8 Πράγματα που ΔΕΝ Κάνουν τα Ευτυχισμένα Ζευγάρια στα Σόσιαλ - Women's Bible

8 Πράγματα που ΔΕΝ Κάνουν τα Ευτυχισμένα Ζευγάρια στα Σόσιαλ

8 Πράγματα που ΔΕΝ Κάνουν τα Ευτυχισμένα Ζευγάρια στα Σόσιαλ

Τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή και την αγάπη τους.

Και ενώ κάποιοι κρατούν τα σημαντικά για τον εαυτό τους, υπάρχουν κι άλλοι που φροντίζουν να μας ενημερώνουν διαρκώς για την πορεία της σχέσης τους. Επομένως, μαθαίνουμε τα πάντα από τις πρόσφατες ρομαντικές τους αποδράσεις, στιγμιότυπα από τα τελευταία μηνύματα που έχουν στείλει ο ένας στον άλλο, φωτογραφίες από τα γλυκά και συμβολικά δώρα επετείου τους, και πολλά άλλα.

Όμως, μη με παρεξηγήσεις γι’ αυτά που λέω, διότι φυσικά και δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό σε τέτοιες εκφράσεις αγάπης προς κάποιον. Θα συμφωνείς και συ ότι είναι σίγουρα πολύ γλυκό και ρομαντικό να βρεις στον τοίχο σου ή γενικά στη ροή του Facebook όμορφα και ειλικρινή λόγια λατρείας που γράφτηκαν για να σε εντυπωσιάσουν και να δείξουν στον κόσμο το πόσο σε σκέφτεται το άλλο σου μισό.

Ωστόσο, η ένστασή μου βρίσκεται στο ότι τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια δε χρειάζονται όλα αυτά τα φώτα της δημοσιότητας που λαχταρούν συνήθως κάποια πιτσουνάκια του Facebook και του Instagram.

Διότι στη πραγματικότητα, οι άνθρωποι που έχουν δυνατή και υγιή σχέση με το ταίρι τους, χρησιμοποιούν διαφορετικά το διαδίκτυο και όλες οι ειλικρινείς και γνήσιες προσπάθειες για τη σχέση τους γίνονται επί ιδιωτικού επιπέδου και μακριά από τα μάτια του κόσμου.

Και για να καταλάβεις τι ακριβώς προσπαθώ να σου πω εδώ πέρα, πάμε να δούμε κάποια πράγματα που τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια δε δημοσιοποιούν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

1. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν ποστάρουν αποσπάσματα προσωπικών συζητήσεών τους

Τα προσωπικά μηνύματα είναι προσωπικά επειδή ακριβώς δεν χρειάζεται να ξέρει όλος ο κόσμος για τις συζητήσεις σας, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα σοβαρά και ευαίσθητα.

Σίγουρα ως ζευγάρι έχετε τις γλυκές και τρυφερές στιγμές σας στο καθημερινό τσατάρισμα, αλλά είναι σημαντικό να σέβεστε ο ένας την ιδιωτικότητα του άλλου και να προστατεύετε τις βαθύτερες σκέψεις που μοιράζεστε από το περίεργο και συχνά επικριτικό κοινό.

2. Δεν αλλάζουν το στάτους της σχέσης στα σόσιαλ μετά από κάθε τσακωμό

Η αλήθεια είναι πως το να αλλάξεις την κατάσταση της σχέσης σου από «σε σχέση» σε «ελεύθερη» μετά από οποιονδήποτε τσακωμό, δεν αποδίδει ιδιαίτερα.

Διότι, αν πιστεύεις πως μπορείς να διορθώσεις την κατάσταση μετά από έναν καβγά και ότι θα ηρεμήσετε και οι δυο αφού κάνετε ένα διάλειμμα, τότε σίγουρα δε χρειάζεται να κάνεις μια τόσο δραστική κίνηση και να ρίξεις λάδι στη φωτιά.

3. Δεν θα τους δεις ποτέ να τσακώνονται στο διαδίκτυο με όλους τους φίλους τους να παρακολουθούν

Σκέψου καλά αυτό: για ποιόν λόγο να δείξεις σε φίλους και αγνώστους τα χειρότερα στάδια της σχέσης σου;

Είναι σίγουρα σημαντικό να έχεις άτομα να σε στηρίξουν όταν νιώθεις λυπημένη και αναστατωμένη, αλλά ο διαδικτυακός κόσμος δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να βρεις την υποστήριξη που χρειάζεσαι.

Αντ’ αυτού, μπορείς πολύ απλά να βρεις τους φίλους σου από κοντά και να λάβεις τις συμβουλές που χρειάζεσαι. Ή μπορείς να μιλήσεις με τους γονείς σου απευθείας – όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν.

Και στο λέω αυτό, διότι μπορεί όντως να βρεις άτομα που νοιάζονται, αλλά οι περισσότεροι θα είναι εκεί από περιέργεια – και τις περισσότερες φορές για κουτσομπολιό. 8 Πράγματα που ΔΕΝ Κάνουν τα Ευτυχισμένα Ζευγάρια στα Σόσιαλ

4. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν νιώθουν την ανάγκη να ποστάρουν κάθε λεπτομέρεια από την καθημερινότητά τους

Και αυτό επειδή τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δε χρειάζεται.

Αυτές οι ξεχωριστές ώρες που περνούν μαζί, είναι απλά πολύ πολύτιμες για να τις μοιραστούν με άλλους – ειδικά με ξένους και γενικά με άλλους που μόλις και μετά βίας γνωρίζουν.

Με το να ποστάρουν τα πάντα για την υπέροχη νύχτα που περάσανε μαζί, είναι σαν να καταστρέφουν μέρος της μαγείας της στιγμής που μοιράζονται.

5. Δεν χρειάζονται την επιβεβαίωση ότι ταιριάζουν από το Facebook

Στην τελική, δε χρειάζονται τη γνώμη και τη συγκατάθεση κανενός για τη σχέση τους. Διότι ξέρουν επακριβώς τι χρειάζονται, προκειμένου να είναι ευτυχισμένοι και γνωρίζουν και οι δύο ότι μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι και να έχουν την πιο όμορφη σχέση, χωρίς να αναζητούν την προσοχή του κόσμου σε κάθε βήμα τους.

6. Έχουν δικά τους #relationshipgoals

Ξέρουν τι θέλουν από τη σχέση τους και γνωρίζουν πως να το επιτύχουν.

Είναι πολύ σημαντικό τα ζευγάρια να έχουν δικούς τους στόχους και δε θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να νιώθουν πίεση να φτάσουν τους συχνά δημοφιλείς και τις περισσότερες φορές μη ρεαλιστικούς στόχους σχέσεων που βλέπουν στο διαδίκτυο.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ!

7. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν προσποιούνται ότι περνάνε καλά

Υπάρχουν αρκετά ζευγάρια που νιώθουν την υποχρέωση να είναι – ή τουλάχιστον να προσποιούνται ότι είναι – χαρούμενα σε ποστ και φωτογραφίες που ανεβάζουν σχετικά με τη σχέση τους.

Με αυτόν τον τρόπο, ίσως πιστεύουν ότι πολλά άτομα θα εμπνευστούν – ή θα τους θαυμάσουν – επειδή η σχέση τους μοιάζει τέλεια και οι ίδιοι φαίνονται ιδανικοί ο ένας για τον άλλο.

Ωστόσο, αυτή η αίσθηση της «ευθύνης» του να είναι το τέλειο και πάντα ευτυχισμένο ζευγάρι του Facebook, βάζει πολύ άγχος και επιβαρύνει άσκοπα τη σχέση.

8. Στην τελική, ζουν και απολαμβάνουν τον ρομαντισμό offline

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια λοιπόν, δεν χρειάζονται ούτε το Facebook, αλλά και καμιά άλλη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για να νιώσουν ότι έχουν ουσιαστική σχέση. Διότι οι καλύτερες και ομορφότερες στιγμές τους δεν θα βγουν ποτέ στο διαδίκτυο.

Σίγουρα προτιμούν να ζήσουν και να περάσουν τις στιγμές τους πέρα από τα σόσιαλ, χωρίς το δράμα, χωρίς τις προσδοκίες και την ευθύνη να είναι το τέλειο και θαυμαστό ζευγάρι που οι υπόλοιποι περιμένουν να είναι.

Η αλήθεια είναι πως δε χρειάζεσαι την έγκριση κανενός προκειμένου να συνειδητοποιήσεις πόσο τυχερή είσαι που έχεις κάποιον δίπλα σου να σε αγαπάει πραγματικά.

Η ευτυχία μιας σχέσης δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να βασίζεται στα λάικ, τις αντιδράσεις ή τις κοινοποιήσεις του Facebook, και γενικώς σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Να εκτιμάς τον χρόνο που περνάτε μαζί και γενικά να ζείτε τη ζωή σας γνωρίζοντας πως οι δυο σας αρκείτε για να είστε ευτυχισμένοι.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.