10 Πράγματα που δεν πρέπει να ανέχεσαι σε μια Σχέση - Women's Bible

10 Πράγματα που δεν πρέπει να ανέχεσαι σε μια Σχέση

Όσα δεν πρέπει να ανέχεσαι σε μια σχέση

Όλες έχουμε κάποια απαράβατα όρια σχετικά με το τι θέλουμε και τι δε θέλουμε να κάνει ο σύντροφός μας. Μπορεί για παράδειγμα να μη σου αρέσει να καπνίζει ή να είναι εργασιομανής. Μιλάω για όλα εκείνα τα πράγματα, διαφορετικά για κάθε μία, που όταν τα έχει ένας άντρας, δεν τα αντέχεις ούτε τα ανέχεσαι και καταλήγεις να «τρέχεις» μακριά του.

Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που καμία γυναίκα δεν πρέπει να ανέχεται από τις σχέσεις της. Ποια είναι λοιπόν αυτά τα χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να δεις αν το άτομο που έχεις απέναντί σου, αξίζει όντως το χρόνο σου; Ποιες είναι αυτές οι συμπεριφορές με τις οποίες πρέπει να είσαι αυστηρή και αμείλικτη και να μην τις ανέχεσαι;

Όσα δεν πρέπει να ανέχεσαι σε μια σχέση

#1 Κακοποίηση

Έχουμε πει πάρα πολλές φορές πως δεν πρέπει να ανέχεσαι την κακοποίηση, είτε είναι ψυχολογική είτε σωματική.

Μια υγιής σχέση στηρίζεται στην αγάπη και το σεβασμό. Όχι στο ξύλο και τον εξευτελισμό.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως επειδή έγινε μια φορά, δε σημαίνει ότι θα ξαναγίνει. Είτε σε χτύπησε μόνο μία φορά είτε περισσότερες, δεν το αξίζεις. Αξίζεις όμως κάποιον που θα σου φέρεται με αγάπη και δε θα σηκώνει το χέρι του να σε χτυπήσει. Γι’ αυτό να μην ανέχεσαι κανένα είδος κακοποίησης όποια και αν είναι η δικαιολογία.

#2 Ακυρώνει συνέχεια τα ραντεβού σας

Μήπως το αγόρι σου σού ακυρώνει συνέχεια τα ραντεβού και μάλιστα την τελευταία στιγμή; Σίγουρα θα τύχει να ακυρωθεί κάτι που έχετε κανονίσει, γιατί συμβαίνουν διάφορα απρόβλεπτα στη ζωή. Όταν όμως το κάνει συχνά και χωρίς σοβαρό λόγο, δεν είναι καλό σημάδι.

Όταν δεν έχει χρόνο για σένα αλλά για όλους τους άλλους βρίσκει, δε θα πρέπει να έχεις ούτε εσύ χρόνο για αυτόν στη ζωή σου.

#3 Καταχρήσεις

Δεν είναι κακό να πίνει ένα ποτό για να χαλαρώσει, οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν. Όταν όμως χρειάζεται μπουκάλια ολόκληρα για να μπορέσει να ζήσει, τότε έχει σοβαρό πρόβλημα.

Κανενός είδους κατάχρηση δε θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ θα εθίζεται και τόσο πιο απρόβλεπτος θα γίνεται. Θα σου φέρεται άσχημα, θα σε πληγώνει και θα σε καταστρέψει ψυχολογικά.

Θες να είσαι δίπλα σε έναν τέτοιο άνθρωπο; Αν όχι, τότε δεν πρέπει να ανέχεσαι τέτοια συμπεριφορά.

#4 Απιστία

Όταν πρόκειται για απιστία, πρέπει να είσαι κάθετη στην άποψή σου. Σε πλήγωσε, σε πρόδωσε και εσύ σκέφτεσαι να τον συγχωρέσεις; Θα περιμένεις μέχρι να το ξανακάνει και να σε ξαναπληγώσει; Αν είχατε αποκλειστική σχέση, αυτό που έκανε δεν ήταν σωστό.

Αν δε σε αγαπάει και δε σε σέβεται τόσο ώστε να σου είναι πιστός, τότε δε σου αξίζει.

#5 Δεν περνάς καλά μαζί του

Όταν είσαι μαζί του νιώθεις άγχος, αναρωτιέσαι αν αξίζεις ή είσαι λυπημένη; Αν μέσα σου νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά όταν είσαι μαζί του, τότε μάλλον έχεις δίκιο. Ίσως δεν ταιριάζετε, ίσως δεν είναι σωστός απέναντι σου κτλ.

Άκου το ένστικτό σου και κάνε αυτό που σου λέει.Όσα δεν πρέπει να ανέχεσαι σε μια σχέση

#6 Θέλετε διαφορετικά πράγματα

Πολλές φορές ακόμα και αν ένα ζευγάρι αγαπιέται πολύ, τα πράγματα δεν καταλήγουν όπως θα ήθελαν.

Μπορεί ο ένας να θέλει καριέρα ενώ ο άλλος οικογένεια, ο ένας ταξίδια αλλά ο άλλος να μένει σπίτι κτλ.

Ακόμα και αν περνάτε τέλεια, όταν αυτά που σας χωρίζουν είναι μεγάλα, δυστυχώς δύσκολα θα μπορέσετε να είστε μαζί.

#7 Είναι εγωιστής

Όλοι είμαστε εγωιστές που και που, αλλά κάποιοι άνθρωποι το παρακάνουν.

Αν το αγόρι σου έχει μάθει να παίρνει συνέχεια αλλά να μη δίνει, να ασχολείται μόνο με τον εαυτό του ή να εκμεταλλεύεται την καλοσύνη σου, τότε πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σας.

Δεν υπάρχει λόγος να είσαι σε σχέση με έναν ναρκισσιστή. Το μόνο που θα σου προκαλεί είναι προβλήματα.

#8 Ζηλεύει διαρκώς

Εδώ δε μιλάμε για απλή ζήλια αλλά για καταστάσεις που ξεπερνάνε το όριο. Θέλει τους κωδικούς σου σε όλα τα social media, θέλει να ελέγχει με ποιους βγαίνεις και που πας ή ακόμα χειρότερα, θέλει να έρχεται παντού μαζί σου.

Αν δεν κάνεις κάτι εσύ ώστε να του προκαλείς αυτά τα συναισθήματα, σημαίνει πως είναι ανασφαλής. Αυτή η ανασφάλεια είναι πιθανό να τον κάνει ακόμα πιο χειριστικό ή και βίαιο.

Φύγε λοιπόν πριν φτάσει σε αυτό το σημείο.

#9 Δεν έχετε τις ίδιες αξίες

Σίγουρα έχεις ακούσει πως τα ετερώνυμα έλκονται, κάτι που πολλές φορές ισχύει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είστε το τέλειο ζευγάρι.

Μπορεί να μην έχετε τις ίδιες πολιτικές, θρησκευτικές, υπαρξιακές απόψεις. Αυτό δεν αποτελεί για όλα τα ζευγάρια πρόβλημα, αλλά αν εσάς σας κάνει να τσακώνεστε συνέχεια, τότε είναι πρόβλημα.

Για να λειτουργήσει μια σχέση, που ο ένας έχει αντίθετη άποψη από τον άλλο, χρειάζεται υπομονή, κατανόηση και χρόνο. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, όσο και να αγαπιέστε, θα πρέπει να χωρίσετε.

#10 Τσακώνεστε συνέχεια

Οι τσακωμοί είναι φυσιολογικοί σε μια σχέση. Όταν όμως είναι συχνοί και έντονοι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ένα υγιές ζευγάρι πρέπει να μπορεί να συζητήσει ώριμα και να λύσει τα προβλήματά του. Όπως έχουμε ξαναπεί, η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση.

Αν τσακώνεστε συνέχεια αλλά δεν μπορείτε να κάνετε μια ώριμη συζήτηση ώστε να λύσετε το πρόβλημα, δεν υπάρχει λόγος να είστε μαζί.

Τι σου προσφέρει μια σχέση γεμάτη τσακωμούς;

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περάσεις με κάποιον που δε σου αξίζει. Αν  κάνει κάτι από τα παραπάνω ή κάτι που εσύ δε δέχεσαι από ένα σύντροφο, χώρισέ τον. Μπορεί να είναι δύσκολη η απόφαση αυτή, αλλά είναι η σωστή. Στο μέλλον θα δεις πως έκανες το καλύτερο για σένα!

Θέλεις να γίνεις περισσότερο δυναμική στη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.