Μήπως η Σχέση σου έχει Τελειώσει αλλά δεν το παραδέχεσαι; - Women's Bible

Μήπως η Σχέση σου έχει Τελειώσει αλλά δεν το παραδέχεσαι;

Μήπως η σχέση σου έχει τελειώσει αλλά δεν το παραδέχεσαι;

Οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για τους ανθρώπους και τη ζωή τους. Σε πολλές σχέσεις κάποια στιγμή τίθεται το ερώτημα αν θέλουμε να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας με το άλλο άτομο. Είναι όμως όλες οι σχέσεις μας ικανές να αντέξουν στο χρόνο ή μήπως κάνουμε πως δε βλέπουμε τα σημάδια που δείχνουν πως αυτή η σχέση έχει τελειώσει;

Το να δώσεις τέλος σε μια σχέση δε γίνεται πιο εύκολο με τα χρόνια ή την εμπειρία. Έχεις συνηθίσει αυτό το άτομο και τη ρουτίνα σας που φοβάσαι να ξεβολευτείς. Σου είναι πολύ δύσκολο να χωρίσεις γιατί αν το κάνεις, η ζωή σου όπως την ήξερες μέχρι τώρα θα αλλάξει. Παρόλο που δεν είσαι χαρούμενη, προτιμάς να μείνεις στη ρουτίνα σου.

Σκέφτεσαι πως τον αγαπάς και έχετε περάσει ωραίες στιγμές μαζί. Πως όλα τα προβλήματά σας μπορούν να λυθούν. Δες όμως παρακάτω τα σημάδια που σου δείχνουν πως η σχέση έχει τελειώσει και δε μπορεί να διορθωθεί.

6 Σημάδια πως η σχέση σου έχει τελειώσει

#1 Δεν εμπιστεύεστε πλέον ο ένας τον άλλο

Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό σε μια σχέση και όταν χαθεί, είναι σχεδόν σίγουρο πως η σχέση έχει τελειώσει. Αρχίζεις να αναρωτιέσαι για τα κίνητρα του άλλου ανθρώπου, γιατί έκανε αυτό, γιατί έκανε το άλλο. Μήπως με απατάει για αυτό μου έκανε δώρο; Μήπως θα βγει με τους φίλους του γιατί δε θέλει να περνάει χρόνο μαζί μου; Ακόμα και η παραμικρή κίνηση που κάνει, σου κινεί υποψίες.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα όταν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης και από τις δύο πλευρές. Θα αρχίσουν οι τσακωμοί, οι ζήλιες, οι εντάσεις και η ατμόσφαιρα θα είναι μόνιμα τεταμένη. Αν φτάσετε σε αυτό το σημείο, πολύ δύσκολα θα καταφέρετε να γυρίσετε πίσω στις καλές εποχές. Οπότε, είναι καλό να χωρίσετε πριν συμβούν πολύ άσχημα πράγματα μεταξύ σας.

#2 Έχετε διαφορετικές αξίες στη ζωή

 Όλοι έχουμε κάποιες αξίες που είναι σημαντικές στη ζωή μας. Ίσως είναι η ασφάλεια, η ελευθερία, η οικογένεια, η ανεξαρτησία. Όποιες και αν είναι οι δικές σου αξίες είναι σωστές. Όταν όμως είναι τελείως διαφορετικές από αυτές του συντρόφου σου, υπάρχει πρόβλημα, ειδικά αν είναι αντικρουόμενες.

Σε όλες τις σχέσεις συμβιβαζόμαστε και κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις, αλλά όταν τα θέλω μας είναι τελείως διαφορετικά, υπάρχει πρόβλημα. Κάποιος από τους δύο θα πρέπει να υποχωρήσει περισσότερο ώστε να ικανοποιηθούν τα θέλω του άλλου. Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν είναι σωστό.

Κανείς δε πρέπει να αφήσει τα όνειρα που έχει στη ζωή προκειμένου να κάνει κάποιος άλλος τα δικά του. Αν αυτό συμβεί, αργά η γρήγορα θα οδηγήσει σε σύγκρουση και ο ένας θα λέει «άφησα τα πάντα για σένα» ενώ ο άλλος «δε στο ζήτησε κανείς, ήθελες και το έκανες».

Συνεπώς, αν βλέπεις πως αυτά που θέλετε στη ζωή δεν ταιριάζουν καθόλου, καλύτερα να χωρίσετε και όχι να κάνετε υποχωρήσεις.

#3 Δεν κάνετε σχέδια μαζί

Όλοι κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Είτε πως φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε δυο μήνες, είτε σε δυο χρόνια. Μέσα σε αυτά τα σχέδια πρέπει να υπάρχει και ο σύντροφός μας, ακόμα και αν δεν τον αφορούν άμεσα. Αν βλέπεις πως σε όσα σχέδια κάνεις ο σύντροφός σου δεν είναι μέσα, σημαίνει πως δε βλέπεις μέλλον μαζί του.

Είναι ένα σημάδι πως ήρθε η ώρα να δώσεις τέλος στη σχέση αυτή. Αν δεν τον συμπεριλαμβάνεις στα σχέδιά σου, δεν είναι πλέον μεγάλο κομμάτι της ζωής σου. Ψυχολογικά τον έχεις ήδη χωρίσει, οπότε κάν’ το και στην πράξη, ώστε να συνεχίσετε και οι δύο τη ζωή σας.

#4 Δεν περνάτε καλά

Οι σχέσεις πρέπει να είναι διασκεδαστικές. Αν έχει χαθεί η χαρά και η διασκέδαση από τη σχέση σημαίνει πως έχει τελειώσει. Όσες προσπάθειες και να κάνεις για να ξανά βρεις όλα τα θετικά συναισθήματα που σου πρόσφερε στην αρχή, δεν τα καταφέρνεις. Οι μέρες πλέον είναι βαρετές και ό,τι και αν κάνετε μαζί δεν είναι διασκεδαστικό.

Στη σχέση πρέπει να υπάρχει και η σοβαρότητα αλλά και η διασκέδαση. Χρειάζεται μια ισορροπία και των δύο για να είναι υγιείς. Αν όμως η σχέση έχει καταντήσει βαρετή χωρίς ίχνος διασκέδασης, τότε σημαίνει πως έχει βαλτώσει και έχει έρθει η ώρα να δώσεις ένα τέλος.Μήπως η σχέση σου έχει τελειώσει αλλά δεν το παραδέχεσαι;

#5 Δε βλέπεις μέλλον με αυτό το άτομο

Ένα από τα χαρακτηριστικά των μακροχρόνιων σχέσεων είναι το κοινό μέλλον. Θέλεις να φτιάξεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί με το σύντροφό σου. Αν όμως δε μπορείς να φανταστείς το μέλλον σου με αυτό το άτομο, ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς αν θέλεις ακόμα να είσαι μαζί του.

Σε καμία περίπτωση δε λέω πως όλες οι σχέσεις πρέπει να καταλήγουν σε κοινή ζωή. Υπάρχουν και οι περιστασιακές, που είναι μια χαρά. Σήμερα όμως μιλάμε για τις «σοβαρές». Αν δεν μπορείς να δεις τον εαυτό σου να ζει τη ζωή του με αυτό το άτομο, τότε ήρθε η ώρα να χωρίσεις. Αν τα σχέδια σας στη ζωή είναι ο γάμος, τα παιδιά ή κάτι παρόμοιο αλλά βλέπεις πως δε θέλεις να τα κάνεις με αυτό το άτομο, έχει έρθει το τέλος της σχέσης.

Πρέπει να χωρίσεις για να βρεις αυτόν που θα σε κάνει να θέλεις οικογένεια μαζί του. Πρέπει όμως να χωρίσεις για να αφήσεις και τον άλλον να κάνει οικογένεια αν αυτό είναι που επιθυμεί στη ζωή του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε μαζί αν αυτά που θέλετε δε τα βρίσκετε ο ένας στον άλλο.

#6 Νιώθεις πως είναι ένας ξένος

Πολλές φορές στο τέλος μια σχέσης νιώθεις πως είστε δύο ξένοι. Δεν αναγνωρίζεις το άτομο που βρίσκεται δίπλα σου. Σίγουρα έχεις όλες τις αναμνήσεις από αυτά που περάσατε μαζί και έχεις ακόμα συναισθήματα, αλλά κάτι έχει αλλάξει. Δε νιώθεις όπως ένιωθες για αυτόν.

Δεν έχετε τα ίδια όνειρα, τα ίδια θέλω που σας ένωσαν όταν γνωριστήκατε. Δεν είναι ο άνθρωπος που ερωτεύτηκες, αυτός που μοιράστηκες τόσα μαζί του. Είστε δύο διαφορετικά άτομα. Μπορεί να συνεχιστεί έτσι μια σχέση; Σε καμία περίπτωση. Αυτό θα είναι άδικο και για σένα αλλά και για τον άλλο. Αν έχεις αρχίσει να λες ψέματα στον άνθρωπο που κάποτε ερωτεύτηκες, καταλαβαίνεις πως έχει έρθει το τέλος της σχέσης σας.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την περνάμε κάνοντας πράγματα που δε θέλουμε. Ερωτεύτηκες έναν άνθρωπο, περάσατε ωραίες στιγμές μαζί, αλλά πολλές φορές τα πράγματα αλλάζουν. Το ίδιο και τα συναισθήματά μας.

Πρέπει να έχουμε το θάρρος να παραδεχτούμε στον εαυτό μας αλλά και στους άλλους, τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε στη ζωή και να τη ζήσουμε με τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι θα επιλέξουμε.

Αν θες να αναζωογονήσεις τη σχέση σου, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.