Γίνε αυτή που θέλεις εσύ να είσαι! - Women's Bible

Γίνε αυτή που θέλεις εσύ να είσαι!

Γίνε αυτή που θέλεις εσύ να είσαι!

Το ποια είσαι οφείλεται σε πολλούς παράγοντες οι οποίοι έχουν συμβάλει με καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας σου από την παιδική σου ηλικία μέχρι σήμερα.  Όμως είσαι πραγματικά αυτή που θέλεις να είσαι;

Η ανατροφή που πήρες από τους γονείς σου, το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, τα ερεθίσματα που έλαβες από στενούς φίλους και συγγενείς, οι εμπειρίες, όλα αυτά έχουν διαμορφώσει τον άνθρωπο και την προσωπικότητα που αντιπροσωπεύεις.

Ωστόσο, έρχεται η στιγμή που πρέπει να φανείς υπεύθυνη απέναντι στον εαυτό σου, να τον κοιτάξεις στα μάτια και να αναρωτηθείς:

«Είμαι αυτή που θέλω να είμαι ή αυτή που θέλουν οι άλλοι να είμαι;»

Οι περσόνες

Οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν διαφορετικά πρόσωπα ή αλλιώς περσόνες όταν συναναστρέφονται με άλλους ανθρώπους. Τι εννοώ; Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα.

Ο πατέρας σου συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν βρίσκεται μαζί σου στο σπίτι και διαφορετικά όταν βρίσκεται στη δουλειά.

Επίσης συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν βρίσκεται με τη μητέρα σου και διαφορετικά όταν βρίσκεται με τους φίλους του. Όπως και εσύ,  θα συμπεριφερθείς διαφορετικά όταν βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με τον τύπο που σε ελκύει και διαφορετικά στον κολλητό σου!

Παρόλα αυτά όλοι μας έχουμε μια σταθερή και αναγνωρίσιμη προσωπικότητα η οποία αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον που βρισκόμαστε και τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε.

Ας μη ξεχνάμε οτι αυτή η σταθερή προσωπικότητα που έχουμε σήμερα δεν θα μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο, αλλά μπορεί να μεταβληθεί (προς το χειρότερο ή προς το καλύτερο) όταν θα έρθουμε παραδείγματος χάριν αντιμέτωποι με ένα τραυματικό γεγονός και υποστούμε μια ψυχική «βλάβη».

Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να αλλάξει ριζικά ολόκληρη τη κοσμοθεωρία μας, τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά μας.

Εάν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση ή υπερανεπτυγμένη την ανάγκη να είσαι αποδεκτή από τους άλλους τότε ενσωματώνεις τον εαυτό σου στα «θέλω» των άλλων και όχι στα δικά σου.

Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζεις μια αμφισβητήσιμη προσωπικότητα, η οποία μπορεί να περάσει ως αδιάφορη σε κάποιους, να ανατραπεί ή ακόμα και να αγνοηθεί κατά την λήψη αποφάσεων (κυρίως στον εργασιακό σου τομέα).

Αν παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως υπερβολικά συνεργάσιμο τότε οι άλλοι θα σε εκμεταλλευτούν διότι τα όρια σου δεν είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντισταθούν σε αυτούς που έχουν ισχυρότερες προσωπικότητες και πιο δυνατές πεποιθήσεις από τις δικές σου. Γίνε αυτή που θέλεις εσύ να είσαι!

Σπάσε τα δεσμά σου για να γίνεις αυτή που θέλεις πραγματικά

Αν δεν θες να συνεχίσεις με αυτόν τον τρόπο τότε ήρθε η ώρα να αποκτήσεις τον έλεγχο του εαυτού σου ξεκινώντας από σήμερα!

Θα πρέπει να εντοπίσεις ποιες αξίες σε απαρτίζουν και στη συνέχεια να τις απεικονίσεις, πρώτα σε εσένα και μετά στους άλλους.

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, αλλά για να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο σε βλέπουν οι άλλοι θα πρέπει να αλλάξεις και τον τρόπο που αντιδράς και παρουσιάζεις τον εαυτό σου σε αυτούς.

Αυτή είναι  που λέμε «η δύναμη των πεποιθήσεων σου» δηλαδή το να υπερασπίζεσαι με σθένος τις αξίες σου ώστε να μπορείς να αντισταθείς στις προσπάθειες των άλλων να σε υπονομεύσουν!

Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης σου θα περάσεις από πολλά στάδια και θα έρθεις αντιμέτωπη με πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Πολλοί άνθρωποι που γνώριζαν τον παλιό εαυτό σου δεν θα μπορούν να διαχειριστούν τις αλλαγές αυτές.

Οι αξίες που σε αντιπροσωπεύουν

Θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως οι αξίες που έχεις είναι δικές σου και όχι αυτές που ήθελαν άλλοι να «φυτέψουν» μέσα σου  (γονείς-συγγενείς). Μόνο εσύ μπορείς να επιλέξεις ποιες αξίες σε αντιπροσωπεύουν και έχουν σημασία για εσένα και αυτές οι επιλογές είναι που σε κάνουν ενήλικη και όχι απαραίτητα το γεγονός ότι συμπλήρωσες 18 χρόνια ζωής.

Νιώθεις έτοιμη να χτίσεις μια ισχυρή προσωπικότητα; Δες εδώ

Έτσι απελευθερώνεσαι από τις γνώμες των άλλων και ξεκινάς να γίνεσαι κυρίαρχος του εαυτού σου. Κατ’ επέκταση αυτό θα προβάλλεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και αλληλεπιδράς με τους άλλους ανθρώπους.

Μόλις το πετύχεις αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να σε τραμπουκίσει, να θολώσει την σκέψη σου και το μυαλό σου (πολλοί θα προσπαθήσουν αλλά δεν θα τα καταφέρουν). Τότε θα έχεις γίνει ο ενήλικος εαυτός σου!

Το να έχεις αρχές και να είσαι προσηλωμένη σε αυτές είναι κάτι το αξιοθαύμαστο αλλά θα πρέπει να επιλέξεις τις μάχες σου και να αποφασίσεις ποια πράγματα είναι ζωτικής σημασίας και διατίθεσαι να αγωνιστείς γι’ αυτά!

Οπότε, μην αρνηθείς να ξεκινήσεις από μια μικρή θέση στη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν. Θέλει θυσία κόπο, χρόνο, υπομονή και τεράστια νεύρα!

Θα χρειαστεί να αποδείξεις σε πολλούς το ποια είσαι, αλλά για να το αποδείξεις στους άλλους θα πρέπει πρώτα να το έχεις αποδείξει στον εαυτό σου! Να γίνεις πραγματικά αυτή που θέλεις να είσαι.

Οπότε θα σε ρωτήσω ευθέως, είσαι εσύ αυτή που κινεί τα νήματα σου ή κρύβεται κάποιος άλλος πίσω από τις κλωστές;

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.