Πως να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου χωρίς να είσαι Αυστηρή με τον Eαυτό σου - Women's Bible

Πως να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου χωρίς να είσαι Αυστηρή με τον Eαυτό σου

Πως να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου χωρίς να είσαι Αυστηρή με τον Eαυτό σου

Για να αναπτύξεις μια καινούρια δεξιότητα, χρειάζεσαι εξάσκηση. Τελεία. Αυτό είναι νόμος. Και για να γίνεις καλή σε αυτή τη δεξιότητα, πέρα από την εξάσκηση, είναι απαραίτητο να αφομοιώνεις το feedback που λαμβάνεις, χωρίς να είσαι αυστηρή μαζί σου και να εξελίσσεσαι ανάλογα.

Αν όμως είσαι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, τότε είναι σίγουρο πως αυτή η διαδικασία αυτοαξιολόγησης, εξελίσσεται συχνά σε μια ιδιαίτερα σκληρή κριτική του εαυτού σου, όπου γίνεσαι σκληρή μαζί του.

Ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για κοινωνικές περιστάσεις.

Και ενώ η ανάπτυξη μιας κοινωνικής δεξιότητας, όπως το φλερτ, είναι δύσκολη διαδικασία από μόνη της (γιατί πασχίζεις μέσα σε όλα να αντιμετωπίσεις το φόβο της απόρριψης και το άγχος της αποδοχής), αν προσθέσεις στο μείγμα και τη μόνιμη αυτοκριτική, τότε η πρόκληση μεγαλώνει.

Σίγουρα χρειάζεται να αναλογίζεσαι τα λάθη, να σκέφτεσαι τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και γενικότερα να εστιάζεις στα σημεία που χρειάζεσαι βελτίωση.

Όμως η ανελέητη και αμείλικτη αυτοαξιολόγηση είναι πιθανότερο να σου κόψει τα φτερά και να αποκόψει την ανάπτυξη σου, παρά να σε βοηθήσει.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν φίλη μου, είναι σημαντικό να μπορείς να αναλύεις την πρόοδο σου χωρίς να γίνεσαι αυστηρός δικαστής χωρίς οίκτο.

Τώρα θα μου πεις, οι παλιές συνήθειες δύσκολα αλλάζουν. Δε θα διαφωνήσω μαζί σου, όμως τουλάχιστον συμφωνούμε και οι δύο ότι αλλάζουν.

Και ευτυχώς υπάρχουν μερικές κατευθυντήριες γραμμές που θα κάνουν τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης περισσότερο ουσιαστική για τη βελτίωση σου και λιγότερο οδυνηρή.Ο μεγαλύτερος Εχθρός σου στις ερωτικές γνωριμίες και πως να τον Αντιμετωπίσεις, ω

Αναγνώρισε σκέψεις και συναισθήματα

Για να γίνεις καλύτερη στην επικοινωνία και το φλερτ αλλά και περισσότερο αντικειμενική με τον εαυτό σου, είναι απαραίτητο να μάθεις πρώτα να αναγνωρίζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου.

Πολλές φορές αναζητούμε τρόπους να εξαφανίσουμε το άγχος και το φόβο από τη ζωή μας και θεωρούμε πως μόνο όταν δε θα φοβόμαστε θα είμαστε αρκετά έτοιμοι για να δράσουμε.

Όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τα συναισθήματα αυτά δεν εξαφανίζονται τελείως και όσο περισσότερο τους αντιστέκεσαι και τους πας κόντρα, τόσο περισσότερο ενισχύονται.

Στην πραγματικότητα, μόνο όταν αντιληφθείς από πού πηγάζουν και για ποιο λόγο αισθάνεσαι όπως αισθάνεσαι, θα αρχίσεις να απελευθερώνεσαι πραγματικά από τα δεσμά του φόβου και της ντροπής.

Και όχι μόνο θα κατανοήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και τα κίνητρα που σε καθοδηγούν, χωρίς να γίνεσαι αυστηρή, αλλά θα μάθεις έτσι και να διαχειρίζεσαι το άγχος σου καλύτερα.

Γι’ αυτό λοιπόν μάθε να ακούς τον εαυτό σου. Παρατήρησε προσεκτικά τον εσωτερικό κριτή σου, τον τρόπο με τον οποίο σου μιλάει, αποδέξου τα συναισθήματα σου και μάθε να μην τα αγνοείς ούτε να τα αποφεύγεις.

Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι με τη βοήθεια ενός ημερολογίου. Γράψε τι έκανες, τι σκέφτηκες και πως ένιωσες με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς, αλλά χωρίς να είσαι αυστηρή.

Αυτή η συνήθεια θα σου επιτρέψει να δεις τον εαυτό σου αποστασιοποιημένα και να παρατηρήσεις μικρές αλλαγές που αλλιώς θα έμεναν στην αφάνεια.

Γιόρτασε και τις μικρές νίκες χωρίς να είσαι αυστηρή

Είμαστε προγραμματισμένοι να δίνουμε σημασία στις μεγάλες, τις δραματικές, τις εκρηκτικές νίκες. Αυτές οι νίκες όντως συμβαίνουν και όντως γίνονται πραγματικότητα, έρχονται όμως μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ύστερα από αρκετό κόπο.

Αντίθετα, σε ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης υπάρχουν ενδιάμεσα πάρα πολλές μικρές νίκες που είτε τις αγνοούμε ή ακόμα χειρότερα θεωρούμε πως δε μετράνε.

Έτσι όμως δε γεύεσαι ποτέ τη γεύση της επιτυχίας. Σε συνδυασμό δε με την εμμονή να ψάχνεις για λάθη και σφάλματα, έχεις στα χέρια σου ένα επικίνδυνο κοκτέιλ αρνητικότητας και απογοήτευσης. Κάτι που είμαι σίγουρη πως γνωρίζεις καλά, ότι μόνο πίσω μπορεί να σε κρατήσει.

Για αυτό μην τις αγνοείς. Πανηγύρισε και στις μικρές νίκες όσο απλές και αμελητέες και αν σου φαίνονται. Έχουν σημασία για την ποιότητα του ταξιδιού σου και είναι αυτές που θα σου δώσουν την ενέργεια να πας ως το τέρμα.

Για να μάθεις πως θα βελτιωθείς στο φλερτ στην πράξη, δες εδώ

Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Ακριβώς επειδή μας αρέσουν οι μεγάλες και δραματικές επιτυχίες, μας αρέσει να βάζουμε και μεγάλους, πομπώδεις μακροχρόνιους στόχους.

Αυτό είναι καλό. Όμως ξεχνάμε να βάλουμε και μικρότερους-ενδιάμεσους στόχους. Στόχους που θα θέσουν τα θεμέλια να κάνουμε τις μακροχρόνιες βλέψεις μας πραγματικότητα.

Όταν ο στόχος σου είναι να βελτιωθείς στην επικοινωνία και το φλερτ, συνήθως φαντάζεσαι ότι πρέπει να γίνεις το απόλυτο θυληκό. Ετοιμόλογη, χωρίς ίχνος κοινωνικού φόβου ή δισταγμού και τους άνδρες να κρέμονται από την κάθε σου λέξη μην μπορώντας να σου αντισταθούν.

Τα καλά νέα είναι πως αν συνεχίσεις να εξασκείσαι και να βελτιώνεσαι, θα υπάρξουν τέτοιες στιγμές.

Τα κακά νέα είναι πως η πραγματικότητα είναι συνήθως διαφορετική και αυτό δε θα συμβαίνει κάθε φορά που φλερτάρεις και αυτό ισχύει ακόμα και για γυναίκες με αρκετές εμπειρίες, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να γίνεσαι αυστηρή με τον εαυτό σου.

Αντί λοιπόν να μένεις σε αυτή την τέλεια και απόλυτη εικόνα που έχεις στο μυαλό σου, άσε την στην άκρη και θέσε μικρότερους ενδιάμεσους στόχους.

Ξεκίνα βάζοντας στόχο να βγαίνεις συχνά σε μέρη που σου παρέχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσεις και να έρθεις σε επαφή με κόσμο. Ύστερα θέσε στόχο απλά να μιλάς με όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείς και αργότερα, όταν μιλάς με κάποιον που σου αρέσει, να εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου κλπ.

Σταμάτα λοιπόν να είσαι αυστηρή και δες τους μικρούς στόχους σα μια σκάλα. Κάθε σκαλί είναι λίγο πιο πάνω από το προηγούμενο και έτσι κάθε φορά θα ανεβαίνεις και λίγο πιο ψηλά.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.