Πως να αντιμετωπίσεις το Χωρισμό - Women's Bible

Πως να αντιμετωπίσεις το Χωρισμό

Πως να αντιμετωπίσεις τον Χωρισμό

Είτε έχεις περάσει δύο μήνες, είτε δύο χρόνια, είτε είκοσι μαζί με κάποιον άνθρωπο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να φτάσει η σχέση σας στο απροχώρητο ή στον χωρισμό.

Ξέρεις, οι σχέσεις δεν είναι κάτι το δεδομένο. Είναι ρευστές, έχουν ροή και χρειάζεται να κινούνται και να εξελίσσονται. Για να εξελιχθεί μία σχέση, χρειάζεται να εξελιχθούν τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτή.

Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να εξελιχθείς ταυτόχρονα με τον σύντροφο σου. Αυτό απαιτεί συνεννόηση, συνεργασία και κυρίως κατανόηση. Βέβαια, αν υπάρχει κατανόηση και αποδοχή, τότε η εξέλιξη μπορεί να έχει διαφορετικό ρυθμό για τον καθένα, αρκεί να υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να φτάσει μία σχέση στο απροχώρητο. Ασυμφωνία, βαρεμάρα, λάθος επιλογές, διαφορετικές πορείες. Συνήθως οι σχέσεις ξεκινούν για λάθος λόγους, οπότε πολλές φορές καταλήγουν στον χωρισμό.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εφόσον κρίνουμε ότι ήρθε η ώρα να χωρίσουμε ή μας το ανακοινώνει ο σύντροφος μας, είναι καλό να το κάνουμε με έναν τρόπο που μας τιμάει και δεν υποβαθμίζει την νοημοσύνη ή τον χαρακτήρα κανενός.

Πολλές φορές αντιδρούμε σπασμωδικά στον χωρισμό κυρίως για εγωιστικούς λόγους. Θεωρούμε ότι το άγχος μας πνίγει, η αδικία μας χτύπησε την πόρτα και βασικά ο εγωισμός μας δεν δέχεται το γεγονός ότι υπάρχει κάποιος που θα μας απορρίψει, ειδικά μετά από πολλά χρόνια σε μία σχέση. Φυσικά είναι και το σοκ της αλλαγής και της ρουτίνας που αλλάζει και αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ το σύστημα μας.

Σε κάθε περίπτωση φίλη μου, ο χωρισμός δεν είναι ωραία κατάσταση.

Τον θες και δεν σε θέλει ή σε θέλει και δεν τον θες. Είναι ένα άτομο που έχει έρθει κοντά σου, έχετε περάσει στιγμές μαζί, έχετε μοιραστεί ιδέες, εμπειρίες και ίσως και μία πορτοκαλάδα και όλο αυτό φτάνει στο τέλος του.

Μήπως πρέπει να το αντιμετωπίσεις ώριμα και να μην κάνεις κάτι από τα παρακάτω;

Μην αντιμετωπίζεις το χωρισμό σαν Drama Queen

Ειλικρινά, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια γυναίκα που χτυπιέται, φωνάζει και κάνει χειρονομίες. Δείχνει ότι δεν είσαι αρκετά ώριμη για να διαχειριστείς την κατάσταση και βασικά ενισχύει την απόφαση του να χωρίσετε.

Επίσης, ποιος ο λόγος να χτυπιέσαι; Πιστεύεις ότι αν κάνεις αρκετό θόρυβο θα γυρίσει πίσω;

Σταμάτα τα δράματα και τις απειλές και κάτσε να ακούσεις τί έχει να σου πει. Είδε μία πλευρά σου και θέλει να σου προσφέρει την άποψη του, έστω και αν είναι αρνητική. Άκου και μάθε από αυτό.

Σε χώρισε και τον θέλεις πίσω; Δες εδώ

Μην εξαφανιστείς χωρίς να πεις τίποτα

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να αφήσεις μία κατάσταση μισοτελειωμένη. Υπάρχουν πολλά ζευγάρια, ειδικά τώρα το καλοκαίρι όπου πολλές γνωριμίες είναι εφήμερες, που χάνονται μετά από ένα διάστημα.

Απλά σταματάνε να μιλάνε. Περνάνε πέντε ή δέκα μέρες χωρίς ένα τηλέφωνο και ξαφνικά, μία μέρα δεν ξαναεπικοινωνούν ποτέ.

Εκεί ακούς ατάκες του στυλ «Φαντάζομαι το κατάλαβε ότι δεν ενδιαφέρομαι», «Κι αυτός ήταν χαλαρός από την αρχή» και άλλες τέτοιες δικαιολογίες. Μισό λεπτό φίλη μου, εκτός και αν κάνατε one night stand, δεν θα πάρεις ένα τηλέφωνο το αγόρι σου, σχέση σου, φλερτ σου, γκόμενο σου, όπως θες πες το, για να δεις τι κάνει;

Μπορεί να είναι στα πατώματα άρρωστος. Μπορεί το οτιδήποτε. Εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι πλέον, οφείλεις – κυρίως στον εαυτό σου- να κλείσεις αυτό το θέμα. Να τον δεις και να του εξηγήσεις γιατί συνέβη αυτό.Πως να αντιμετωπίσεις τον Χωρισμό

Μη καταφεύγεις στον χωρισμό από το τηλέφωνο

Κακό. Απλά κακό φίλη μου. Ξέρω, το έχω κάνει και δεν είμαι καθόλου περήφανος για αυτό. Δείχνει ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση και ότι τον αποφεύγεις. Αντίστοιχα, είναι άσχημο να το εισπράξεις.

Τί μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Εφόσον το έχεις πάρει απόφαση, του ζητάς να συναντηθείτε και του εξηγείς τους λόγους που σε κάνουν να θέλεις να χωρίσετε.

Και στις περισσότερες περιπτώσεις, ο πραγματικός λόγος είναι ότι δεν τον βλέπεις ερωτικά. Ότι αυτό που έχετε, δεν σε εμπνέει. Του εξηγείς έναν έναν τους λόγους χωρίς φωνές και εντάσεις. Αποφεύγεις να μπεις σε αυτή την διαδικασία ακόμα αν το επιχειρήσει εκείνος και αφού μιλήσετε, αποχωρείς.

Δεν κάθεσαι να τον παρηγορήσεις, ούτε τον καλείς κάθε μέρα να δεις αν είναι καλά. Θυμάσαι; Μόλις χωρίσατε. Δεν υπάρχει λόγος να του θυμίζεις τι είχατε.

Μάθε να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις ώριμα, κοιτώντας τες κατάματα.

Αν πιστεύεις ότι κάτι σε δυσκολεύει κατά τον χωρισμό, εμείς είμαστε εδώ για εσένα. Επικοινώνησε μαζί μας για να σε βοηθήσουμε.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.