Πώς να γνωρίσεις συναισθηματικά ισορροπημένους Άνδρες - Women's Bible

Πώς να γνωρίσεις συναισθηματικά ισορροπημένους Άνδρες

Πώς να γνωρίσεις συναισθηματικά ισορροπημένους Άνδρες, Δείξε αυθεντικό Ενδιαφέρον στο Φλερτ

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως οι άνδρες με τους οποίους βγαίνουν ραντεβού ή κάνουν σχέση είναι αναξιόπιστοι, ρηχοί, εγωίστές και χειριστικοί και οτι δε βρίσκουν ισορροπημένους άνδρες.

Ωστόσο, αν όλες μας οι σχέσεις καταλήγουν σε καταστροφή, αυτό μας λέει περισσότερα για μας τους ίδιους από ότι για τα άτομα με τα οποία έχουμε σχέση.

Η ικανότητά μας να επιλέξουμε ώριμους και ισορροπημένους συντρόφους προφανώς είναι ανεπαρκής έως ανύπαρκτη.

Υπάρχουν εκατομμύρια από ελκυστικούς, συναισθηματικά υγιείς και ισορροπημένους , και, πάνω από όλα, ελεύθερους άνδρες εκεί έξω. Πρέπει απλώς να μάθεις πώς θα τους εντοπίζεις και πώς θα τους φέρεις κοντά σου.

#1. Άσε τα παιχνίδια και τις ατάκες

Άσε στην άκρη τα παιχνίδια και την πάσης φύσεως προσποίηση, οι ισορροπημένοι άνδρες, δεν τα χρειάζονται αυτά.

Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι, αν κάνω αυτό, εκείνος θα σκεφτεί εκείνο, ή το εννοούσε άραγε το άλλο που μου είπε, ή τι θέλει να με κάνει να σκεφτώ; Ή δεν ξέρω τι ακριβώς νοιώθει για μένα, ή αυτός λέει το άλφα αλλά κάνει το βήτα – τότε φίλη μου άφησε το.

Έτσι κι αλλιώς στις σχέσεις, τα συναισθήματα και το σεξουαλικό ενδιαφέρον δίνουν ήδη αμφίσημη χροιά από μόνα τους. Ήδη είναι δύσκολο να εκφραστεί ο ένας από τους δύο, ή και οι δυο καμιά φορά, με σαφή τρόπο. Όταν όμως η συμπεριφορά του ενός μέλους, ή και των δύο, γίνεται τόσο αμφίσημη, είναι βέβαιο πως το πράγμα οδεύει προς καταστροφή.

Μπορεί η καταστροφή να μην συμβεί αμέσως, να αργήσει λίγο. Αλλά θα συμβεί και να το ξέρεις.

#2. Πρόσεξε ιδιαίτερα συμπεριφορές εξάρτησης

Τέτοιες συμπεριφορές συνίστανται στο να έχεις απέναντί σου ένα άτομο που ενδιαφέρεται περισσότερο για τη γνώμη που έχεις εσύ για αυτό παρά για τη γνώμη που έχει το ίδιο για τον εαυτό του.

Πώς ανιχνεύεται μία τέτοια συμπεριφορά; Όταν λέει ψέματα για να εντυπωσιάσει. Όταν προσπαθεί να ψαρέψει κομπλιμέντα. Όταν είναι υπερβολικά ευαίσθητος, ή υπερβολικά δραματικός, προκειμένου να κερδίσει τη συμπάθειά σου.

Όταν συνεχώς παίζει το ρόλο του θύματος βάζοντάς σε στη διαδικασία να τον «σώσεις». Όταν κάνει καυγάδες για εντελώς ασήμαντα και παράλογα πράγματα. Όταν συστηματικά προσπαθεί να σε κάνει να ζηλέψετε.

Πρέπει βέβαια να πούμε πως τέτοιες συμπεριφορές προκύπτουν σε όλους μας, από καιρού εις καιρό. Αλλά από ένα σημείο και ύστερα η συμπεριφορά εξάρτησης γίνεται επικίνδυνη. Γίνεται ξεκάθαρη προσπάθεια συναισθηματικού χειρισμού.

Το πρόβλημα με τη συμπεριφορά εξάρτησης είναι ότι, αν σου φαίνεται φυσιολογική, τότε θα φαίνεται φυσιολογική και σε όλους τους άλλους. Δηλαδή, αν επιδεικνύεις εσύ τέτοια συμπεριφορά στην προσωπική σου ζωή, θα την βρίσκεις αποδεκτή ή δεν θα την παρατηρείς  στους ανθρώπους που θα το κάνουν.

«Ναι, μου είπε ψέματα ότι του τηλεφωνούσε ακόμη η πρώην του, αλλά νομίζω ήθελε απλά να με κάνει να ζηλέψω. Έτσι του πήρα μια καινούρια μπλούζα. Αρκεί μονάχα να έσβηνε το τηλέφωνό της από τις επαφές του. Καλός συμβιβασμός, σωστά;»

Λάθος! Σου αξίζει μια γροθιά στη μούρη, φίλη μου με τον καλό συμβιβασμό. Εκτίμησε περισσότερο τον εαυτό σου και οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν θα συντονίσουν τη συμπεριφορά τους με το επίπεδό σου, ή θα πάψουν να σε περιβάλλουν.Πώς να γνωρίσεις συναισθηματικά ισορροπημένους Άνδρες

#3. Καμία ανοχή στον συναισθηματικό χειρισμό

Να δείχνεις μηδενική ανοχή στον συναισθηματικό χειρισμό.

Πολλοί άνθρωποι ανιχνεύουν τη χειριστική συμπεριφορά ή τη συμπεριφορά εξάρτησης, αλλά τις ανέχονται ή τις εκλογικεύουν. Αυτό τους κάνει κι αυτούς εξίσου εξαρτημένους και όχι ισορροπημένους .

Ο λόγος που ανέχονται αυτή τη συμπεριφορά είναι ότι, παρά το γεγονός ότι είναι δυσάρεστη, τους κάνει πάντως να αισθάνονται ότι είναι σημαντικοί και επιθυμητοί. Σε ακραίες περιπτώσεις, οι γυναίκες αυτές έχουν τόσο χαμηλό αυτοσεβασμό που αισθάνονται, έστω και υποσυνείδητα, ότι τους αξίζει να τους χειρίζονται και να τους χρησιμοποιούν.

Να επιδεικνύεις λοιπόν μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές, είτε προέρχονται από το άτομο απέναντί σου, είτε από εσένα την ίδια.

Να είσαι πρόθυμη να απομακρυνθείς από κάποιον κοντινό σου, τη στιγμή που θα αρχίσει να συμπεριφέρεται με τέτοιον τρόπο. Αυτό θα κάνεις αν έχεις αυτοσεβασμό. Αυτό θα κάνεις, αν θέλεις να κρατήσεις υγιή και δυνατά όρια.

Οι άνθρωποι που δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές μιλάνε διαρκώς για φάσεις. «Περνάει φάση. Βελτιώνεται. Περνάει άσχημα και την βοηθάω σε αυτό». Όμως αυτές οι δικαιολογίες απλώς διογκώνουν την τοξική συμπεριφορά. Όταν μπαίνεις σε αυτή τη λογική, απλώς τροφοδοτείς ένα φαύλο κύκλο και δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικά. Και ούτε θα αλλάξει.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις δουλειά και με τον εαυτό σου, προκειμένου να έχεις ειλικρινή επικοινωνία στις σχέσεις σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επινοείς απίθανες καταστάσεις προκειμένου να κεντρίσεις το ενδιαφέρον κάποιου να σε γνωρίσει, ούτε ότι πρέπει να τον γεμίσεις ενοχές. Δεν δημιουργούμε δράματα προκειμένου να κρατήσουμε κάποιον κοντά μας.

Το σημαντικότερο είναι να καταλάβεις ότι όσο πιο χειριστική είσαι η ίδια, τόσο πιο χειριστικές συμπεριφορές θα προσελκύσεις και θα ενθαρρύνεις.

Είναι λες και υπάρχει κάποιου είδους ισορροπία στις γνωριμίες και τις σχέσεις, ώστε ό,τι στέλνεις εκεί έξω επιστρέφει σε σένα. Και σε καταρρακώνει. Οπότε ναι, μπορείς να γνωρίσεις ισορροπημένους και συναισθηματικά ώριμους άνδρες.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.