Πως να ξεκινήσεις συζήτηση με κάποιον που σε Ενδιαφέρει - Women's Bible

Πως να ξεκινήσεις συζήτηση με κάποιον που σε Ενδιαφέρει

Πως να ξεκινήσεις συζήτηση με ένα άτομο που σε ενδιαφέρει

Όταν θέλεις να γνωρίσεις κάποιον ο οποίος σε ενδιαφέρει, το πρώτο βήμα είναι να ξέρεις πως να ξεκινήσεις τη συζήτηση. Μπορεί να σε τρομάζει η ιδέα και μόνο του να του μιλήσεις, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να τον γνωρίσεις. Όταν θέλουμε να δούμε αν ταιριάζουμε με κάποιον, ξεκινάμε να μιλάμε μαζί του.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μη σε τρομάζει η ιδέα του να μιλήσεις σε κάποιον;

Πως να ξεκινήσεις συζήτηση με αυτόν που σε ενδιαφέρει

#1 Χτίσε την αυτοπεποίθησή σου

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να μιλήσεις σε κάποιον άγνωστο, ειδικά όταν αυτός σε ενδιαφέρει πολύ, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όπως έχουμε ξαναπεί αμέτρητες φορές η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να πιστεύεις εσύ η ίδια πρώτα στον εαυτό σου και μετά οι άλλοι. Όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και τον αγαπάς, νιώθεις ολόκληρη. Δεν περιμένεις από κανέναν να σε συμπληρώσει.

Όταν νιώθεις και αποπνέεις αυτοπεποίθηση, οι γύρω σου σε βλέπουν ως τη δυναμική γυναίκα που είσαι. Σε αντιμετωπίζουν με σεβασμό και πολλές φορές θαυμασμό. Καταλαβαίνουν αμέσως πως είσαι μια γυναίκα που τα έχει βρει με τον εαυτό της και δεν έχει ανάγκη την επιβεβαίωση κανενός.

Η συμμετοχή σε κάποιο ομαδικό χόμπι, όπως ο χορός ή κάποιο άθλημα θα σε βοηθήσει σε αυτό. Θα συναναστραφείς με άτομα και σιγά σιγά θα σου έρχεται φυσικά το να μιλάς με τους ανθρώπους, είτε τους ξέρεις είτε όχι.

Μέσα από το ομαδικό χόμπι που θα επιλέξεις βάζεις τον εαυτό σου να μιλήσει με συγκεκριμένα άτομα που πριν λίγο σου ήταν άγνωστα. Εξασκείς τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες σε «προστατευμένο» περιβάλλον και αποκτάς αυτοπεποίθηση. Με τον καιρό θα δεις πως θα σου είναι πιο εύκολο να μιλάς με αγνώστους.

#2 Ανάπτυξε επικοινωνιακή αυτοπεποίθηση

Το να έχεις πίστη στον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό αλλά εξίσου σημαντικό είναι να νιώθεις αυτοπεποίθηση και όταν μιλάς. Ίσως με την οικογένεια και τους φίλους σου να μιλάς συνέχεια αλλά όταν έρχεσαι σε επαφή με κάποιον ξένο να νιώθεις πως καταπίνεις τη γλώσσα σου. Ντρέπεσαι και δε ξέρεις τι να πεις.

Φοβάσαι πως αυτό που θα πεις θα είναι βλακεία ή άκυρο με τη συζήτηση και δε ξέρεις πως θα το πάρει ο συνομιλητής σου. Ο καλύτερος τρόπος να το ξεπεράσεις αυτό είναι η εξάσκηση. Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι σαν τους μυς. Όσο πιο πολύ εξασκείσαι, τόσο δυναμώνουν. Συνεπώς, όσο περισσότερο μιλάς, τόσο περισσότερο θα βελτιώνεσαι.

Ένας καλός τρόπος για να εξασκηθείς είναι να μιλάς με ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά για τις ανάγκες σου. Με τους υπαλλήλους στο σούπερ μάρκετ, στο κατάστημα με τα ρούχα, στην καφετέρια κτλ. Αυτές οι μικρές και σύντομες συναναστροφές θα σε βοηθήσουν να μιλάς πιο άνετα με τους αγνώστους και να μη νιώθεις ότι υστερείς κάπου.Πως να φλερτάρεις με αυτοπεποίθηση, Πως να ξεκινήσεις συζήτηση με ένα άτομο που σε ενδιαφέρει

#3 Κατάλαβε και έλεγξε το άγχος σου

Το επόμενο βήμα είναι να μιλήσεις σε κάποιον που σε ενδιαφέρει. Μόλις βλέπεις κάποιον που σου αρέσει, κάνε ένα γρήγορο σκανάρισμα του σώματός σου. Αν οι παλμοί σου αυξάνονται, πάρε μερικές βαθιές ανάσες προκειμένου να ηρεμήσεις.

Ο λόγος που φοβάσαι να μιλήσεις σε κάποιον που σου αρέσει είναι γιατί φοβάσαι πως θα σε απορρίψει. Πιστεύεις πως μόλις του μιλήσεις θα σε εξευτελίσει, που τόλμησες να του πιάσεις την κουβέντα. Η αλήθεια είναι πως αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα σε απορρίψουν ευγενικά.

Η απόρριψη είναι μέρος του φλερτ. Δεν πρέπει να σε φοβίζει ούτε να σε αποτρέπει. Δεν άρεσες σε έναν, θα αρέσεις σε κάποιον άλλο. Δεν εξαρτάται η αξία σου από τις απορρίψεις που έχεις λάβει αλλά ούτε και από τα «ταιριάσματα». Η αξία σου εξαρτάται μόνο από σένα.

#4 Να είσαι αληθινή

Όσο και αν πιστεύεις, πως το να μάθεις απ’ έξω μερικές ατάκες για να λες, θα σε βοηθήσει, μην το κάνεις. Σε καμία περίπτωση δε θα σε ωφελήσει το να λες τυποποιημένες ατάκες. Όταν μιλάς με τους φίλους σου, λες ατάκες που έχεις προγραμματίσει από πριν; Όχι, απλώς μιλάς.

Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις και όταν μιλάς με κάποιον που σου αρέσει και σε ενδιαφέρει. Θέλεις να είσαι αληθινή και όχι να προσποιείσαι. Άσε την κουβέντα να σε οδηγήσει. Πες κάτι που σχετίζεται με το περιβάλλον που βρίσκεστε ή το τι συμβαίνει γύρω σας. Αν για παράδειγμα είστε σε ένα βιβλιοπωλείο, ρώτα κάτι για κάποιο βιβλίο. Προσαρμόσου στις καταστάσεις και μίλα του χωρίς να το πολυσκέφτεσαι.

#5 Δώσε προσοχή στη γλώσσα του σώματος

Τώρα που πιάσατε την κουβέντα, δώσε προσοχή στη γλώσσα του σώματός του. Συνήθως μια συζήτηση χρειάζεται λίγη ώρα για να ζεσταθεί. Αυτό είναι φυσιολογικό. Αν το άτομο που μιλάς ενδιαφέρεται, θα μιλήσει και θα γυρίσει προς το μέρος σου να σε κοιτάξει. Ακολούθα τη συζήτηση και ποιος ξέρει, ίσως ανταλλάξετε και τηλέφωνα.

Όταν όμως βλέπεις πως σου μιλάει και είναι μισογυρισμένος σα να είναι έτοιμος να φύγει, πρέπει να καταλάβεις πως δεν ενδιαφέρεται. Είναι ώρα να αποχωρήσεις.

Το να ξεκινάς μια κουβέντα με κάποιον άγνωστο, είναι δύσκολο για όλους τους ανθρώπους. Μην αγχώνεσαι και μην πτοείσαι αν έχεις κάνει λάθη. Μέσα από τα λάθη και την επανάληψη μαθαίνουμε. Με όσα είπαμε παραπάνω, λίγο κότσια και πολύ εξάσκηση, θα ξαφνιαστείς με το πόσο καλή θα γίνεις στο να μιλάς σε αγνώστους!

Θέλεις να μάθεις πως να προσελκύσεις το ενδιαφέρον του και να τον κάνεις να έρθει να σου μιλήσει εκείνος; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.