Πως να βάλεις την Ευτυχία στη Ζωή σου - Women's Bible

Πως να βάλεις την Ευτυχία στη Ζωή σου

Πως να βάλεις την ευτυχία στη ζωή σου

Να είσαι χαρούμενη. Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό; Πως το πετυχαίνεις αυτό το συναίσθημα; Υπάρχει στην πραγματικότητα ή μόνο στα social media; Πως τελικά μπορείς να βάλεις την ευτυχία στη ζωή σου;

Η ευτυχία δεν είναι ένα μόνιμο συναίσθημα. Είναι στιγμές χαράς. Δεν μπορείς να είσαι πάντα ευτυχισμένη γιατί η ζωή δεν είναι μόνο εύκολη. Αυτό δε σημαίνει όμως πως πρέπει να ξεχνάς να είσαι χαρούμενη. Υπάρχουν λοιπόν τρόποι που μπορούν αν σε βοηθήσουν να είσαι χαρούμενη πιο συχνά.

6 Τρόποι να βάλεις την ευτυχία στη ζωή σου

#1 Βρες κάτι θετικό στη κάθε σου μέρα

Αυτό που κάνουμε όλες μας είναι να εστιάζουμε στα αρνητικά που μας συμβαίνουν. Μπορεί μέσα στη μέρα να έχουν συμβεί 5 καλά πράγματα, αλλά εμείς θα μείνουμε στο ένα αρνητικό. Ακόμα και όταν το αρνητικό που μας συνέβη ήταν ένα, εμείς θα μείνουμε εκεί και θα το αφήσουμε να μας χαλάσει τη διάθεση.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνεις είναι στο τέλος της ημέρας να σκέφτεσαι έστω ένα καλό που σου συνέβη. Δε χρειάζεται να είναι κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός, αλλά κάτι που εσένα σε έκανε να νιώσεις καλά. Αυτό είναι το σημαντικό. Εστίασε σε αυτό και ξέχνα τα αρνητικά.

 #2 Κοιμήσου καλά

Όλες θέλουμε να κοιμηθούμε παραπάνω αλλά τα προγράμματά μας είναι τόσο φορτωμένα που δεν έχουμε χρόνο. Σχολή, δουλειά, παιδιά και άλλες πολλές υποχρεώσεις. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο καλός ύπνος μας βοηθάει να έχουμε ενέργεια αλλά και καλή διάθεση. Όμως, προκειμένου να τα προλάβουμε όλα, τον στερούμε από τον εαυτό μας.

Όπως κατάλαβες λοιπόν, πρέπει να βρεις χρόνο να κοιμηθείς παραπάνω και να ξεκουραστείς. Αν δεν μπορείς κάθε μέρα, προσπάθησε όσες μπορείς. Θα δεις πως αμέσως θα αλλάξει και η διάθεση αλλά και οι αντοχές σου.

#3 Βγάλε έξω τον εαυτό σου

Πόσες φορές έχεις κανονίσει κάτι με φίλους και στο έχουν ακυρώσει ή ήθελες να βγεις και δεν έβρισκες κανέναν; Άσχημο, έτσι δεν είναι; Ήρθε η ώρα να μάθεις να νιώθεις άνετα και να περνάς καλά με τη δική σου συντροφιά.

Αν το καταφέρεις αυτό, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο να βγαίνεις μόνη σου και να κάνεις πράγματα σα να μην έχεις κανένα φίλο. Με αυτόν τον τρόπο όμως θα βρεις τι ακριβώς σου αρέσει, θα γίνεις πιο δυναμική και θα δεις πως μπορείς να περάσεις καλά ακόμα και όταν οι φίλοι σου δεν μπορούν να βρεθείτε.

#4 Κάνε διάλειμμα από τα social media

Ένα από τα πράγματα που μπαίνουν εμπόδιο στην ευτυχία μας είναι τα social media. Εκεί βλέπεις μόνιμα ανθρώπους με τέλειες ζωές, χωρίς προβλήματα. Είναι ευτυχισμένοι όλη την ώρα, έχουν χρήματα να κάνουν οτιδήποτε θέλουν και φαίνεται να μην τους αγγίζει τίποτα αρνητικό.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν ισχύουν όλα όσα βλέπεις. Οι άνθρωποι δείχνουν μόνο όσα θέλουν να δείξουν και αυτά εννοείται πως είναι τα καλά. Λίγοι άνθρωποι δείχνουν την αλήθεια, την πραγματική ζωή. Όλοι είναι σαν εμάς και όλοι έχουν προβλήματα. Μην το ξεχνάς αυτό!

Ενώ ξέρεις ότι δε γίνεται όλα αυτά να είναι αληθινά, σε επηρεάζουν αρνητικά. Σκέφτεσαι γιατί εγώ δεν έχω την τέλεια σχέση ή την τέλεια ζωή κτλ. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να κάνεις συχνά μικρά διαλείμματα από τα social media και να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως εκεί μέσα δεν είναι η αληθινή ζωή.Πως να βάλεις την ευτυχία στη ζωή σου

#5 Θέσε όρια

Μήπως είσαι από αυτές που δεν μπορούν να πουν όχι; Προτιμάς να κάνεις πράγματα που δε θες προκειμένου να μη στενοχωρήσεις τους άλλους; Δε γίνεται να το συνεχίσεις αυτό όμως. Δε θα είσαι ποτέ χαρούμενη αν βάζεις τους άλλους πάντα πάνω από σένα.

Πρέπει να μάθεις να λες όχι. Δεν είναι κακό να λες όχι για πράγματα που δε θέλεις. Μη φοβάσαι πως θα στενοχωρήσεις τους άλλους. Το οφείλεις στον εαυτό σου να θέσεις όρια. Μόνο έτσι θα είσαι χαρούμενη. Θα γίνεις πιο δυνατή και οι άλλοι θα σταματήσουν να σε εκμεταλλεύονται.

Δεν έχεις ακούσει που λένε πως όσοι δε νοιάζονται είναι πιο ευτυχισμένοι; Σε καμία περίπτωση δε σου λέω να γίνεις άκαρδη και να μη σε νοιάζει ο διπλανός σου. Αυτό που σου λέω είναι να μην τους αφήνεις να σε πατάνε.

#6 Άκου μουσική

Το να ακούς μουσική είναι από τα καλύτερα πράγματα στον κόσμο. Σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη και ξεχνάς τα προβλήματά σου και το που βρίσκεσαι. Σου διώχνει το άγχος, τη στεναχώρια και σε κάνει χαρούμενη.

Αφιέρωσε πάντα χρόνο μέσα στη μέρα σου για να ακούσεις τη μουσική που σου αρέσει. Στο αυτοκίνητο, το μετρό, όπου και αν βρίσκεσαι. Θα δεις πως αμέσως θα αλλάξει η διάθεσή σου. Μην υποτιμάς τη δύναμή της!

Θες να βελτιώσεις άμεσα τον εαυτό σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.