσα από προσβολές να κερδίζεις περισσότερους πόντους και όταν έχεις άδικο και κάνεις λάθος, ζητάς συγγνώμη.

4. Σου αρέσει ο εαυτός και ο σύντροφος σου όπως ακριβώς είστε

Οι υγιείς σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην πραγματικότητα. Η σχέση σου δεν θα γίνει ξαφνικά καλύτερη αν γίνεις πλούσια κερδίζοντας το λαχείο, κάνοντας ένα παιδί ή με το να μετακομίσετε στο σπίτι των ονείρων σας.

Μην βασίσεις τη σχέση σου στην ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι κανένας από τους δυο σας δεν είναι τέλειος, να αποδεχτείτε και να εκτιμήσετε ο ένας τον άλλον για το πώς είναι και να μη προσπαθείτε να γίνετε κάτι άλλο.

5. Αποφασίζετε από κοινού

Ένα σημάδι ότι έχετε μια υγιή σχέση είναι ότι όλες οι αποφάσεις από το πιο μικρό πράγμα μέχρι το πιο μεγάλο λαμβάνονται από κοινού. Αποφασίζετε τα πάντα μαζί από το ποια ταινία να δείτε μέχρι πόσα παιδιά θα θέλατε να κάνετε και ακούτε τις ανησυχίες και επιθυμίες του άλλου.

6. Έχεις μια υγιή σχέση όταν είσαι χαρούμενη

Οι υγιείς σχέσεις είναι γεμάτες γέλιο και διασκέδαση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είσαι όλη την ώρα μες στην καλή χαρά, άλλα μπορεί να είστε ευτυχισμένοι εσύ και ο σύντροφος σου με απλά πράγματα. 14 Σημάδια ότι έχεις μια Υγιή Σχέση

7. Βρίσκετε τις ισορροπίες σας

Μερικές φορές ο σύντροφος σου ίσως χρειάζεται να εργαστεί περισσότερες ώρες ή ίσως χρειαστεί εσύ να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στον ηλικιωμένο γονιό σου που χρειάζεται βοήθεια και εκείνος να αναλάβει τις δουλειές του σπιτιού.

Έτσι είναι η ζωή αλλά αυτό που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι ότι έχετε βρει τις ισορροπίες σας και υπάρχει αμοιβαία κατανόηση.

8. Συμπεριφέρεστε όμορφα ο ένας στον άλλον

Δεν υπάρχει πιο ισχυρό σημάδι ότι έχεις μια υγιή σχέση από τον να συμπεριφέρεσαι στον άνθρωπο που αγαπάς με φροντίδα, σεβασμό, εκτίμηση και ενσυναίσθηση.

Αν νομίζεις ότι δείχνεις περισσότερο σεβασμό σε άτομα τα οποία γνωρίζεις πολύ λίγο καιρό και όχι στον σύντροφο σου, τότε θα πρέπει να επανεξετάσεις τις προτεραιότητες σου.

9. Αν έχετε υγιή σχέση, υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ σας

Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια, την αφοσίωση και την επικοινωνία. Θα πρέπει να εμπιστεύεσαι τον σύντροφο σου και να μην έχεις μυστικά και δεύτερες σκέψεις

10. Δεν δίνεις συνέχεια

Σίγουρα κάποια στιγμή θα σε νευριάσει ο σύντροφος σου ή θα κάνει κάτι που μπορεί να σε ενοχλήσει. Το ίδιο και εσύ φυσικά και ίσως πεις και πράγματα που στην πραγματικότητα δεν εννοείς.

Θα συμπεριφερθείτε και οι δυο παρορμητικά αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσεις. Αν δεν γίνει κάτι σοβαρό είναι καλό να μη δίνεις συνέχεια και δημιουργείται αρνητικό κλίμα χωρίς ιδιαίτερα σοβαρό λόγο.

11. Έχεις μια υγιή σχέση όταν νιώθεις οικεία

Το σεξ είναι ένας σημαντικός τομέας μιας υγιούς σχέσης, αλλά δεν είναι ο μόνος. Η οικειότητα είναι κάτι διαφορετικό και δεν έχει να κάνει τόσο με τη σωματική ικανοποίηση αλλά με τη φιλία και την τρυφερότητα.

Αν έχεις μια υγιή σχέση, αισθάνεσαι συνδεδεμένη με τον σύντροφο σου.

12. Νιώθεις ασφάλεια μέσα σε μια υγιή σχέση

Θα πρέπει να νιώθεις ασφάλεια στη σχέση σου. Να νιώθεις δηλαδή ότι θα γυρίσεις στο σπίτι σου στο τέλος της ημέρας, σε ένα μέρος που νιώθεις ασφάλεια και θαλπωρή. Πάρα τις όποιες διαφωνίες και τους καυγάδες που μπορεί να υπάρξουν με τον σύντροφο σου, είναι καλό να νιώθεις ότι θες να δεις μόνο αυτόν μετά από μια δύσκολη μέρα.

13. Μιλάς στον σύντροφο σου και όχι σε τρίτους

Όταν έχεις προβλήματα και ανησυχίες τις μοιράζεσαι με τον σύντροφο σου και όχι με τους συναδέλφους σου την ώρα του διαλειμματος. Σίγουρα έχετε πάντα και τους φίλους σας να σας ακούσουν, αλλά καλό είναι να μην αποφεύγετε να κάνετε αυτές τις σοβαρές συζητήσεις με τον σύντροφο σας.

14. Λες τις πολυπόθητες λέξεις

Όταν βρίσκεσαι σε μια υγιή σχέση σίγουρα λες αυτές τις μαγικές λέξεις στον σύντροφο σου «Σε αγαπάω», «Ευχαριστώ» και «Συγγνώμη».

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.