7 τρόποι να τον Ξεπεράσεις - Women's Bible

7 τρόποι να τον Ξεπεράσεις

Πως να τον ξεπεράσεις

Η σχέση σου τελείωσε και το μόνο που θέλεις είναι να λιώσεις στο καναπέ κλαίγοντας. Θέλεις να τον ξεπεράσεις. Δε θέλεις όμως να δείξεις ότι σε πείραξε και πολύ για να μην του δώσεις ικανοποίηση.

Πρέπει όμως να βιώσεις όλα όσα νιώθεις. Πρέπει να πενθήσεις το χωρισμό για να μπορέσεις να τον ξεπεράσεις. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να ακολουθήσεις ορισμένα μονοπάτια. Δεν μπορείς να πεις τον «ξεπέρασα» και έτσι απλά να τον ξεπεράσεις. Θέλει χρόνο για να γίνει, αλλά θα γίνει.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν για να τον ξεπεράσεις;

#1 Βγάλ’ το από μέσα σου

Ο χωρισμός είναι χωρισμός, είτε τον επέλεξες εσύ, είτε αυτός ή ήταν κοινή απόφαση. Είναι λογικό να πονάς και να νιώθεις πως έχει διαλυθεί ο κόσμος σου.

Αν θέλεις να ξεπεράσεις όλα όσα νιώθεις πρέπει πρώτα να τα βγάλεις από μέσα σου. Όσο τα αγνοείς τόσο χειρότερα θα γίνονται.

Κάνε όλα όσα θα σε βοηθήσουν να ξεσπάσεις, σε υγιεινά για τον εαυτό σου πλαίσια. Βγες, πιες, φάε ή μείνε σπίτι να λιώσεις στην τηλεόραση. Θα περάσεις από θυμό, στενοχώρια, θα κλάψεις αλλά θα ηρεμήσεις με τον καιρό.

Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι προκειμένου να νιώσεις καλά. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει πως και πόσο να «πενθήσεις». Κάνε αυτό που νιώθεις εσύ ότι χρειάζεσαι.

#2 Αποδέξου το

Χωρίσατε. Τελείωσε. Δεν μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση. Για να φτάσατε στο χωρισμό σημαίνει πως η σχέση δεν τραβούσε. Μπορεί να έχεις δεύτερες σκέψεις και να αναρωτιέσαι αν έπρεπε να χωρίσεις, αν έπρεπε να περιμένεις λίγο ακόμα, αν…

Πολύ πιθανό να μη θες να τον βγάλεις από μέσα σου γιατί πιστεύεις πως υπάρχει πιθανότητα να γυρίσει. Αν γυρίσει δε θες να τον έχεις ξεπεράσει.

Δε θα γυρίσει όμως. Ακόμα και αν γυρίσει, αν όσα σας οδήγησαν στο χωρισμό ήταν τόσο μεγάλα, θα χωρίσετε πάλι. Δεν πρέπει να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα ξαναγυρίσει. Χωρίσατε και έχετε πάρει διαφορετικούς δρόμους πλέον. Τέλος.Όσα πρέπει να θυμάσαι όταν νιώθεις πως κανείς δε σε θέλει, Πως να τον ξεπεράσεις

#3 Διώξε ό,τι τον θυμίζει

Μάζεψε όσα πράγματα δικά του έχεις και όσα σου έχει πάρει. Πέτα τα περισσότερα και κράτα σε ένα κουτάκι κάτι συμβολικό για να τον θυμάσαι. Δεν υπάρχει λόγος να βλέπεις σε όλο το σπίτι σου πράγματα που τον θυμίζουν.

#4 Γύρνα νέα σελίδα στη ζωή σου

Είχες μια ζωή και μια καθημερινότητα που περιλάμβανε και τον πρώην σου. Βγαίνατε και κάνατε πράγματα μαζί. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η ζωή σου θα είναι κενή.

Θα ξεκινήσεις να κάνεις νέα πράγματα. Πράγματα που πάντα ήθελες αλλά ποτέ δεν τόλμησες. Θα συνεχίσεις να κάνεις όλα όσα έκανες και πριν και σου αρέσουν. Θα γεμίσεις την καθημερινότητά σου με νέες και παλιές δραστηριότητες, φίλους, βόλτες και ό,τι σε γεμίζει.

#5 Φρόντισε τον εαυτό σου

Είναι πολύ εύκολο σε αυτό το ταξίδι του πένθους να καταστρέψεις τον εαυτό σου. Είναι λογικό να πέσεις ψυχολογικά και να σταματήσεις να προσέχεις τη διατροφή σου αλλά μη ξεπεράσεις τα όρια. Θέλεις να τον ξεπεράσεις αλλά να βγεις και υγιής από όλο αυτό, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

#6 Πάρε λίγο χρόνο μόνη σου

Σίγουρα θα χρειαστείς τους φίλους και την οικογένειά σου για να νιώσεις καλύτερα αλλά είναι πολύ σημαντικό να μείνεις και λίγο μόνη σου. Να συνειδητοποιήσεις τι έχει συμβεί, τι νιώθεις για όλο αυτό και τι θες να κάνεις από δω και πέρα με τη ζωή σου.

#7 Κάνε κάθε μέρα ό,τι καλύτερο μπορείς

Όσο και αν θέλεις να τον ξεπεράσεις μέσα σε μια μέρα και να ξεχάσεις όλα όσα ζήσατε, δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει. Θα σου πάρει λίγο χρόνο για να νιώσεις καλύτερα και να μη στενοχωριέσαι και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του.

Περάσατε κάποια πράγματα μαζί και είναι λογικό να σου λείπουν και να νιώθεις περίεργα που πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Είναι όμως παρελθόν και εκεί πρέπει να μείνει.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάζεις κάθε μέρα τα δυνατά σου. Να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς ακόμα και αν μοιάζει ασήμαντο. Θα δεις πως σιγά σιγά θα γίνεσαι όλο και καλύτερα και κάποια μέρα δε θα θυμώνεις ούτε θα κλαις στη θύμησή του.

Θέλεις να ξεπεράσεις το χωρισμό και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.