Πως να αποφύγεις την ένταση στη σχέση τώρα στην Καραντίνα - Women's Bible

Πως να αποφύγεις την ένταση στη σχέση τώρα στην Καραντίνα

Πως να αποφύγεις την ένταση στη σχέση τώρα στην καραντίνα

Δεύτερο lockdown, ή αλλιώς καραντίνα, πάλι μέσα στο σπίτι 24/7 και μαζί με το σύντροφό σου. Το πρώτο lockdown μας βρήκε απροετοίμαστους αλλά το δεύτερο το περιμέναμε. Παρ’ όλα αυτά όμως ξέρουμε πως δε θα είναι εύκολο.

Για κάποια ζευγάρια, η ιδέα του να είναι επιτέλους συνέχεια μαζί είναι το ιδανικό σενάριο. Ανυπομονούν να περάσουν την καραντίνα με το άλλο τους μισό. Για κάποιους ανθρώπους όμως αυτό δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να τους συμβεί. Το να είναι κλεισμένοι μέσα στο σπίτι και με το ταίρι τους, είναι κάτι που τους τρομάζει.

Αν και εσύ λοιπόν είσαι από τα άτομα που τους τρομάζει το να κλειστούν σπίτι με το ταίρι τους, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να περάσεις λίγο καλύτερα σε αυτήν την καραντίνα.Πως να καταλάβεις αν ο σύντροφός σου δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος, Πως να αποφύγεις την ένταση στη σχέση τώρα στην καραντίνα

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να μειώσεις την ένταση που θα δημιουργήσει η καραντίνα στη σχέση σας;

#1 Ξαναφουντώστε τον έρωτά σας

Με τη δουλειά και το άγχος της καθημερινότητας είναι πολύ εύκολο να χαθεί το πάθος μιας σχέσης. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το ξαναβρείτε. Θα έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να αναθερμάνετε τη σχέση σας.

Αν λοιπόν ένιωθες πως έχετε χάσει λίγο τον έρωτά σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τον ξαναβρείτε.

#2 Μιλήστε

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για να λειτουργήσει μια σχέση, πόσο μάλλον κάτω από περίεργες συνθήκες όπως αυτές της καραντίνας.

Μιλήστε για όσα συμβαίνουν αλλά και το πως νιώθετε για αυτά. Μην το παρακάνετε όμως με τα αρνητικά και πέσετε ψυχολογικά. Μιλήστε για τη σχέση σας, θυμηθείτε τα παλιά και προσπαθήστε να κρατήσετε ένα ευχάριστο κλίμα.

#3 Βρείτε νέα πράγματα να κάνετε

Είναι λογικό να βαρεθείτε 24/7 μέσα στο σπίτι. Θα είστε συνέχεια μαζί, κλεισμένοι μέσα, με μικρές εξόδους για περίπατο και τα απαραίτητα ψώνια. Λογικά θα τον βλέπεις πολύ περισσότερο απ’ ότι συνήθιζες να τον βλέπεις πριν.

Βρείτε να κάνετε κάποιο χόμπι για να περνάτε την ώρα σας. Μάθετε μια ξένη γλώσσα μέσω ίντερνετ, ζωγραφίστε, γυμναστείτε. Κάντε κάτι που θα σας κρατάει απασχολημένους και χαρούμενους.

#4 Προσπαθήστε να μειώσετε το στρες

Δε ξέρετε τι θα συμβεί αύριο, αν θα έχετε δουλειά, αν θα είστε καλά εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι. Το άγχος σάς κατακλύζει και είναι κατανοητό. Δεν είναι λίγα όλα αυτά που συμβαίνουν.

Όλο αυτό το άγχος που νιώθετε μπορεί να επηρεάσει και τη σχέση σας. Στα λόγια είναι εύκολο να προσπαθήσεις να μειώσεις το άγχος αλλά πως γίνεται στην πράξη;

Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική. Προσπαθήστε να μη βομβαρδίζεστε με τις ειδήσεις για τον ιό. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, αλλά δεν υπάρχει λόγος για 24ωρη ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα. Κλείστε τις ειδήσεις και δείτε κάτι χαρούμενο.

Φάτε καλά και κάντε πράγματα που σας χαλαρώνουν.

#5 Να θυμάστε πως όλο αυτό θα τελειώσε

Η καραντίνα θα διαρκέσει όσο είναι να διαρκέσει αλλά θα τελειώσει και θα συνεχίσουμε με την καθημερινότητά μας. Καταλαβαίνω πως είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς πως είναι προσωρινό.

Μη στρεσάρεις τον εαυτό σου παραπάνω με το να πιστεύεις πως θα μείνεις για πάντα κλεισμένη στο σπίτι. Σύντομα θα γίνουν όλα όπως πριν.

Μην παρατήσεις όμως τη σχέση σου. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να τη δυναμώσεις.

#6 Περάστε λίγο χρόνο χωριστά

Για να είναι μια σχέση υγιής πρέπει ο κάθε ένας να περνάει και λίγο χρόνο μόνος του. Είναι δύσκολο να συμβεί αυτό ενώ είστε κλεισμένοι στο σπίτι, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.

Κάνε μόνη σου πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη. Ασχολήσου με τις δραστηριότητές σου, μίλα με τους φίλους σου, βγες μόνη σου για περίπατο.

Μπορεί να είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα μαζί, αλλά πρέπει να βρίσκετε και χρόνο για τον εαυτό σας.

Είναι δύσκολο να είσαι συνέχεια κλεισμένη με το ίδιο άτομο σε ένα σπίτι και λογικό να δημιουργηθούν εντάσεις. Προσπαθήστε να περάσετε καλά, να αναβιώσετε τη σχέση σας και μη ξεχνάτε πως η καραντίνα σύντομα θα τελειώσει. Δεν πρέπει να την αφήσεις να καταστρέψει τη σχέση σου. Πρέπει να βγείτε πιο δυνατοί και πιο αγαπημένοι από όλη αυτήν την κατάσταση!

Θες να μάθεις πως να διαχειριστείς σωστά τη σχέση σου στην καραντίνα; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.