Πως να παραμένεις Ήρεμη σε κάθε κατάσταση - Women's Bible

Πως να παραμένεις Ήρεμη σε κάθε κατάσταση

Πως να παραμένεις Ήρεμη σε κάθε κατάσταση

Σίγουρα συμβαίνουν πολλά εκεί έξω στον κόσμο. Και είμαι σίγουρος ότι συμβαίνουν και πολλά στη ζωή σου. Το να μπορείς να παραμείνεις ήρεμη ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες καταστάσεις είναι πραγματική τέχνη. Στην ουσία, το να μπορείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να μένεις ήρεμη, μπορεί να κάνει την διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία, με οτιδήποτε κι αν καταπιάνεσαι.

Μια μικρή ιστορία

Η ηρωίδα μας, ας την ονομάσουμε Ελένη για ευκολία, βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση στο γραφείο. Ξέρει ότι έχει δίκιο και αυτό την πνίγει. Καθώς δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί σωστά, μπαίνει στο γραφείο του διευθυντή της και βάζει τις φωνές.

Λέει αυτά που έχει να πει με επιθετικό ύφος και μετά σηκώνεται και φεύγει. Συγχαρητήρια, μόλις έχασες το δίκιο σου Ελένη. Ακόμα κι αν έχεις όλο τον κόσμο με το μέρος σου, έχασες την ψυχραιμία σου και αυτό σε έκανε να φαίνεσαι μικρή, αδύναμη και χωρίς αυτοέλεγχο.

Γυρίζοντας σπίτι, η Ελένη παραμένει τσαντισμένη γιατί στην πραγματικότητα δεν διεκδίκησε τίποτα. Απλά, φώναξε και έφυγε. Αυτό την τρώει εσωτερικά, της προκαλεί ένταση και αδυνατεί να το εκτονώσει. Στην κυριολεξία την αρρωσταίνει.

Πιστεύω καταλαβαίνεις σε τι αναφερόμαστε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις χάσει τον έλεγχο έστω και μία φορά στη ζωή σου. Όσο λιγότερες φορές σου έχει συμβεί, τόσο το καλύτερο για εσένα. Παραμένοντας ήρεμη όμως και διατηρώντας την ψυχραιμία σου, έχεις να κερδίσεις πάρα πολλά.

Τα οφέλη του να παραμένεις ήρεμη σε κάθε περίσταση

Αναπτύσσοντας την ικανότητα να παραμένεις ήρεμη κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις πιο αποτελεσματικά τα επίπεδα άγχους στη ζωή σου.

Επίσης έχεις καλύτερο έλεγχο των καταστάσεων και των συναισθημάτων σου. Διατηρώντας τον έλεγχο, μπορείς να εκφραστείς πολύ πιο εύκολα και να δηλώσεις αυτό που θες.

Αυτό σημαίνει ότι για να πετύχεις αυτό τον έλεγχο και την ηρεμία πρέπει να έχεις αυξημένη συνειδητότητα.  Με απλά λόγια, να ξέρεις ποιά είσαι και που βρίσκεσαι. Ξέρω, πολλές φορές είναι δύσκολο, ειδικά όταν για πολλά χρόνια δεν ξέρεις που βαδίζεις και τι θες να πετύχεις στη ζωή σου.

Η τέχνη του να είσαι Ήρεμος – Πως και ΓιατίΠως να παραμένεις Ήρεμη σε κάθε κατάσταση

Άρα μήπως ήρθε η ώρα να το ανακαλύψεις;

Βασική αρχή λοιπόν, είναι να εντοπίσεις τις αδυναμίες σου. Είτε έχεις μόνο μία (λέμε τώρα) ή εκατό, είναι σημαντικό να τις αναγνωρίσεις και φυσικά να τις αποδεχτείς.

«Δηλαδή φίλη μου, μου λες να παραδεχτώ ότι δεν είμαι τέλεια;» Βασικά ναι.

Όχι όμως με τον παιδιάστικο τρόπο του «Έλα μωρέ, κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουμε λάθη». Με τον τρόπο του «Ναι, αναγνωρίζω ότι έχω αδυναμίες και ατέλειες και δουλεύω για να τις διορθώσω».

Τον πραγματικό τρόπο. Είναι σημαντική αρετή να μπορείς να αναγνωρίσεις τα λάθη και τα ελαττώματα σου και φυσικά είναι μεγαλύτερη αρετή να μπορείς να τα διορθώσεις.

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας όμως, αν ξέρεις ποια είναι τα ελαττώματα σου, τότε δεν θα θίγεσαι, ούτε θα θυμώνεις όταν θα στα επισημαίνουν.

Αυτό θα σε βοηθήσει γιατί δεν θα θολώνει το μυαλό σου και θα μπορείς να σκεφτείς πιο καθαρά. Έτσι θα έχεις ενεργό ρόλο στην όλη διαδικασία και δεν θα αφήνεσαι έρμαιο του θυμού και της έντασης σου.

Φυσικά μπορείς να επιστρέψεις σπίτι και να τα σπάσεις όλα αν αυτό σε βοηθάει να ηρεμήσεις. Όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις μπροστά σε άλλους.

Το να παραμένεις ήρεμη θα σου δώσει διαύγεια στη σκέψη σου και θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις και υπομονή. Όσο θα παραμένεις σε έλεγχο θα διαπιστώσεις ότι τα προβλήματα σου λύνονται πιο εύκολα, το οποίο είναι λογικό αν σκεφτείς ότι πλέον θα είσαι πιο συγκεντρωμένη όταν θα ψάχνεις για λύσεις.

Όλη αυτή η διαδικασία θα ενισχύσει και την αυτοπεποίθηση σου οπότε θα αρχίσεις να βλέπεις τον κόσμο με πιο καθαρή και αισιόδοξη ματιά.

Απλή άσκηση για να παραμένεις ήρεμη

Αν χάνεις συχνά τον έλεγχο, κάνε στον εαυτό σου μερικές ή όλες από τις παρακάτω ερωτήσεις την στιγμή που συμβαίνει για να εντοπίσεις την πηγή του προβλήματος.

  • Τι με κάνει να χάνω τον έλεγχο;
  • Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατάσταση ή άτομο που το πετυχαίνει αυτό;
  • Πως αντιδρώ και γιατί;
  • Αυτή η αντίδραση πως με επηρεάζει;
  • Θα μπορούσα να αντιδράσω διαφορετικά;

Σιγά σιγά θα μάθεις να διατηρείς τον έλεγχο και στην πορεία θα διαπιστώσεις ότι θα μπορείς ακόμη και να κατευθύνεις τις καταστάσεις προς όφελός σου. Kαλή συνέχεια.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.