Πως να θέσεις γερές βάσεις για μια ποιοτική Σχέση - Women's Bible

Πως να θέσεις γερές βάσεις για μια ποιοτική Σχέση

Πως να θέσεις γερές βάσεις στη σχέση σου

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα. Χρειαζόμαστε άλλους ανθρώπους για να ζήσουμε. Χρειαζόμαστε την ανθρώπινη επαφή όπως χρειαζόμαστε το νερό και το φαγητό. Οι ανθρώπινες σχέσεις όμως δεν είναι εύκολες. Ειδικότερα όταν μιλάμε για ερωτικές. Και γι’ αυτό πρέπει να χτίζονται σε γερές βάσεις.

Για κάποιους ανθρώπους είναι πιο δύσκολο να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις και αυτό δεν είναι κακό. Ποιο είναι όμως το μυστικό για να δημιουργήσεις υγιείς σχέσεις; Σίγουρα κάθε σχέση είναι διαφορετική, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σχέση σου λίγο πιο εύκολη.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέτουν γερές βάσεις σε μια σχέση;

#1 Δέξου το σύντροφό σου όπως είναι

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να δεχτείς λιγότερα απ’ όσα αξίζεις ή να δικαιολογείς άσχημες ή ακόμα και βίαιες συμπεριφορές. Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση, θα πρέπει να χωρίσεις. Έχουμε πει πολλές φορές πόσο χρήσιμα είναι τα όρια στις σχέσεις μας.

Αν όμως βρίσκεσαι σε μια όμορφη σχέση γεμάτη αγάπη και σεβασμό, είναι σημαντικό να δέχεσαι το σύντροφό σου όπως είναι. Το ίδιο εννοείται πρέπει να κάνει και αυτός.

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα κάνει και θα σε εκνευρίζουν ή θα κάνεις εσύ και θα τον εκνευρίζεις. Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, άρα ούτε εσύ ούτε και ο σύντροφός σου. Είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά γούστα αλλά και παραξενιές.

Όταν μάλιστα περνάς πολύ χρόνο με τον άλλο, είναι πιο εύκολο να εκνευριστείς με όσα δε σου αρέσουν στη συμπεριφορά του. Για να χτίσεις λοιπόν τη σχέση σου σε γερές βάσεις πρέπει να τον αποδεχτείς γι’ αυτό που είναι και όχι για κάτι άλλο που έχεις στο μυαλό σου.

#2 Εξελίξου ατομικά και ομαδικά

Σε μια σχέση δεν πρέπει να μένεις στάσιμη. Πρέπει να ωριμάζεις και να εξελίσσεσαι. Τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, με το σύντροφό σου.

Πολλές φορές οι άνθρωποι χωρίζουν γιατί «μεγαλώνουν» ξεχωριστά και προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Για να λειτουργήσει η σχέση λοιπόν πρέπει να μεγαλώνετε μαζί και αρμονικά.

Βρείτε χρόνο να μιλάτε για τα όνειρα και τους στόχους σας και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλο. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να δίνετε χώρο ο ένας στον άλλο. Πρέπει να έχετε ζωή και πέρα από τη σχέση σας αλλά να έχετε και τη σχέση σας σε προτεραιότητα.Πως να ξεπεράσεις τις ανασφάλειές σου για τις σχέσεις, Πως να θέσεις γερές βάσεις στη σχέση σου

#3 Βρες χρόνο για να επικοινωνείτε

Η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μια υγιή σχέση. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου και είναι λάθος να υποθέτουμε πως ξέρουμε τι σκέφτεται, τι έχει στο μυαλό του, τι έχει γίνει κτλ. Όσο καλά και αν ξέρεις κάποιον, δεν μπορείς να ξέρεις τι σκέφτεται.

Οπότε είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνείτε. Συνέχεια και για όλα τα θέματα, τόσο τα απλά όσο και τα δύσκολα. Όταν μάλιστα έχετε χτίσει μια καλή επικοινωνία, όταν έρθουν τα δύσκολα θα σας είναι εύκολο να τα αντιμετωπίσετε.

Όταν όμως επικοινωνείτε, ακόμα και αν έχετε νεύρα, πρέπει να το κάνετε ήρεμα, με αγάπη αλλά και σεβασμό.

#4 Να είσαι έτοιμη να δουλέψεις για να πετύχει η σχέση

Ακόμα και οι πιο καλές σχέσεις έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους που και που. Ακόμα και αυτές χρειάζονται δουλειά για να πετύχουν. Το να αντιμετωπίζεις δυσκολίες ή διαφωνίες δε σημαίνει πως είσαι σε σχέση με το λάθος άνθρωπο.

Τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με το ότι δε βάζετε το χρόνο και την ενέργεια για να καταλάβετε ο ένας τον άλλο. Μη ξεχνάς πως είστε μια ομάδα η οποία για να πετύχει πρέπει να μείνει ενωμένη και σίγουρα δεν τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία.

#5 Παραδέξου το όταν έχεις κάνει λάθος

Είμαστε άνθρωποι και όλοι κάνουμε λάθη. Γιατί όμως για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολο να το παραδεχτούν;

Ίσως γιατί μας έχουν μάθει πως τα λάθη σημαίνουν πως αποτύχαμε. Ότι είμαστε κακοί άνθρωποι ή αδύναμοι. Δεν είναι όμως έτσι.

Δεν είναι δείγμα αδυναμίας το να παραδεχτείς πως έκανες κάποιο λάθος. Το αντίθετο. Σημαίνει πως αγαπάς και εκτιμάς τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και δε σε νοιάζει να ρίξεις τα μούτρα σου να ζητήσεις συγγνώμη.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάνεις λάθος, μην αρχίσεις να αμύνεσαι και να κατηγορείς τον άλλο. Παραδέξου πως έφταιξες και προσπάθησε να μην το ξανακάνεις. Αν κάνει λάθος ο σύντροφός σου και ζητήσει συγγνώμη, που να την εννοεί, συγχώρεσέ τον. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την καταναλώνεις σε ασήμαντα πράγματα. Συγχώρεσε, ξέχνα και αγάπα.

Οι σχέσεις δεν πετυχαίνουν από μόνες τους. Χρειάζονται δουλειά. Μη ξεχνάς πως κάθε άνθρωπος και κάθε σχέση είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για να γίνεις καλή στις σχέσεις, αλλά τα παραπάνω βήματα θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερη!

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.