Μήπως το Αγόρι σου σε Ζηλεύει Παθολογικά; - Women's Bible

Μήπως το Αγόρι σου σε Ζηλεύει Παθολογικά;

Μήπως το αγόρι σου σε ζηλεύει παθολογικά;

Πόσες ταινίες έχεις δει που σου λένε πως αν το αγόρι σου έρχεται συνέχεια μαζί σου, σε κρατάει συνέχεια από το χέρι, σε ρωτάει τι ακριβώς έκανες μέσα στη μέρα κτλ, σημαίνει πως σε αγαπάει πολύ, ενω στην πραγματικότητα σε ζηλεύει παθολογικά; Πόσες ταινίες δείχνουν πως τέτοιες συμπεριφορές είναι τοξικές;

Δυστυχώς στην πραγματική ζωή οι εκδηλώσεις ζήλιας μπορεί να ξεφύγουν πολύ εύκολα από τα επιτρεπτά όρια. Πολλές φορές μάλιστα αργούμε να το καταλάβουμε, καθώς θεωρούμε πως μας αγαπάει για αυτό τα κάνει αυτά.

Πόσες φορές έχεις ακούσει ανθρώπους να λένε «έλα μωρέ από την αγάπη του τα κάνει αυτά», «δεν είχε δείξει κάτι, ήταν ήσυχος άνθρωπος και την αγαπούσε πολύ».

Επειδή είναι πολύ εύκολο αλλά και κατανοητό να μπερδέψουμε τη ζήλια με την αγάπη, παρακάτω θα σου δείξω ποιες συμπεριφορές του συντρόφου σου είναι αποδεκτές και ποιες έχουν ξεπεράσει τα όρια.

Σε ζηλεύει παθολογικά: Τι είναι αποδεκτό και τί όχι;

#1 Σε ρωτάει συνεχώς

Αποδεκτό: Να θέλει να μάθει για την ημέρα σου

Μη αποδεκτό: Να ρωτάει πράγματα που δείχνουν πως θέλει να μαζέψει πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανες

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο θέλω να μάθω πως πέρασες τη μέρα σου και το θέλω να ξέρω ακριβώς τι έκανες, που πήγες και με ποιόν. Το να θέλει να μάθει πως πέρασες είναι πολύ καλό. Αν όμως θέλει να ξέρει τι ώρα βγήκες, με ποιους, που πήγες, πόσο ήπιες, με πόσους μίλησες κτλ, σου κάνει ανάκριση. Δεν τον ενδιαφέρει αν πέρασες καλά. Αυτό που θέλει είναι να σε ελέγχει.

Αν πολλές φορές έχεις την εντύπωση πως σε ελέγχει, τότε έχεις δίκιο. Αν σε ρωτήσει τι φορούσες, προφανώς και δεν τον νοιάζει αν πέρασες καλά, αλλά με ποιον πέρασες καλά, γιατί θεωρεί πως σίγουρα σου την έπεσε κάποιος και εσύ ενέδωσες. Τέτοιες ερωτήσεις είναι δείγμα τοξικής σχέσης.

#2 Σου κάνει σχόλια για τις φωτογραφίες σου

Αποδεκτό: Να σε πειράξει για τη φωτογραφία που ανέβασες στα social media

Μη αποδεκτό: Να μη σε αφήνει να ανεβάζεις φωτογραφίες που δεν εγκρίνει

Είναι σύνηθες να ζηλεύει ένας άντρας όταν η κοπέλα του ανεβάζει μια «προκλητική» φωτογραφία στα social media. Δε θέλει να σε βλέπουν άλλοι όπως σε βλέπει αυτός. Αν όμως σου κάνει σκηνή επειδή την ανέβασες και σε πιέζει να την κατεβάσεις ή σου ζητάει να ελέγχει τις φωτογραφίες πριν τις ανεβάσεις, δεν είναι απλή ζήλια.

Αν σου μιλάει ανοιχτά για τη ζήλια του όταν ανεβάζεις συγκεκριμένες φωτογραφίες, συζήτησε το μαζί του και προσπάθησε να βρεις από που προέρχεται αυτή η ζήλια. Η λύση δεν είναι να σταματήσεις να ανεβάζεις φωτογραφίες που δεν του αρέσουν, αλλά να του εξηγήσεις πως δεν έχει λόγο να φοβάται.

#3 Θέλει να βγεί με την παρέα σου

Αποδεκτό: Να θέλει να γνωρίσει τους φίλους σου

Μη αποδεκτό: Να έρχεται πάντα μαζί σας και να μη σε αφήνει μόνη σου με τους φίλους σου

Είναι κακό το αγόρι σου να μη σε αφήνει να βγεις μόνη σου με τους φίλους ή την οικογένειά σου. Είναι λογικό στην αρχή της σχέσης σας να θέλει να τους γνωρίσει για να δει με τι άτομα συναναστρέφεσαι και να μάθει περισσότερα για εσένα. Επίσης είναι λογικό να βγαίνετε όλοι μαζί που και που αν περνάτε καλά.

Δεν είναι όμως αποδεκτό αν κάθε φορά που βγαίνεις με τους φίλους σου έρχεται μαζί ή αν προσπαθεί να σε ξεκόψει από την παρέα σου. Μπορεί να σου φαίνεται γλυκό να θέλει να είστε όλη την ώρα μαζί, αλλά δεν είναι. Σε ζηλεύει παθολογικά και προσπαθεί να σε ελέγξει και ίσως να σε απομακρύνει από τον κύκλο σου.Τι να κάνεις όταν δεν σε εμπιστεύεται, Μήπως το αγόρι σου σε ζηλεύει παθολογικά;

#4 Θέλει να μάθει για το παρελθόν σου

Αποδεκτό: Να ρωτάει για τους πρώην σου

Μη αποδεκτό: Να σου ζητάει να μπλοκάρεις από τα social media τους πρώην σου ή γενικότερα όσους άντρες θεωρεί «απειλή»

Το να μαθαίνεις για τις πρώην σχέσεις σε βοηθάει να δεις τι άτομο είναι αυτό που έχεις δίπλα σου. Αν για παράδειγμα σου λέει κάποιος πως όλες οι πρώην του ήταν τρελές, πολύ πιθανό να έχει αυτός το πρόβλημα.

Αν ο σύντροφός σου, σε πρήζει να μπλοκάρεις όλους τους άντρες από τα social media σου, τότε σημαίνει πως είναι ζηλιάρης σε ακραίο βαθμό. Φοβάται ότι θα κοιμηθείς με όλους του άνδρες που μιλάς. Όπως καταλαβαίνεις, αυτή του η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή. Πρέπει να σε εμπιστεύεται και να μη βλέπει κάθε άνδρα ως απειλή.

#5 Ζηλεύει που σου στέλνουν μηνύματα

Αποδεκτό: Να σε ρωτάει ποιος σε «ενοχλεί» με μηνύματα

Μη αποδεκτό: Να σου ζητάει να δει τα μηνύματά σου

Αν το αγόρι σου σού ζητάει να δει το κινητό σου κάθε φορά που χτυπάει, τότε θέλει να ξέρει με ποιον μιλάς και τι λες. Θέλει να ξέρει αν μιλάς με άλλους άντρες και αν κανονίζετε να βρεθείτε ή αν έχετε ήδη σχέση.

Το να ζητάει να δει τα μηνύματά σου ή να ανοίγει το κινητό σου όσο έσυ δεν είσαι μπροστά, είναι παραβίαση του προσωπικού σου χώρου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό, ούτε καν το αγόρι σου.

Αν καταλάβεις πως είσαι σε μια τοξική σχέση με κάποιον που ζηλεύει παθολογικά, μην κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Η κοινωνία μάς έχει κάνει να πιστεύουμε πως κάποιες συμπεριφορές είναι εκδηλώσεις αγάπης, ενώ στην πραγματικότητα είναι εκδηλώσεις ζήλιας. Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα. Ποτέ δεν είναι αργά όμως να δεις τι άτομο είναι ο σύντροφός σου και να φύγεις από μια τοξική σχέση.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.