9 Πράγματα που χρειάζεται να καταλάβεις για την Απιστία - Women's Bible

9 Πράγματα που χρειάζεται να καταλάβεις για την Απιστία

9 Πράγματα που χρειάζεται να καταλάβεις για την Απιστία, Πως να διαχειριστείς το περιστασιακό σεξ

Η απιστία μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή όλη σου τη ζωή. Μπορεί να φέρει την καταστροφή. Ωστόσο, η ουσία είναι να μάθεις μέσα από αυτήν και να εξελίξεις τον εαυτό σου.

Το πιο σημαντικό είναι να αποφύγεις όλα εκείνα που μπορεί να οδηγήσουν σε μια κακή σχέση και άρα στην απιστία. Ακόμη να φτάσεις στην ρίζα του προβλήματος και να βρεις ποια ήταν η αιτία για να επισπεύσεις την ανάρρωση. Με βάση αυτά, σου παρουσιάζω 10 πράγματα που χρειάζεται να καταλάβεις για την απιστία.

Η απιστία δεν έχει να κάνει με εσένα αλλά με εκείνον

Τίποτα δεν μάς πληγώνει τόσο όσο το αίσθημα ότι δεν είμαστε αρκετοί. Ακόμα περισσότερο η απιστία το δημιουργεί αυτό σε τεράστιο βαθμό. Πονάει. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν πως να αντιδράσουν.

Το βασικό είναι να καταλάβεις ότι σε απάτησε επειδή δεν αγαπάει τον εαυτό του. Σκέψου το. Ένας άνθρωπος που αγαπάει τον εαυτό του, θα έμπαινε στην διαδικασία να βιώσει το χάος που ακολουθεί μια τέτοια επιλογή; Ενοχές, άγχος, αρνητικά συναισθήματα. Κανένα άτομο που αγαπά τον εαυτό του δεν θα έμπαινε σε μια τέτοια συνθήκη.

Αντίθετα, θα ήξερε πως να λύσει τα προβλήματα με την σύντροφό του. Θα ήξερε πως να συνυπάρχει σε μια σχέση επειδή θα είχε πλήρη επίγνωση για την ευτυχία του.

Έτσι λοιπόν, πρέπει να καταλάβεις ότι ο εαυτός σου έχει γίνει χίλια κομμάτια επειδή κατά βάθος γνωρίζει ότι ο σύντροφος που απατάει δεν έχει υγιή σχέση με τον εσωτερικό του κόσμο.

Δεν φταις εσύ για τις επιλογές του συντρόφου σου. Χρειάζεται να αποδεχτείς ότι οι άνθρωποι συχνά δεν έχουν υγιή επαφή με τα συναισθήματα τους και αποφεύγουν τις ευθύνες που δημιουργούν τα προβλήματα μιας σχέσης.

Σε απάτησε επειδή έψαχνε έναν εξωτερικό παράγοντα να τον κάνει να νιώσει καλύτερα

Όταν οι άνθρωποι έχουν μεγαλώσει σε τοξικό περιβάλλον με συναισθηματικά απόμακρους γονείς, αναπτύσσουν μηχανισμούς επιβίωσης σαν παιδιά οι οποίοι τους ακολουθούν στην ενήλικη ζωή. Μαθαίνουν να μένουν εκτός των προβλημάτων, να είναι ήσυχοι, να μην ζητούν τίποτα, να μην εκφράζονται, να κρατούν τα προβλήματα μέσα τους. Βρίσκουν οποιοδήποτε τρόπο θα τους βοηθήσει να αντεπεξέλθουν με την συναισθηματική απώλεια που έχουν βιώσει.

Όταν λοιπόν δημιουργήσουν μια σχέση, όλοι αυτοί οι μηχανισμοί τους ακολουθούν.

Έχεις μερίδιο ευθύνης (ή και όχι) για την απιστία

Εάν βρίσκεσαι σε μια σχέση και δεν έχεις χτίσει την εμπιστοσύνη που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει σωστά, τότε βρίσκεσαι μόνιμα σε μια ανασφάλεια. Ανησυχείς ότι ο σύντροφός σου θα σε απατήσει και εστιάζεις στα αρνητικά της σχέσης σου αντί να σκέφτεσαι ότι όλα πάνε καλά, υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα, σεβασμός και θαυμασμός.

Εάν βίωσες απιστία σε προηγούμενη σχέση, ή αν οι γονείς σου είχαν μια τέτοια εμπειρία, τότε καλλιεργείται ένας φόβος και σε συνδυασμό με την έλλειψη εμπιστοσύνης, είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσεις με τέτοιο τρόπο που να απομακρύνεις τον σύντροφό σου.

Το ξέρω ότι το άρθρο το διαβάζεις για να νιώσεις καλύτερα. Περίμενε όμως δεν έχω τελειώσει.

Έχεις την δύναμη και την επιλογή να δημιουργήσεις αυτό που θέλεις και να είσαι ευτυχισμένη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ζητήσεις βοήθεια εάν την χρειάζεσαι. Όταν αρχίσεις να εστιάζεις στα θετικά και την προσωπική σου ευτυχία δουλεύοντας με τον εαυτό σου τότε πραγματικά θα βιώσεις την ζωή που επιθυμείς.

Θες να δουλέψεις με τον εαυτό σου; Δες εδώ

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις όλα τα συναισθήματα

Είναι αναμενόμενο και οι δύο να νιώθετε αποτυχία και ντροπή. Για την ακρίβεια ορισμένα ζευγάρια υποστηρίζουν ότι κατά ένα περίεργο τρόπο δέθηκαν με το «μυστικό» αυτό. Ήταν το μόνο πράγμα που συμφώνησαν ότι δεν θα πουν στην οικογένεια τους.

Μπορεί να νιώθεις θυμό και ντροπή που τον αγαπάς ακόμα και ίσως να θέλεις να βρεις έναν τρόπο να το ξεπεράσετε. Μην νιώθεις άσχημα επειδή έχεις τέτοια συναισθήματα. Εάν μπορείς να δουλέψεις με τον εγωισμό σου και να καταλάβεις τα κίνητρα του συντρόφου σου και γιατί επέλεξε να οδηγηθεί σε μια τέτοια απόφαση, τότε ακολούθα το ένστικτό σου και προσπάθησε να βελτιώσεις την σχέση σου.
Μην ξεχνάς κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται πάντα με υγιή όρια και αυτοεκτίμηση προς τον εαυτό σου. Αν νιώθεις ότι δεν οδηγεί πουθενά ή θες να προχωρήσει μπροστά τότε επίλεξε αυτό. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.

Είναι πιθανό ο σύντροφός σου να είναι τοξικός άνθρωπος

Οι τοξικοί άνθρωποι τρέφονται από δυσλειτουργικές καταστάσεις. Συνήθως έχουν περάσει δύσκολα και άσχημα παιδικά χρόνια και έχουν μεγαλώσει με αδιαφορία και συναισθηματικά κενά. Έτσι λοιπόν, επιζητούν την προσοχή, την επιβεβαίωση και την ενίσχυση του εγώ τους.

Δεν έχουν μάθει πως να αγαπούν τον εαυτό τους και τους άλλους. Βρίσκουν ανθρώπους που επιζητούν την αγάπη και την αποδοχή και την ψάχνουν έξω από τους ίδιους. Τους ενισχύουν αυτή την ανάγκη με κομπλιμέντα, δώρα και προσοχή και τους κάνουν να νιώθουν το επίκεντρο του κόσμου. Οι ίδιοι δεν είναι ικανοί να διατηρήσουν έναν βαθύ δεσμό με αποτέλεσμα να κάνουν ότι τους ευχαριστεί χωρίς να σκέφτονται τον σύντροφό τους.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο είναι να διακόψεις κάθε επαφή. Αυτό σημαίνει να τους βγάλεις από την ζωή σου. Είναι δύσκολο να το κάνεις ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στη μέση αλλά ετοιμάσου και βρες υποστήριξη. Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου, γνώρισε νέο κόσμο και προσπάθησε να χτίσεις την ευτυχία σου μακριά τους.

Δεσμεύσου στο να αλλάξεις τον εαυτό σου και να βρεις την ευτυχία

Όταν αποφασίσεις να προχωρήσεις στην ζωή σου και να απομακρυνθείς από έναν τοξικό άνθρωπο, χρειάζεται να αναρωτηθείς για ποιο λόγο ήσουν μαζί του.

Μόλις απαντήσεις αυτή την ερώτηση θα κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου και θα ξεκινήσεις την διαδικασία της ανάρρωσης. Χρειάζεται να είσαι ειλικρινής και αποφασισμένη. Μην ξεχνάς ότι πάντα μπορείς να ζητήσεις βοήθεια είτε από τους κοντινούς σου ανθρώπους είτε από κάποιον ειδικό.

Θα φτάσεις στον στόχο σου αλλά θα πάρει χρόνο. Να ξέρεις ότι όσο περισσότερο κλάψεις, όσο περισσότερο ύπνο χάσεις, τόσο πλησιάζεις στο να βρεις τον εαυτό σου.Πώς να ξεπεράσεις το κόλλημα σου, 9 Πράγματα που χρειάζεται να καταλάβεις για την Απιστία

Όταν αλλάξεις, θα αλλάξουν και οι σχέσεις σου

Ο μεγαλύτερος φόβος που ακολουθεί την απιστία είναι ότι κάποιος άλλος θα έρθει στην ζωή μας και θα λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσεις αυτό τον φόβο μόνη σου, από το να μπεις σε μια σχέση χωρίς να είσαι έτοιμη συναισθηματικά και να νιώθεις ανασφάλεια. Μπορεί να νιώθεις παγιδευμένη αλλά δώσε χρόνο στον εαυτό σου και θα διαπιστώσεις ότι η ζωή εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.

Όταν έχεις δεσμευτεί να εξελίξεις τον εαυτό σου, θα συνδεθείς ουσιαστικά μαζί του.

Θα ξέρεις τι είναι αυτό που ψάχνεις σε κάποιον και θα βάζεις υγιή όρια στον εαυτό σου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν οι σχέσεις σου.

Αγάπησε τον εαυτό σου περισσότερο από ποτέ

Πέρασες τα χειρότερα. Συνειδητοποίησες τι συμβαίνει. Τώρα μένει να αποφασίσεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να το διατηρήσεις για πάντα. Σου υπόσχομαι, όταν το αποφασίσεις και δουλέψεις σκληρά, η ευτυχία σου σε περιμένει.

Θα καταλάβεις ότι η αξία σου δεν καθορίζεται από έναν άλλο άνθρωπο αλλά από τον ίδιο σου τον εαυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αγκαλιάσεις τον εσωτερικό σου εαυτό και να του φερθείς με φροντίδα, αγάπη και ασφάλεια.

Θα γνωρίσεις κάποιον που θα σε αγαπά πραγματικά

Μόλις είσαι έτοιμη, να είσαι σίγουρη πως θα δημιουργήσεις μια σχέση διατηρώντας υγιή όρια και σταθερούς συναισθηματικούς δεσμούς. Θα δημιουργήσεις μια ευτυχισμένη ζωή και αυτό χάρη στην αγάπη και εμπιστοσύνη που θα έχεις δείξει στον εαυτό σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.