Αισθάνομαι Ανασφάλεια στο φλερτ! Γιατί; - Women's Bible

Αισθάνομαι Ανασφάλεια στο φλερτ! Γιατί;

Αισθάνομαι Ανασφάλεια στο φλερτ! Γιατί;

Αν νιώθεις ανασφάλεια στο φλερτ, αυτό απλά δείχνει ότι δεν νιώθεις αρκετά καλή και ότι δεν τα έχεις βρεί ακόμα με τον εαυτό σου. Η αλήθεια είναι όμως ότι είσαι μια χαρά.

Είσαι παραπάνω από αρκετή για τους περισσότερους άνδρες. Και δεν θα σταματήσω να γράφω μέχρι να το συνειδητοποιήσεις κι εσύ και να ξεπεράσεις την ανασφάλεια σου.

Εσύ δημιουργείς την ανασφάλεια σου

Το ήξερες ότι την ανασφάλεια μας την δημιουργούμε μόνοι μας; Σκεπτόμενοι χωρίς αυτοπεποίθηση, νιώθουμε και τα αποτελέσματα αυτού, όπως νευρικότητα, αμφισβήτηση για τον εαυτό μας, απογοήτευση κλπ.

Για παράδειγμα, αν μιλάς σε έναν άνδρα και μέσα σου σκέφτεσαι: «Πιθανότατα δεν του αρέσω, επειδή δεν είμαι αρκετά έξυπνη, ομορφη κλπ.», τότε είναι απλά φυσικό να νιώθεις ανασφάλεια.

Αν αντίθετα, σκέφτεσαι: «Είναι ωραία που μιλάω με αυτόν τον άνδρα. Συνεχίζει να μου μιλάει που σημαίνει ότι του αρέσει κι αυτού η συζήτηση μας και όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές», τότε είναι επίσης φυσικό να νιώσεις καλύτερα για το εαυτό σου και να συμπεριφερθείς με περισσότερη αυτοπεποίθηση κοντά του.

Τι είναι η ανασφάλεια;

Αν θες τον ορισμό, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η αμφισβήτηση του εαυτού σου και των ικανοτήτων του.

Ή διαφορετικά, σκέψου το ακόλουθο:

Είσαι με τις φίλες σου σε ένα μπαράκι και ξαφνικά παρατηρείς έναν γοητευτικό άνδρα που θα ήθελες να γνωρίσεις. Όλοι γύρω σου μιλούν μεταξύ τους και φαίνεται να περνούν καλά με τις παρέες τους.

Όπως κοιτάς τον γοητευτικό άνδρα που είδες, ξεκινάς να σκέφτεσαι: «Ωχ είναι πολύ ωραίος. Πολύ θα ήθελα να έρθει να μου μιλήσει, αλλά δεν είμαι αρκετά ωραία/ψηλή/έξυπνη» και έτσι η γλώσσα του σώματος σου αρχίζει να κλείνει και να προβάλεις αυτή την ανασφάλεια.

Αρχίζεις να χαμογελάς λιγότερο, αποφεύγεις να τον κοιτάξεις όταν νιώθεις ότι μπορεί να σε κοιτάξει και εκείνος και καταλήγεις να στεναχωριέσαι με τον εαυτό σου και την ανασφάλειά σου και εύχεσαι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

 Τι μπορείς να κάνεις όμως για αυτό;

Ο τρόπος να ξεπεράσεις την ανασφάλεια σου, δεν είναι να βγαίνεις έξω και να καρφώνεις άνδρες στα μάτια με την ελπίδα ότι θα σε προσεγγίσουν.

Αυτό που χρειάζεται για να ξεπεράσεις την ανασφάλεια σου, είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να τον αποδεχτείς. Να αποδεχτείς ότι έχεις τα καλά και τα κακά σημεία σου, και ότι κατά βάση είσαι μια χαρά γυναίκα όπως είσαι.

Η ανασφάλεια, λοιπόν, είναι καθαρά θέμα τρόπου σκέψης. Δεν λέω, στο φλερτ χρειάζεται και τρόπος, αλλά το πρώτο και κύριο είναι να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου.

Διαφορετικά, ότι τεχνικές και στρατηγικές κι αν σου πλασάρει κάποιος, με το που τελειώσουν αυτές θα είσαι πάλι αντιμέτωπη με ίδιο πρόβλημα, τον εαυτό σου που δεν έχεις ούτε εσύ η ίδια σε υπόληψη.

Μόνο όταν αρχίσεις να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι και έχεις πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου, δεν νιώθεις ανασφάλεια. Θα ήθελα όμως να ακούσω και τις απόψεις σου για το θέμα, οπότε επικοινώνησε μαζί μου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.