9 Σημάδια πως είσαι έτοιμη να τον Χωρίσεις και να ζήσεις Ελεύθερη - Women's Bible

9 Σημάδια πως είσαι έτοιμη να τον Χωρίσεις και να ζήσεις Ελεύθερη

Σημάδια πως είσαι έτοιμη να χωρίσεις και να ζήσεις ελεύθερη

Το να είσαι σε σχέση είναι ωραίο. Έχεις ένα άτομο που αγαπάς και σε αγαπάει να μοιραστείτε τη ζωή και να μιλήσετε για τα πάντα. Όταν όμως αρχίζεις να νιώθεις πως η σχέση είναι σα «φυλακή», ίσως είσαι έτοιμη να τον χωρίσεις και να ζήσεις ελεύθερη.

Όλα τα ζευγάρια περνάνε δύσκολες στιγμές αλλά αν οι κακές μέρες έχουν γίνει συνήθεια και δε νιώθεις πλέον όπως ένιωθες στην αρχή, είναι ώρα να τελειώσεις τη σχέση.

Αν μπορείς να ταυτιστείς με τα παρακάτω, ίσως είσαι ήδη έτοιμη να χωρίσεις.

Σημάδια που μαρτυρούν πως πρέπει να τον χωρίσεις

#1 Η ησυχία γίνεται άβολη

Μόλις η σχέση φτάσει σε ένα επίπεδο σοβαρότητας, η ησυχία γίνεται βολική. Είσαι χαρούμενη να κάθεσαι έτσι και δε νιώθεις την ανάγκη να τη γεμίσεις. Όταν όμως νιώθεις άβολα και περίεργα να κάθεσαι σε αυτή την ησυχία, μάλλον η σχέση σας έχει τελειώσει.

#2 Τσακώνεστε πολύ

Κάθε τι που κάνετε σας οδηγεί στον τσακωμό, ακόμα και αν είναι μικρό και ασήμαντο. Πλέον νιώθεις πως δεν κάνετε τίποτα άλλο πέρα από το να τσακώνεστε. Οι διαφωνίες και οι καυγάδες έχουν ξεπεράσει την αγάπη σας. Όταν συμβαίνει αυτό, τα πράγματα δύσκολα μπορούν να βελτιωθούν.

#3 Δεν τσακώνεστε για αυτά που θα έπρεπε

Πέρα από τους συχνούς τσακωμούς όμως και η έλλειψη αυτών σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας. Όταν λέω έλλειψη εννοώ το να έχετε πάψει να προσπαθείτε να κάνετε τη σχέση σας να δουλέψει. Όλες οι σχέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα και το ζευγάρι πρέπει να δουλεύει για να τα λύσει. Αν εσείς έχετε σοβαρά προβλήματα αλλά δεν έχετε καμία θέληση να τα λύσετε, σημαίνει πως δε θέλετε να είστε άλλο σε αυτή τη σχέση.Πως να δώσεις σωστό τέλος στη σχέση σου, Σημάδια πως είσαι έτοιμη να χωρίσεις και να ζήσεις ελεύθερη

#4 Αναρωτιέσαι τι θα γινόταν «αν…»

Όλες αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν κερδίζαμε το τζόκερ, αν μπορούσαμε να κάνουμε όλα αυτά που θέλουμε και διάφορα άλλα. Όταν όμως σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν τα είχες με τον τάδε ή αν σε γνώριζε ο δείνα, σημαίνει πως ο σύντροφός σου δε σε καλύπτει πλέον.

#5 Νιώθεις πως χάνεις πολλά πράγματα

Δεν είναι κακό να μη θέλεις ακόμα να «σοβαρευτείς». Δεν είναι κακό να χωρίζεις όταν βλέπεις ότι η σχέση σου δεν τραβάει. Είναι καλύτερο λοιπόν να χωρίσεις και να ανακαλύψεις όλα αυτά που μέσα στη σχέση δεν μπορούσες, παρά να το κάνεις όσο είσαι σε σχέση.

#6 Φλερτάρεις με άλλους ανθρώπους

Αν είσαι σε σχέση και αποζητάς την προσοχή των άλλων και μάλιστα ανταποδίδεις, τότε θες να είσαι ελεύθερη. Δεν είναι κακό να βλέπεις το ωραίο, μάτια έχεις. Είναι άλλο αυτό και άλλο το να φλερτάρεις συνέχεια με άλλους και να σου αρέσει κιόλας. Δε σέβεσαι τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Χώρισέ τον και μετά φλέρταρε με όσους θες.

#7 Σου λείπει το να είσαι μόνη σου

Ακόμα και τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια θέλουν λίγο χρόνο ξεχωριστά. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από προσωπικό χώρο. Όταν όμως σου λείπει ο καιρός που ήσουν μόνη και θα προτιμούσες να είσαι ξανά μόνη παρά με το σύντροφό σου, δε χρειάζεσαι απλώς λίγο χώρο. Χρειάζεσαι πολύ χώρο, μόνη σου και χωρισμένη. Δε θέλεις να είσαι σε σχέση πλέον.

#8 Δεν περνάς καλά

Η σχέση σου έχει βαλτώσει και νιώθεις πως πάει από το κακό στο χειρότερο. Δεν περνάς καλά πλέον και νιώθεις συνέχεια εξαντλημένη. Όλες οι σχέσεις περνάνε φάσεις αλλά αν εσύ δεν περνάς καθόλου καλά και ενώ έχεις προσπαθήσει να το διορθώσεις, η σχέση δε βελτιώθηκε, ποιος ο λόγος να είστε μαζί;

#9 Δε βλέπεις μέλλον μαζί του

Αν δεν τον υπολογίζεις στα σχέδια που κάνεις για το επόμενο διάστημα, σημαίνει πως κατά βάθος τον έχεις ήδη χωρίσει. Αν για παράδειγμα έχεις ένα γάμο σε 5 μήνες και κανονίζεις να πας μόνη σου, πιστεύεις πως δε θα είστε μαζί μέχρι τότε. Αν λοιπόν δε βλέπεις μέλλον με το σύντροφό σου, γιατί να συνεχίσετε να είστε μαζί; Το να καθυστερείς το χωρισμό μόνο κακό μπορεί να κάνει και στους δύο.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, δε θα κρατήσουν όλες οι σχέσεις μέχρι τα βαθιά γεράματα. Κάποιες θα διαλυθούν αργά ή γρήγορα. Όταν έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορείς αλλά δε νιώθεις πως αυτή η σχέση είναι για σένα, είναι καλύτερα να την τελειώσεις και να ζήσεις έτσι όπως θες!

Θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.