Πώς να γίνεις Καλύτερη και να δημιουργήσεις τη Ζωή που θέλεις - Women's Bible

Πώς να γίνεις Καλύτερη και να δημιουργήσεις τη Ζωή που θέλεις

Πώς να γίνεις καλύτερη

Μπορείς να γίνεις καλύτερη και να διεκδικήσεις όλα όσα επιθυμείς. Το μόνο που μπορεί να σε σταματήσει πραγματικά είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες στον κόσμο που έχουν καταφέρει αξιοθαύμαστα πράγματα. Δε διαφέρουν σε τίποτα από τους άντρες, αν και η κοινωνία τις κάνει να το πιστεύουν.

Ό,τι έχουν καταφέρει, το έχουν καταφέρει μόνες τους. Αγάπησαν τον εαυτό τους, τον πίστεψαν και πέτυχαν τα όνειρά τους.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να γίνεις ακόμα καλύτερη και να πετύχεις όλα όσα ονειρεύεσαι, διάβασε παρακάτω.

Πως να γίνεις καλύτερη

#1 Αγάπα τον εαυτό σου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να γίνεις καλύτερη, είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Σίγουρα έχεις ακούσει τη φράση πως αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου δε θα σε αγαπήσει κανείς. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, μπορείς να δεχτείς την αγάπη των άλλων, αλλά και να δώσεις αγάπη.

Μαθαίνεις να δίνεις αλλά και να παίρνεις χωρίς εγωισμό και χωρίς να περιμένεις κάτι ως αντάλλαγμα.

#2 Κατάλαβε την αξία σου

Αν θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, πρέπει να ξέρεις τι αξίζεις. Όταν γνωρίζεις την αξία σου, ξέρεις πως πρέπει να σου φέρονται οι γύρω σου. Επίσης, καταλαβαίνεις πότε σου φέρονται άσχημα ή σε εκμεταλλεύονται.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την αξία σου και οι άνθρωποι γύρω σου να σου συμπεριφέρονται με σεβασμό, άσχετα με το φύλο, το χρώμα ή τις σχέσεις σου.Πώς να γίνεις καλύτερη

#3 Δες τις σχέσεις σου με τους γύρω σου

Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Κράτα κοντά σου τα άτομα που σε αγαπάνε και διώξε τους υπόλοιπους.

Σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για σένα, δείξε ότι τους εκτιμάς και πως είσαι ευτυχισμένη που τους έχεις στη ζωή σου.

#4 Μην αφήνεις κανέναν να σε ρίξει κάτω

Μέχρι τώρα θα έπρεπε να έχεις καταλάβει πως ο κόσμος θα σε κρίνει ό,τι και αν κάνεις. Δεν πρέπει όμως να αφήνεις τη γνώμη τους να σε επηρεάζει. Αυτό που μετράει είναι οι δικές σου σκέψεις και αυτές πρέπει να προσέχεις.

Μόνο εσύ ξέρεις που είσαι ικανή να φτάσεις και μόνο εσύ μπορείς να σε βοηθήσεις να γίνεις καλύτερη. Ό,τι και αν λένε, μην το αφήνεις να σε ρίχνει.

Από τη στιγμή που ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις, προσπάθησε να το πετύχεις και άσε τους άλλους να λένε. Πίστεψε στον εαυτό σου γιατί κανένας άλλος δε θα το κάνει.

#5 Μην αφήνεις κανέναν και τίποτα να σε περιορίσει

Πρέπει να βρεις τη δύναμη μέσα σου και να παλέψεις για όσα θέλεις να πετύχεις. Υπάρχουν πολλά στερεότυπα στην κοινωνία που ορίζουν πως πρέπει να φέρεται μια γυναίκα και τι πρέπει να κάνει. Μην ξεχνάς πως δεν είσαι όσα λένε. Δεν είσαι αδύναμη ούτε ανίκανη.

Είσαι δυνατή και έχεις όλες τις ικανότητες που χρειάζεσαι για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

#6 Να είσαι περήφανη για όσα έχεις καταφέρει

Δεν έχει σημασία σε ποιο σημείο έχεις φτάσει στη ζωή σου. Όσο μικρό και αν σου φαίνεται, να είσαι περήφανη για αυτό.

Μη συγκρίνεις τη ζωή σου με τη ζωή των άλλων. Δεν είστε το ίδιο. Συγκεντρώσου στο δικό σου ταξίδι και προσπάθησε να το κάνεις όσο καλύτερο μπορείς.

Είτε κάνεις μικρά βήματα είτε μεγάλα, αυτό που μετράει είναι η πρόοδος. Να είσαι περήφανη για όσα καταφέρνεις.

#7 Διεκδίκησε όσα σου ανήκουν

Διεκδίκησε αυτά που είναι δικά σου και μη λυγίζεις. Μείνε σταθερή σε αυτά που θες και μην τους αφήνεις να σε φιμώνουν. Πρέπει να καταλάβεις τη δύναμη, τα δικαιώματα και το ρόλο σου στην κοινωνία και να δώσεις το παράδειγμα στις υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και άντρες, να κάνουν το ίδιο.

Πάλεψε για το σωστό αλλά μη ξεχνάς να έχεις ανοιχτό μυαλό. Αποδέξου τα λάθη σου και μάθε από αυτά.

#8 Να χαίρεσαι κάθε μέρα που είσαι ζωντανή

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένη τη ζωή τους. Δεν είναι όμως έτσι. Επειδή τα πράγματα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι σημαντικό να εκτιμήσεις το ότι είσαι ζωντανή.

Δεν ήρθες στη ζωή για να περιμένεις το τέλος σου. Ήρθες για να ζήσεις και θα το κάνεις όσο καλύτερα μπορείς. Κάνε τη ζωή σου να μετρήσει.

#9 Γίνε πηγή έμπνευσης για κάθε γυναίνα

Γίνε ένα καλό παράδειγμα για όλες τις γυναίκες. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Δείξε πως είναι να εκφράζεις τον εαυτό σου και να μη φοβάσαι τι θα πουν οι γύρω σου. Δείξε πως μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένες, δυνατές και ανεξάρτητες.

Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι εξωπραγματικό για να κάνεις τη διαφορά. Κάνε ό,τι μπορείς για να κερδίσεις όσα σου αξίζουν και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες το παράδειγμά σου.

Δεν είναι εύκολο να είσαι γυναίκα σε έναν κόσμο που φαίνεται πως οι άντρες έχουν τον πρώτο λόγο.

Προσπάθησε να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και μην αφήνεις κανέναν να σου λέει τι να κάνεις. Είσαι γυναίκα και είσαι ικανή να κάνεις ό,τι θέλεις. Βελτίωσε τον εαυτό σου προς το καλύτερο και δημιούργησε τη ζωή που εσύ θέλεις.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.