Πως να χωρίσεις κάποιον χωρίς Δράμα και Άσχημα Συναισθήματα - Women's Bible

Πως να χωρίσεις κάποιον χωρίς Δράμα και Άσχημα Συναισθήματα

Πως να χωρίσεις κάποιον χωρίς δράμα και άσχημα συναισθήματα

Ας πούμε ότι βγαίνεις με κάποιον δύο μήνες ή και παραπάνω και αποφάσισες να χωρίσεις μαζί του. Έδωσες τον καλύτερο σου εαυτό, που σημαίνει ότι είχες το μυαλό σου ανοιχτό, εστίασες στα θετικά και γενικά έκανες ότι καλύτερο μπορούσες. Αλλά δυστυχώς δεν προχωράει άλλο.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου, δεν έχω πολλή εμπειρία σε αυτό τον τομέα γιατί στο 99% των περιπτώσεων με χώριζαν εκείνοι. Αλλά με την μακροχρόνια εμπειρία μου ως Coach, οδήγησα πολλές γυναίκες στο να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να αφήσουν σχέσεις που απλά δεν θα οδηγούσαν πουθενά πίσω τους.

Είναι άβολο να το κάνεις το ξέρω. Αλλά σίγουρα θα έχεις κάνει πολύ πιο τρομακτικά πράγματα στη ζωή σου. Θα είσαι οκ, μην ανησυχείς.

Το να τελειώσεις μια σχέση με κάποιον σίγουρα δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, αλλά δεν χρειάζεται να αποκτήσει δραματικές εκτάσεις. Είναι σύνηθες να νιώθεις μελαγχολία και νευρικότητα όταν πρόκειται να πληγώσεις κάποιον.

Παρ’ όλα αυτά, εδώ έχω όσα χρειάζεται να ξέρεις για να σε βοηθήσουν να χωρίσεις μαζί του ομαλά και όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ενοχές που θες να χωρίσεις

Ο ορισμός της ενοχής έχει ως εξής:

Η συναισθηματική κατάσταση η οποία έχει προέλθει από κάποια πράξη παρενόχλησης, εγκλήματος, βίας ή κακού ενάντια σε κάποιον ηθικό ή πολιτειακό νόμο.

Σου ταιριάζει κάτι τέτοιο; Μήπως ξεκίνησες να βγαίνεις μαζί του με απώτερο σκοπό να τον πληγώσεις; Μήπως του έδινες επίτηδες υποσχέσεις που δεν μπόρεσες να κρατήσεις; Τον χρησιμοποίησες ή του φέρθηκες άσχημα;

Φυσικά και όχι! Είστε δύο ενήλικες που αμοιβαία συμφωνήσατε να περάσετε χρόνο μαζί προκειμένου να δείτε αν ταιριάζετε όντως. Και ανακαλύψατε ότι δεν ταιριάζετε. Αυτό είναι το dating, φίλη μου.

Αυτό που πιστεύω ότι νιώθεις δεν είναι ενοχή αλλά ενσυναίσθηση. Σίγουρα θα έχεις πέσει και συ η ίδια «θύμα» χωρισμού και ξέρεις ότι πονάει φρικτά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε σε μια σχέση που δεν λειτουργεί απλά για να μην στεναχωρήσουμε τον άλλο. Πίστεψε με θα προχωρήσει όπως και εσύ έχεις ξανακάνει στο παρελθόν. Απλά έτσι έχουν τα πράγματα με τις σχέσεις.

Όσο και να σε θέλει, θα σε ξεπεράσει αργά ή γρήγορα

Είμαι σίγουρη ότι του αρέσεις πάρα πολύ αλλά όπως εσύ ξεπέρασες χωρισμούς, το ίδιο θα συμβεί και σε αυτόν. Σου υπενθυμίζω ότι είστε και οι δύο ενήλικες και ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος να διαχειριστεί τα συναισθήματα του.

Ακριβώς όπως έκανες και εσύ όταν κάποιος τύπος σου είχε πει ότι δεν θέλει να συνεχίσετε να βλέπεστε ή απλά εξαφανίστηκε. Θα περάσει από αυτή την διαδικασία και θα το αφήσει πίσω του.

Και έπειτα, όπως εσύ, θα προχωρήσει με την ζωή του.

Του χρωστάς μόνο ειλικρίνεια και καλοσύνη

Κοίταξε, αν σου φερόταν άσχημα, σου έλεγε ψέματα ή δεν ήταν πιστός, σου δίνω την άδεια και την ευλογία μου να τον κλωτσήσεις στο ευαίσθητο του σημείο και να φύγεις χωρίς να πεις λέξη. Αλλά λίγοι άντρες είναι κόπανοι όντως. Οι περισσότεροι είναι απλά ανώριμοι.

Έτσι λοιπόν, αν ήταν υπέροχο παιδί αλλά όχι για σένα, ή απλά έκανε κάτι χαζό που σε ξενέρωσε, σε παρακαλώ ωρίμασε και χώρισε τον με αξιοπρέπεια. Όταν το κάνεις με αυτό τον τρόπο, θα νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου και δεν θα του αφήσεις κάποια φοβία για τις γυναίκες που θα γνωρίσει μετέπειτα.

Αυτό σημαίνει ότι το να του πεις ότι δεν θες να συνεχίσετε θα πρέπει να γίνει από κοντά. Πιθανότατα θα γνωρίζεις πόσο άσχημο είναι να λαμβάνεις ένα τέτοιο μήνυμα στο κινητό από κάποιον ενώ πίστευες ότι είχατε μια σύνδεση. Είναι σαν να μην είχες ποτέ σημασία για εκείνον. Το να το κάνεις με αυτό τον τρόπο δείχνει μόνο ανωριμότητα και είναι πράξη για παιδιά και άκαρδους ανθρώπους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι τίποτα από τα δύο.

Ξέρω πολύ καλά ότι είναι άβολο να το κάνεις με τον σωστό τρόπο αλλά όπως έχω ξαναπεί έχεις σίγουρα κάνει πιο τρομακτικά πράγματα στην ζωή σου. Θα επιβιώσεις.

Πως να του πεις ότι θες να χωρίσεις μαζί του

Πες του κάτι όπως «Παρ’ όλο που είσαι ένας φανταστικός άνθρωπος και απολαμβάνω τον χρόνο που περνάμε μαζί, βλέπω ότι δεν ταιριάζουμε τόσο για να χτίσουμε κάτι μακροπρόθεσμο. Σου εύχομαι ότι καλύτερο»

Θυμήσου ότι αν του φανεί ξαφνικό, θα χρειαστεί λίγο χρόνο να το επεξεργαστεί. Μην ανησυχήσεις αν υπάρξει σιωπή. Οι περισσότεροι άντρες επεξεργάζονται αρκετά πριν μιλήσουν. Τι θα συμβεί όμως αν διαφωνήσει ή θέλει να μάθει το γιατί; Ή αν είναι αμυντικός; Εδώ ακριβώς είναι που θα πρέπει να επιστρατεύσεις την ειλικρίνεια αν και είναι θολό το τοπίο αυτό.

Πιστεύω ακράδαντα στο να λέμε πάση θυσία την αλήθεια. Αλλά πιστεύω επίσης ότι καμιά φορά δεν είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Αναρωτήσου αν θα είναι βοηθητικό και καλό για εκείνον να ξέρει ακριβώς τις σκέψεις σου σχετικά με το γιατί δεν ταιριάζετε. Εάν πιστεύεις ότι δεν διασκεδάζεις μαζί του ή ότι δεν είναι και τόσο ελκυστικός για εσένα τελικά, θα είναι κάτι άσχημο να μοιραστείς που σίγουρα δεν θα τον βοηθήσει και μόνο θα τον πληγώσει.

Εσείς μπορεί να μην είστε καλό ζευγάρι αλλά κάποια άλλη γυναίκα θα τον βρίσκει ελκυστικό και διασκεδαστικό. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να κρατήσεις αυτές τις πληροφορίες για τον εαυτό σου και να υιοθετήσεις μια καλύτερη και ηπιότερη προσέγγιση. Κάτι του τύπου «Απλά δεν μας βλέπω ως ζευγάρι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και γι’ αυτό χρειάζεται να προχωρήσω»

Ας υποθέσουμε ότι οι σκέψεις σου έχουν να κάνουν με πράγματα βασικά όπως διαφορές στις αξίες και στον τρόπο ζωής όπως η οικογένεια, η θρησκεία ή τα οικονομικά. Το να του δώσεις πληροφορίες γι’ αυτά θα τον βοηθήσει να καταλάβει ότι δεν είναι κάτι προσωπικό – απλά δεν ταιριάζετε.

Για παράδειγμα «Μεγαλώνω ακόμα τον γιο μου και θέλω να είμαι με κάποιον που θα συμμετέχει σε αυτό. Καταλαβαίνω ότι δεν ενδιαφέρεσαι να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο σε αυτή την φάση της ζωής σου, το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό. Αλλά χρειάζεται να προχωρήσω και να βρω τον κατάλληλο για εμένα»

Παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο και στα δύο παραδείγματα τελειώνω την φράση με το «Χρειάζεται να προχωρήσω». Το να είσαι τόσο άμεση είναι σημαντικό και αναγκαίο προκειμένου να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης. Έχεις πάρει την απόφαση σου και δεν πρόκειται να το συζητήσεις περαιτέρω. Ευχήσου τα καλύτερα και τελείωσε το.

Το να χωρίσεις κάποιον είναι πραγματικά δύσκολο και επίπονο αλλά δεν χρειάζεται να σε φρικάρει ή να σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου. Θυμήσου, ότι δεν είσαι υπεύθυνη για τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του. Είσαι υπεύθυνη μόνο για να κάνεις το σωστό, το οποίο είναι να τελειώσεις κάτι όμορφα έτσι ώστε να μπορέσετε και οι δύο να συνεχίσετε και να βρείτε τον ιδανικό για εσάς σύντροφο.

Θες να μάθεις πως να μαγνητίσεις τον ιδανικό για εσένα σύντροφο; Δες εδώ 

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.