Είναι ο Γάμος για Εσένα; Πως θα το Καταλάβεις - Women's Bible

Είναι ο Γάμος για Εσένα; Πως θα το Καταλάβεις

Είναι ο γάμος για εσένα;

Μερικές γυναίκες ονειρεύονται από μικρές τη μέρα του γάμου τους. Έχουν σκεφτεί τα πάντα και ζουν για αυτήν τη στιγμή. Άλλες δεν είναι υπέρ του γάμου και άλλες είναι επηρεασμένες από την κοινωνία και τα πρότυπα που δείχνει. Δεν είναι εύκολο να απομονώσεις όσα σου έμαθαν και να δεις αν ο γάμος είναι για εσένα ή όχι.

Ο γάμος είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που μπορείς να πάρεις με το άτομο που αγαπάς. Θες να περάσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του; Κάνετε όνειρα για ένα κοινό μέλλον; Ή μήπως η λέξη γάμος σε αγχώνει;

Αναρωτιέσαι αν θέλεις πραγματικά να παντρευτείς; Τα παρακάτω θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ο γάμος είναι η σωστή επιλογή για εσένα.

Πως να καταλάβεις αν ο Γάμος είναι για εσένα

#1 Δε σε φοβίζει η δέσμευση

Οι άνθρωποι που θέλουν να παντρευτούν, καταλαβαίνουν πως ο γάμος συμβολίζει την υπόλοιπη κοινή ζωή τους και πως κατοχυρώνεται από νομικές διαδικασίες. Προϋποθέτει δέσμευση, εμπιστοσύνη, αγάπη και αφοσίωση.

Η δέσμευση είναι η αιτία πολλών διαζυγίων. Πόσο χρόνο από τη ζωή σου είσαι διατεθειμένη να περάσεις με το σύντροφό σου; Σε προηγούμενες σχέσεις σου πως ήσουν όσον αφορά τη δέσμευση; Ήσουν αφοσιωμένη στο σύντροφό σου ή η αποκλειστικότητα σε τρόμαζε; Νιώθεις άνετη να περάσεις τη ζωή σου με κάποιον ή φοβάσαι πως θα χάσεις την ελευθερία σου;

Αυτές είναι μερικές σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις αν σκέφτεσαι να κάνεις το επόμενο βήμα με το σύντροφό σου. Προσπάθησε να φανταστείς τον εαυτό σου να γυρίζει κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής του στο σπίτι με το ίδιο άτομο. Μπορείς να αφοσιωθείς σε αυτόν για πάντα;Είναι ο γάμος για εσένα;

#2 Είναι ο γάμος στα μελλοντικά σου σχέδια

Όλες έχουμε κάποια φίλη που ονειρεύεται το γάμος της και την τέλεια ζωή με το μελλοντικό της άντρα. Ξέρουμε όμως και κάποια που δεν ονειρεύεται μια τέτοια ζωή. Είναι δύσκολο να ονειρευτείς μια ζωή που δε σου αρέσει και δε σου ταιριάζει. Ο γάμος έχει να κάνει με τους μακροπρόθεσμους στόχους σου, τη δημιουργία οικογένειας και το πως θες να περάσεις την υπόλοιπή σου ζωή.

Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια και μια κοινωνία όπου ο γάμος θεωρείται το σημαντικότερο γεγονός στη ζωή δυο ανθρώπων, είναι δύσκολο να μπορέσεις να πάρεις άλλο δρόμο. Θεωρείς πως αυτός είναι ο σκοπός των ανθρώπων και για να το έκαναν τόσοι, πρέπει να το κάνεις και εσύ.

Μπορείς όμως να φανταστείς εσύ τον εαυτό σου παντρεμένο; Το θέλεις πραγματικά ή έτσι σε έχουν κάνει να πιστεύεις; Αν είναι αυτό που θέλεις, προσπάθησε να μη θέσεις χρονικό όριο στον εαυτό σου. Δε χρειάζεται να έχεις παντρευτεί μέχρι τα 30. Θα το κάνεις όταν νιώσεις έτοιμη εσύ και όχι οι γονείς σου.

Αν πάλι δε θέλεις να παντρευτείς, μην αφήσεις κανέναν να σε πείσει πως κάνεις λάθος. Ενημέρωσε το σύντροφό σου πως δε θέλεις να παντρευτείς και πορευτείτε αναλόγως.

#3 Ταιριάζει στην προσωπικότητά σου

Δεν ονειρεύονται όλοι οι άνθρωποι το παραδοσιακό πρότυπο του γάμου, παιδιών και ευτυχισμένης ζωής. Μερικοί φοβούνται πως θα χάσουν τον εαυτό τους, την ελευθερία αλλά και την ανεξαρτησία τους. Παρ’ όλα αυτά δέχονται συνεχώς τις πιέσεις της οικογένειάς τους για γάμο και παιδιά.

Κάνε μια λίστα με όσα θέλεις από τη ζωή σου αλλά και τις προτεραιότητες που έχεις. Θέλεις για παράδειγμα να κάνεις καριέρα ή να γυρίσεις τον κόσμο; Θες να τα κάνεις αυτά για όλη σου τη ζωή ή πριν παντρευτείς; Θέλεις γάμο ή απλώς να μείνεις με το σύντροφό σου μαζί χωρίς εκκλησίες και χαρτιά;

Αν θες να κάνεις κάποια πράγματα και πιστεύεις πως ο γάμος δε θα σου το επιτρέψει, τότε πρέπει να σκεφτείς αν όντως θέλεις να παντρευτείς. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος στο αν ο γάμος είναι για σένα ή όχι. Σημασία έχει να είσαι ευτυχισμένη.

Θα πρέπει να είσαι με ένα άτομο που έχετε κοινά θέλω και στόχους. Να σε καταλαβαίνει και να νιώθεις άνετα να εκφράσεις τις επιθυμίες σου. Μην αφήσεις τους άλλους να αποφασίσουν αν ο γάμος σου ταιριάζει ή όχι. Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου!

Θες να πάρεις πραγματικά τη ζωή σου στα χέρια σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.