6 Τρόποι να τον κάνεις να μιλήσει για τα Συναισθήματα του - Women's Bible

6 Τρόποι να τον κάνεις να μιλήσει για τα Συναισθήματα του

6 Τρόποι να τον κάνεις να μιλήσει για τα Συναισθήματα του, 5 Τρόποι να Κάνεις Καλή Εντύπωση στο Φλερτ

Θα μοιραστεί τα συναισθήματα του, εάν ξέρεις πως να τον ρωτήσεις.

Πως τον κάνω να μιλήσει για συναισθήματα; Τον αγαπώ αλλά συχνά εκνευρίζομαι με την έλλειψη επικοινωνίας.

Η αλήθεια είναι ότι τον θέλω πιο ομιλητικό, ικανό να κρατήσει μια συζήτηση και περισσότερο ανοιχτό να μοιραστεί τα συναισθήματα του. Με άλλα λόγια θέλω τον άνδρα μου να γίνει περισσότερο γυναίκα.

Εμείς οι γυναίκες κάνουμε αυτό το λάθος συχνά. Έχουμε την απαίτηση οι άντρες μας να συμπεριφέρονται ως γυναίκες.

Λυπάμαι που στο λέω αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ο εγκέφαλός τους απλά δεν λειτουργεί όπως ο δικός μας.

 Ας μιλήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις τον σύντροφο σου να ανοιχτεί συναισθηματικά λίγο παραπάνω.

Είτε βγαίνεις με κάποιον είτε βρίσκεσαι σε σχέση, το να τον κάνεις να μιλήσει για τον εσωτερικό του κόσμο είναι μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις.

Οι ειδικοί μας λένε εδώ και δεκαετίες ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια δυνατή σχέση.

Για τις περισσότερες γυναίκες, η επικοινωνία μπορεί να οριστεί απλά ως «το να μιλάς για τα συναισθήματα σου» κάτι που οι περισσότεροι άνδρες δεν μπορούν ή δεν είναι πρόθυμοι να το κάνουν. Αυτό οδηγεί σε έναν από τους πιο κοινούς μύθους των σχέσεων: Ότι οι άνδρες δεν έχουν συναισθήματα.

Φυσικά και οι άνδρες έχουν συναισθήματα. Νιώθουν ακριβώς όπως οι γυναίκες, με ακριβώς το ίδιο βάθος και ποιότητα. Η διαφορά βρίσκεται στο συναισθηματικό «λεξιλόγιο».

Οι άνδρες έχουν μεγαλώσει μαθαίνοντας ότι δεν πρέπει να μιλάνε για τα συναισθήματα τους ή και να τα δείχνουν. Θεωρείται ένα σημάδι αδυναμίας και συχνά είναι αιτία περίγελου.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουν να μένουν σιωπηλοί και να αντιμετωπίζουν τα συναισθήματα μόνοι τους. Έπειτα από μια ζωή στη σιωπή, όλο το φάσμα του ανθρώπινου συναισθήματος τείνει να απλοποιείται σε «καλό», «κακό», «χαρούμενο», ή «θυμωμένο». Είτε «Είμαι καλά» είτε «Φύγε. Άσε με μόνο μου»

Παίρνει χρόνο να ξεμάθεις αυτές τις συνήθειες. Παίρνει χρόνο να μάθεις πως να εξερευνείς τα συναισθήματα σου και να τα εκφράσεις δυνατά. Χρειάζεται υπομονή, αγάπη και υποστήριξη από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά μας.

Εδώ είναι κάποιοι τρόποι που θα βοηθήσουν τον σύντροφό σου να γκρεμίσει τον τοίχο του εσωτερικού του κόσμου.

Δώσε σημασία στην γλώσσα του σώματος

Οι άνδρες δείχνουν το πως νιώθουν, ακόμα και αν δεν το λένε δυνατά. Οι περισσότεροι άνδρες συχνά απομακρύνονται όταν βρίσκονται κάτω από πίεση.

Όταν ο άνδρας σου είναι κακόκεφος και έχει ένταση, ανεξάρτητα από το πόσο πολύ θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει, αυτή δεν είναι η στιγμή για να τον πιέσεις.

Να είσαι υπομονετική, δώσε του χρόνο και περίμενε να περάσει η «καταιγίδα». Έχεις περισσότερες πιθανότητες να τον προσεγγίσεις όταν είναι ήρεμος και χαλαρός. Επίσης, θα του είναι πιο εύκολο να σου μιλήσει για κάτι που τον απασχολεί όταν το έχει επεξεργαστεί.

Δείξε εκτίμηση για εκείνον και τα συναισθήματα του

Ένας άνδρας θα σου δείξει πως νιώθει μέσα από τις πράξεις του. Θα σου κρατήσει το χέρι ή θα σε αγγίξει απαλά στην πλάτη. Θα σου φέρει λουλούδια ή δώρα.

Θα σου δείξει ότι ενδιαφέρεται φτιάχνοντας το αμάξι σου, επιδιορθώνοντας μικροπράγματα μέσα στο σπίτι και γενικότερα με το να φροντίζει διάφορα προβλήματα που προκύπτουν.

Πες του λοιπόν το πόσο εκτιμάς αυτά που κάνει για εσένα και το πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα. Η ενθάρρυνση είναι πολύ αποτελεσματική.

Θες να επικοινωνεις αποτελεσματικά με τον σύντροφο σου; Δες εδώ

Κάντε κάτι διασκεδαστικό μαζί

 Εάν ο σύντροφός σου δυσκολεύεται αρκετά να μιλήσει για το πως νιώθει, τότε το να καθίσετε και να μιλήσετε ένας προς ένας, θα τον κάνει να νιώσει άβολα και θα το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο για εκείνον.

Μερικοί άνδρες χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν η σύντροφός τους λέει «Πρέπει να μιλήσουμε». Κατεβάζουν ρολά αμέσως.

Αντίθετα, οργάνωσε μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Ή μπορείτε να πάτε για μια βόλτα. Με αυτό τον τρόπο θα φύγει η ένταση, θα έχει κάτι άλλο να εστιάσει και θα είναι πιο εύκολο για εκείνον να χαλαρώσει και να μιλήσει ελεύθερα.

Mίλησε για πράγματα που τον ενδιαφέρουν

Εάν θέλεις ο σύντροφός σου να σου ανοιχτεί και να μιλήσει για τα συναισθήματά του, χρειάζεται να βγεις λίγο από την ζώνη ασφαλείας σου.

Κάνε το πρώτο βήμα και μίλησε του σχετικά με ζητήματα που τον ενδιαφέρουν. Ορισμένοι άνδρες είναι σιωπηλοί για θέματα που αφορούν τον συναισθηματικό τους κόσμο, αλλά λατρεύουν να συζητούν για τις απόψεις τους.

Μίλησε λοιπόν μαζί του για πολιτική, φιλοσοφία, αθλητισμό, οτιδήποτε θα τον κάνει να μιλάει για ώρες.

Μην βγάζεις συμπεράσματα για τα συναισθήματα του

Όταν ο σύντροφός σου ανοίγεται και ξεκινά να μιλάει, άκουσε τον χωρίς να καταλήγεις σε δικές σου υποθέσεις.

Θυμήσου, το μυαλό ενός άνδρα δεν λειτουργεί το ίδιο με το δικό σου. Εάν ξεκινήσεις να ερμηνεύεις όπως θέλεις οτιδήποτε λέει, τότε είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθείτε σε παρεξηγήσεις. Έτσι λοιπόν, άκου. Απλά Άκου.Χάνει το ενδιαφέρον του! Τώρα τι κάνω;, 6 Τρόποι να τον κάνεις να μιλήσει για τα Συναισθήματα του

Να είσαι άμεση

Μην κάνεις υπονοούμενα, μην είσαι απότομη, μην ειρωνεύεσαι. Ο σύντροφος σου δεν πρόκειται να σε καταλάβει ή να δει πίσω από το ύφος και τις λέξεις σου όπως θα έκαναν οι φίλες σου.

Απλά δεν αντιλαμβάνεται τον τρόπο σκέψης σου όπως και εσύ τον δικό του. Εάν θέλεις κάτι, απλά ζήτησε το. Εάν νιώθεις ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που χρειάζεται συζήτηση και λύση, πες το.

Εάν τον ρωτάς «Γιατί δεν μου λες ποτέ πως νιώθεις;» δεν θα καταλήξεις κάπου. Αντίθετα, πες του «Θέλω να σε μάθω καλύτερα. Θέλω να καταλάβω πως νιώθεις σχετικά με αυτό. Είναι σημαντικό για εμένα.»

Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να κάνεις έναν άνδρα να μιλήσει για το πως αισθάνεται. Ο κάθε ένας είναι μοναδικός, όπως και η κάθε σχέση.

Αλλά εάν εσύ και ο σύντροφος σου δεσμευτείτε ο ένας στον άλλο και στην σχέση σας, τότε δεσμεύεστε στο να μάθετε και να εξελιχθείτε ως προσωπικότητες και έπειτα από κοινού θα μάθετε πως να αφαιρείτε τα εμπόδια και να επικοινωνείτε με ωριμότητα.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.