Πως να σώσεις τη Σχέση σου - Women's Bible

Πως να σώσεις τη Σχέση σου

Πως να σώσεις τη σχέση σου, Τα couple goals μιας ευτυχισμένης σχέσης

Όποιος είπε πως οι σχέσεις είναι εύκολες, είπε ψέματα. Μια σχέση χρειάζεται πολλά πράγματα για να λειτουργήσει σωστά. Εμπιστοσύνη, επικοινωνία, αγάπη, και διάφορα άλλα. Όλες οι σχέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα. Συνήθως ξεκινάνε από μικρά, τα οποία αγνοούμε θεωρώντας πως δεν είναι σημαντικά, μέχρι που γίνονται τεράστια και πλέον η σχέση έχει πρόβλημα και μπαίνεις στη διαδικασία να τη σώσεις.

Όταν λοιπόν τα προβλήματα είναι πολλά και αρχίζουν να επηρεάζουν τη σχέση σας, καλείστε να τα αντιμετωπίσετε. Αποφασίζετε να σώσετε τη σχέση σας, αλλά πως γίνεται αυτό; Πως αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα, λύνεις τα προβλήματα και ξανακάνεις τη σχέση σου όπως ήταν στην αρχή;

Αν σκέφτεσαι να σώσεις τη σχέση σου, διάβασε παρακάτω τι πρέπει να έχεις κατά νου.

5 βήματα για να σώσεις τη σχέση σου

#1 Θες όντως να τη σώσεις;

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις από αυτό. Θέλεις να σώσεις τη σχέση σου ή θεωρείς καλύτερο για σένα να χωρίσεις; Δεν είναι κακό να αποφασίσεις να χωρίσεις αντί να προσπαθήσεις να τη φτιάξεις. Πολλές φορές οι σχέσεις δε διορθώνονται. Οι άνθρωποι αλλάζουν και το ίδιο και η σχέση μεταξύ τους. Δε συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.

Οπότε, αν θέλεις να χωρίσεις και να προχωρήσεις μπροστά, μην ντρέπεσαι. Έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις αυτό που θεωρείς καλύτερο για σένα. Αν ο σύντροφός σου δε σε κάνει χαρούμενη, τότε χώρισέ τον.

Αν πάλι τον αγαπάς ακόμα και σκέφτεσαι το μέλλον σου μαζί του, αξίζει να προσπαθήσετε να ξαναφτιάξετε τη σχέση σας.

#2 Συζήτησέ το μαζί του

Η σχέση βασίζεται στην επικοινωνία. Μερικές φορές όμως η επικοινωνία γίνεται από τη μια μεριά. Πρέπει να μιλήσεις στο σύντροφό σου και να του πεις τι είναι αυτό που χρειάζεσαι από τη σχέση σας. Είναι σημαντικό όμως, να τον αφήσεις να σου πει και ο ίδιος τι χρειάζεται από αυτή τη σχέση.

Βρεθείτε σε ένα μέρος όπου και οι δύο νιώθετε άνετα και μιλήστε ανοιχτά. Όχι από το τηλέφωνο, όχι από μηνύματα, αλλά από κοντά. Κάπου όπου θα μπορείτε να μιλήσετε άνετα και δε θα σας ενοχλήσει κανένας.

#3 Μη φοβάσαι να ζητήσεις συγγνώμη

Πολλές φορές διστάζουμε να ζητήσουμε συγγνώμη, ακόμα και όταν έχουμε κάνει λάθος. Νιώθουμε πως χάνουμε τη δύναμή μας. Δε θέλουμε να παραδεχτούμε το λάθος μας.

Όταν όμως συζητάς με το σύντροφό σου προσπαθώντας να λύσετε τα προβλήματα της σχέσης σας, δεν πρέπει να σε νοιάζει αν «χάσεις λίγη από τη δύναμή σου». Αν έκανες λάθος, παραδέξου το και ζήτα συγγνώμη. Μπορεί να τον πλήγωσες άθελά σου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έφταιγες. Ανάλαβε την ευθύνη και πες του ότι λυπάσαι.

Αν έχει δίκιο, άσε τον εγωισμό σου στην άκρη και προσπάθησε να τον ακούσεις και να τον καταλάβεις. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να αποφύγεις ίδια προβλήματα στο μέλλον.

Εννοείται πως το ίδιο πρέπει να κάνει και αυτός. Πρέπει και οι δύο να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να τα διορθώσετε.Πως να σώσεις τη σχέση σου

#4 Πρόσεξε τι λες στους άλλους ανθρώπους

Πολλές φορές όταν κάτι πάει στραβά στη σχέση μας, ζητάμε βοήθεια από τους γύρω μας. Συνήθως από οικογένεια και φίλους. Είναι πολύ σημαντικό όμως να καταλάβεις πως αυτά τα άτομα σε αγαπούν και ίσως δε σου δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές.

Οι φίλοι σου σε ξέρουν πολλά χρόνια και η οικογένειά σου ακόμα περισσότερα. Πολύ πριν γνωρίσεις το σύντροφό σου. Είναι λογικό να σε αγαπάνε και να είναι δεμένοι μαζί σου,  αλλά όχι με το αγόρι σου. Οπότε αν τους πεις πως το αγόρι σου έκανε αυτό και σε πείραξε, θα πάρουν το μέρος σου.

Ακόμα και αν αυτό που σου έκανε δεν ήταν τόσο τραγικό, είναι πολύ πιθανό να ακούσεις το εξής, «Χώρισέ τον, δεν κάνει για σένα αυτός.» Όπως καταλαβαίνεις, η γνώμη τους είναι λίγο μεροληπτική. Θα παίρνουν το μέρος σου και θα κατηγορούν πάντα τον άλλον.

Καθώς παίρνουν το μέρος σου, θα ενισχύουν τα νεύρα που πιθανόν να έχεις εκείνη τη στιγμή και δε θα μπορείς να σκεφτείς καθαρά. Θα νευριάζεις ακόμα περισσότερο και θα θεωρείς πως ο σύντροφός σου έχει άδικο και φταίει για όλα. Δεν έχεις καμία διάθεση να τον ακούσεις ούτε να τον αφήσεις να σου εξηγήσει.

Αν θέλεις λοιπόν να σκέφτεσαι καθαρά και να είσαι σίγουρη για την απόφασή σου, πρόσεχε τι λες στους γύρω σου.

#5 Να είσαι έτοιμη για νεύρα

Μπορεί η τηλεόραση, τα περιοδικά ή οι γνωστοί σου να σου είπαν ότι το να σώσεις τη σχέση σου είναι εύκολο, αλλά δεν είναι. Δε θα γίνει μέσα σε ένα βράδυ. Δε θα μιλήσετε και ξαφνικά όλα θα γίνουν τέλεια. Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και πολύ χρόνο, ειδικά αν τα προβλήματά σας υπάρχουν εδώ και καιρό.

Θα συζητάτε, θα τσακώνεστε και θα είστε εξουθενωμένοι ψυχολογικά και σωματικά. Πολύ πιθανό πάνω στα νεύρα σας να πείτε και πράγματα που δεν εννοείται..

Αν δε νιώθεις καλά κάποια μέρα, μπορείς να ζητήσεις να μη μιλήσετε για τα προβλήματά σας εκείνη τη στιγμή. Μην το κάνεις αυτό όμως συνέχεια, γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεις τα προβλήματα και δε λύνεις τίποτα. Απλώς καθυστερείς κάτι που πρέπει να γίνει τώρα. Όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει να γίνει.

Όπως είπαμε, οι σχέσεις απαιτούν αμοιβαία εμπιστοσύνη και επικοινωνία και από τις δύο πλευρές. Πρέπει να δείχνεις κατανόηση και να ακούς τα λάθη σου, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνει και ο άλλος.

Μη ξεχνάς πω όλες οι σχέσεις έχουν προβλήματα. Αν θεωρείς πως αξίζει να προσπαθήσεις να σώσεις τη σχέση σου, ετοιμάσου να κάνεις όσα είπαμε παραπάνω. Στο τέλος, θα δεις πως ό,τι έκανες άξιζε!

Θες κάποια βοήθεια για να σώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.