Είσαι σε Σχέση αλλά σου αρέσει και κάποιος Άλλος; - Women's Bible

Είσαι σε Σχέση αλλά σου αρέσει και κάποιος Άλλος;

Είσαι σε σχέση αλλά σου αρέσει και κάποιος άλλος;

Είσαι σε σχέση, πιθανότατα μακροχρόνια. Παρ’ όλα αυτά, πρόσφατα απασχολεί το μυαλό σου κάποιος άλλος. Έχεις αναπτύξει συναισθήματα για κάποιον που δεν είναι σύντροφός σου και προσπαθείς να εξακριβώσεις τι πρέπει να κάνεις για αυτό.

Οι πιθανότητες είναι, τα συναισθήματα αυτά που έχεις αναπτύξει να μην ήταν κάτι που υπολόγιζες. Υποθέτω ότι δεν επιδίωξες να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν το επιδίωξες, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα.

Ίσως η σχέση σου να εξελίσσεται θαυμάσια ή μπορεί ακόμα και να περνάτε δύσκολα αυτή την περίοδο. Όπως και να ‘χει, όταν σου αρέσει κάποιος άλλος βρίσκεσαι αντιμέτωπη με μια σύνθετη κατάσταση και φυσικά θα είσαι μπερδεμένη και οι ακόλουθες σκέψεις είναι λογικό να περνούν από τη σκέψη σου.

  • Τι σημαίνουν αυτά τα συναισθήματα για τη σχέση σου;
  • Είναι δυνατόν να έχεις συναισθήματα για δύο άτομα ταυτόχρονα;
  • Τι είναι αυτό που σε έκανε να τα αναπτύξεις;
  • Και τι πρέπει να κάνεις για αυτό τώρα;

Τι εννοείς σου αρέσει κάποιος άλλος: Κατανόησε τα συναισθήματά σου

Όσο δύσκολο και αν είναι, νομίζω ήρθε η ώρα να εξακριβώσεις τα συναισθήματα σου. Αναλογίσου για αρχή ποια είναι η φύση τους. Κάνε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σου:

Υπάρχει μόνο σεξουαλική έλξη;

Αναζητάς την σωματική επαφή με αυτό το άτομο;

Σε εκλύει η προσωπικότητά του;

Απολαμβάνεις την συντροφιά του;

Σε κάνει να γελάς;

Θέλεις να περνάς όσο περισσότερο χρόνο μπορείς μαζί του;

Θέλεις να ξέρεις ποια είναι η γνώμη του για διάφορα ζητήματα;

Αν είσαι απόλυτα ειλικρινής, θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου σε μια μακροχρόνια σχέση μαζί του;Είσαι σε σχέση αλλά σου αρέσει και κάποιος άλλος;

Ανακάλυψε την κύρια αιτία για την ύπαρξή τους

 Οπότε τώρα που απέκτησες μια καλύτερη εικόνα των συναισθημάτων σου απέναντι σε αυτό το άτομο, είναι ώρα να σκεφτείς από που προέρχονται.

Υπάρχουν τρία βασικά πράγματα που χρειάζεται να αναλογιστείς. Προέρχονται από το άτομο αυτό καθ’ αυτό; Προέρχονται από την κατάσταση της σχέσης σου; ή έχει να κάνει με εσένα και δεν έχει καμία σχέση με εκείνον αλλά ούτε και με τον σύντροφό σου;

Ας το εξετάσουμε πιο συγκεκριμένα.

#1 Σου αρέσει απλά κάποιος άλλος

Ίσως η σχέση σου να πηγαίνει πολύ καλά. Είσαι χαρούμενη και νιώθεις ολοκληρωμένη με τον σύντροφό σου και επιθυμείς πραγματικά να προχωρήσεις μαζί του.

Σε αυτή την περίπτωση, εάν γνώρισες κάποιον που σε ελκύει, ίσως να οφείλεται στην σύνδεση που νιώθεις μαζί του. Δεν χρειάζεται πάντα να ψάχνουμε το νόημα πίσω από την κάθε έλξη και μπορείς απλά να αποδεχτείς ότι σου αρέσει.

 Αναρωτήσου όμως αν συμβαίνει πραγματικά αυτό. Τι είναι αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει και σε έκανε να τον σκέφτεσαι και να τον θέλεις; Μπορεί να μην βρίσκεις τις λέξεις να το περιγράψεις αλλά κάποια στιγμή θα μπορέσεις να καταλάβεις αν είναι κάτι ιδιαίτερο και σημαντικό ή όχι.

#2 Η σχέση σου δεν είναι στα καλύτερά της

Φυσικά, ορισμένες φορές υπάρχουν αιτίες που υποβόσκουν και κάνουν την εμφάνισή τους με προβλήματα μέσα στη σχέση.

Τα συναισθήματα που αναπτύσσεις για κάποιον άλλο μπορεί να μην έχουν να κάνουν με αυτόν συγκεκριμένα, αλλά να βλέπεις κάτι πάνω του που το στερείσαι στη σχέση που είσαι ήδη.

Ίσως να είναι ανάγκη για σωματική επαφή

Ίσως να είναι ανάγκη για τρυφερότητα.

Μπορεί να νιώθεις παραμελημένη, αδικημένη ή κάτι άλλο και να ψάχνεις να βρεις κάποιον που είναι πιθανό να σου δώσει αυτά που δεν απολαμβάνεις από τον σύντροφό σου.

Όταν νιώθεις έτσι με τον σύντροφό σου είναι λογικό να αναπτύξεις ερωτικά συναισθήματα για κάποιον άλλο. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να εστιάσεις την προσοχή σου στη σχέση σου, προκειμένου να επικοινωνήσεις με τον σύντροφό σου και να αξιολογήσετε τη σχέση σας.

Εαν νιώθεις μπερδεμένη με τη σχέση σου, δες εδώ

#3 Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου

 Ωστόσο, μην υποθέσεις ότι έχεις αυτά τα συναισθήματα σημαίνουν πάντα ότι η σχέση σου έχει κάποιο πρόβλημα.

Μπορεί να σε απασχολούν προσωπικά ζητήματα και να μην τα έχεις κατανοήσει ακόμα πλήρως με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται με το να σαμποτάρεις τον εαυτό σου και τη ζωή που έχεις τώρα.

Ίσως να αντιμετωπίζεις φόβο εγγύτητας. Ίσως να επιζητάς υπερβολικά πολλά από τον σύντροφο σου και να ξεκινάς να ψάχνεις αλλού όταν δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις μη ρεαλιστικές προσδοκίες σου.

Πάρε λίγο χρόνο και αναλογίσου τι μπορεί να είναι αυτό που σου συμβαίνει και χρειάζεται να δουλέψεις προκειμένου να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου.

Εάν αποφασίσεις να κυνηγήσεις τα συναισθήματα σου επειδή κατάλαβες ότι είναι πραγματικά, χρειάζεται να τελειώσεις τη σχέση που βρίσκεσαι τώρα πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις κάποια κίνηση προς το άτομο που σε ενδιαφέρει. Κάνοντας αυτό, αναγνωρίζεις ότι τα συναισθήματα που έχεις αναπτύξει είναι αρκετά δυνατά για να σε κάνουν να χωρίσεις.

Εάν όμως αποφασίσεις να μείνεις με τον σύντροφό σου θα πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί του. Βέβαια εάν ο τρόπος που νιώθεις αφορά κάποιο προσωπικό σου ζήτημα, είναι επιλογή σου για το αν θα το μοιραστείς και πότε μαζί του. Όμως, στην περίπτωση που έχει να κάνει με προβλήματα που βιώνεις στη σχέση τότε χρειάζεται να επικοινωνήσεις μαζί του και να βρείτε τρόπους να τα επιλύσετε.

Οι καταστάσεις αυτές, συνήθως είναι δύσκολες να τις διαχειριστείς αλλά εάν είσαι ειλικρινής και αποτρέψεις τον εαυτό σου από το να παρασυρθεί, τότε μπορείς να εξετάσεις τι πραγματικά σημαίνουν και να μπορέσεις να πράξεις αναλόγως.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.