Τι να κάνεις όταν η Απόσταση σας χωρίζει - Women's Bible

Τι να κάνεις όταν η Απόσταση σας χωρίζει

Πως να διαχειριστείς μια σχέση από απόσταση

Σε μια εποχή που όλο και περισσότερος κόσμος μεταναστεύει για ένα περιβάλλον με περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες συνθήκες εργασίας ή για να εμπλουτίσει τις ακαδημαϊκές του γνώσεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, είναι συχνό το φαινόμενο της σχέσης από απόσταση.

Ζευγάρια χωρίζονται από αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων με την έλλειψη επαφής να ενισχύει τα συναισθήματα ζήλιας και αμφιβολίας.

Οι σχέσεις από απόσταση είναι δύσκολες και το κατά πόσο μπορούν να επιβιώσουν εξαρτάται από το πόσο θέλουν και οι δύο σύντροφοι να επιβιώσει η σχέση τους. Μεγάλο ρόλο σ’ αυτό παίζει το πόσο καιρό είναι μαζί και πόσο καλά θεμέλια έχουν θέσει.

Όταν η απόσταση χιλιομέτρων σας χωρίζει

Μια σχέση που βρίσκεται στο ξεκίνημα της είναι απίθανο να τα καταφέρει καθώς το ζευγάρι βρίσκεται ακόμα στη φάση που ανακαλύπτει ο ένας τον άλλο. Η συναισθηματική σύνδεση που χρειάζεται για να μείνει μαζί, δεν είναι ισχυρή ακόμα και η απόσταση και η έλλειψη συχνής επαφής θα την εξασθενίσουν.

Ακόμα όμως και μεγάλες σχέσεις μπορεί να επηρεαστούν. Αν είσαι σε σχέση από απόσταση είναι πολύ πιθανό η ανασφάλεια και η αμφιβολία να σε κυριεύσουν.

Και αν συναντήσει κάποια άλλη; Αν με απατήσει; Είναι ερωτήσεις που πολύ συχνά γυροφέρνουν στη σκέψη αρκετών γυναικών που το ταίρι τους βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Αν και κάθε σχέση είναι διαφορετική και κάθε ζευγάρι αναπτύσσει τους δικούς του τρόπους για να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις αν η σχέση σου θέλεις να έχει πιθανότητες επιβίωσης.

Όμως είναι σημαντικό να υποθέσουμε πρώτα πως το ζευγάρι έχει ήδη μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση μεταξύ του πριν μπει ανάμεσα του η απόσταση.

Μην ζηλεύεις

Αυτή είναι ίσως και η μεγαλύτερη πρόκληση για μια γυναίκα που έχει να αντιμετωπίσει την απόσταση στη σχέση του. Μπορεί σε μια κουβέντα να αναφέρει το όνομα μιας συναδέλφου ή κάποιας γνωστής του από κοινή παρέα και ίσως υπό κανονικές συνθήκες να μη σε ένοιαζε και να μην έδινες σημασία.

Όμως τώρα που είστε χιλιόμετρα μακριά δεν μπορείς να αποφύγεις να σκέφτεσαι πως κάποια άλλη γυναίκα βρίσκεται κοντά του.

Σκέψου όμως, αν ήσουν σε μια κανονική σχέση και ζήλευες κάθε φορά που αυτός ανέφερε το όνομα κάποιας άλλης γυναίκας πως θα αντιδρούσε;

Αν ξεκινήσεις να τον ανακρίνεις για κάθε του κίνηση και να τον κάνεις να αισθάνεται ένοχη που μιλάει σε άλλες γυναίκες θα αρχίσει να σε βλέπει ως μια ανασφαλή γυναίκα και αυτό δεν είναι ελκυστικό χαρακτηριστικό.

Πως να διαχειριστείς μια σχέση από απόσταση

Μην είσαι υπερβολικά κτητική

Η ζήλια μπορεί να σε οδηγήσει στο να συμπεριφέρεσαι με έναν υπερβολικά κτητικό τρόπο. Αυτό σε μια κανονική σχέση μπορεί να σημαίνει πως θες να κάνετε τα πάντα μαζί. Αντίθετα σε μια σχέση από απόσταση δείχνει ότι θες να περιορίσεις το τι μπορεί να κάνει ο σύντροφος σου μόνος του και ότι ζηλεύεις όταν κάνει κάτι που δεν περιλαμβάνει εσένα.

Σε οποιαδήποτε σχέση όμως αυτή η κτητική συμπεριφορά οδηγεί σιγά σιγά στη διάλυση της. Μια γυναίκα που συμπεριφέρεται έτσι είναι αδύναμη και ανασφαλής στα μάτια του συντρόφου της.

Σίγουρα στην αρχή μιας σχέσης είναι λογικό να θέλετε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί. Όμως για να συνεχίσει να δουλεύει πρέπει ο καθένας να έχει τη δική του ζωή και τις δικές του ασχολίες έξω από τη σχέση. Έτσι ώστε να έχει το χώρο για να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σαν άνθρωπος.

Θες να μάθεις πως να διατηρήσεις την σχέση σου ευτυχησμένη ακόμα και από απόσταση; Δες εδώ

Μην αφήσεις την απόσταση να σε κάνει αδύναμη γυναίκα

Ο βασικός κανόνας λοιπόν που πρέπει να ακολουθήσει μια γυναίκα αν θέλει η σχέση της να αντέξει, είναι να μην γίνει αδύναμη σα χαρακτήρας.

Να μην πέφτει στις συνηθισμένες παγίδες της ζήλιας και της υπερβολικής κτητικότητας με το πέρασμα του χρόνου και ουσιαστικά να συνεχίσει να είναι η γυναίκα που ενέπνευσε στον σύντροφο της τόσα συναισθήματα και την οποία εκείνος ερωτεύτηκε εξ αρχής.

Αν αλλάξεις με οποιονδήποτε αρνητικό τρόπο, αν αφήσεις τις περιστάσεις να σε κάνουν κάποια άλλη γιατί απελευθερώνουν διάφορες ανασφάλειες που κρύβεις μέσα σου γίνεσαι λιγότερο ελκυστική.

Έτσι το συναίσθημα σιγά σιγά σβήνει και η  σχέση οδηγείται στην αποτυχία. Αυτό ισχύει είτε υπάρχει απόσταση χιλιομέτρων ανάμεσα σας, είτε όχι.

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση είναι πάντα πιο ελκυστικες, γυναίκες που είναι άνετες με τον εαυτό τους, που έχουν μια χαλαρή αλλά θετική και σίγουρη στάση στη ζωή. Αν συνεχίσεις να φέρεσαι λοιπόν έτσι και είσαι η γυναίκα με αυτοπεποίθηση που γνώρισε, η σχέση σας θα κατορθώσει να επιζήσει και να αναπτυχθεί.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.