Άλλαξε τον Τρόπο που αντιμετωπίζεις το Φλερτ - Women's Bible

Άλλαξε τον Τρόπο που αντιμετωπίζεις το Φλερτ

Άλλαξε για πάντα τον τρόπο που σκέφτεσαι για το Φλερτ- διαχείρισης σχέσεων

Για να πετυχαίνεις στο φλερτ και τις σχέσεις πρέπει πρώτα να τα αντιμετωπίζεις με το σωστό τρόπο.

Αν είσαι μόνη σου, αν αγχώνεσαι όταν μιλάς με κάποιον άνδρα, αν δεν είσαι σίγουρη αν είσαι αρκετά καλή. Σκέψου λίγο…

  • Πριν γνωρίσεις κάποιον, αντί να ανησυχείς μην τυχόν και δεν του αρέσεις, μήπως να σκέφτεσαι μην τυχόν δεν σου αρέσει εκείνος;
  • Αντί να αισθάνεσαι την ανάγκη να τον εντυπωσιάσεις, μήπως να προτιμήσεις να σε εντυπωσιάσει αυτός;
  • Αντί να κάθεσαι και να αναρωτιέσαι τι να πεις για να τον κάνεις να σε συμπαθήσει, μήπως να καθίσεις και να αναρωτηθείς τι θα σου πει εκείνος για να τον συμπαθήσεις;
  • Αντί να περιμένεις να σου τηλεφωνήσει, μήπως να βρεις να κάνεις κάτι άλλο όσο εκείνος θα περιμένει να του τηλεφωνήσεις;
  • Αντί να ανησυχείς αν είσαι αρκετά λεπτή ή αρκετά ωραία, μήπως να αναρωτηθείς αν εκείνος είναι ίσως υπερβολικά επιφανειακός, και αδυνατεί να αναγνωρίσει τα καλά σου;
  • Αντί να προσπαθείς να βρεις το τέλειο πρώτο ραντεβού,  μήπως να σκεφτείς πως, αν σε κάποιον αρέσεις για αυτό που είσαι, δεν θα έχει ανάγκη, από το τέλειο ραντεβού;
  • Αντί να ψάχνεις να μιλήσεις για κάτι που να του αρέσει, μήπως να μιλήσεις για κάτι που απλώς, αρέσει σε σένα;
  • Αντί να αισθάνεσαι ανασφαλής για το αν είσαι καλή στο κρεβάτι, μήπως είναι καλύτερα να αναρωτιέσαι αν είναι αυτός καλός στο κρεβάτι;
  • Αντί να επιζητάς την αποδοχή του, μήπως να αποφασίσεις αν θα δώσεις την δική σου;
  • Αντί να στεναχωριέσαι για κάποιον που δεν θέλει να είναι μαζί σου, να κατανοήσεις ότι αυτό σημαίνει μάλλον ότι και εσύ δεν θα ήθελες να είσαι με αυτόν;

Έχω αυτοσεβασμό και βάζω όρια

Όλα αυτά μπορεί να σου φαίνονται ακόμη και κάπως εγωιστικά. Στην πραγματικότητα, έχουν απλά να κάνουν με αυτό που καλούμε υγιή όρια και αυτοσεβασμό.

Να βρίσκεις χρόνο για ανθρώπους που βρίσκουν και εκείνοι χρόνο για σένα, για παράδειγμα.

Να ενδιαφέρεσαι για ανθρώπους που ενδιαφέρονται για σένα. Να νοιάζεσαι για το πως θα γίνεις ευτυχισμένη εσύ, και λιγότερο για το πως θα γίνουν ευτυχισμένοι οι άλλοι. Να ψάχνεις για κάποιον που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, παρά για το πώς θα ανταποκριθείς εσύ στις ανάγκες οποιουδήποτε άλλου.

Να αλλάξεις για να γίνεις αυτό που θέλεις εσύ και όχι για να γίνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι.

Άλλαξε για πάντα τον τρόπο που σκέφτεσαι για το Φλερτ

Ίσως όμως να νομίζεις πως δεν έχεις αρκετές εμπειρίες, ή πως δεν είσαι αρκετά ωραία ή αρκετά “cool” και άρα δεν έχεις δικαίωμα να επιλέγεις αν κάποιος είναι πραγματικά καλός για εσένα. Τέτοιου είδους σκέψεις όμως σε έφεραν μέχρι εδώ, και είναι καιρός να τις αλλάξεις.

Μονάχα εσύ θα ζήσεις τη ζωή σου. Πάρε την λοιπόν στα σοβαρά. Ανέβασε τον πήχη. Οι άνθρωποι έλκονται από ανθρώπους που εμπνέουν σεβασμό. Από ανθρώπους που εμπνέουν εμπιστοσύνη. Αν διαρκώς επιζητάς την επιβεβαίωση για ό,τι λες ή για ό,τι νιώθεις, τι είδους σεβασμό θα εμπνεύσεις σε οποιονδήποτε;

Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου για πάντα

Τα παραπάνω ερωτήματα τα έθεσα προκειμένου να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι. Το πώς θα λειτουργήσεις, πριν μπεις στη διαδικασία να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους. Μπορεί απλά να έχεις ερευνήσει, να έχεις ψάξει για τακτικές  που θα κάνουν τους άνδρες να είναι κοντά σου.

Αν έχεις όμως τέτοιου είδους τρόπο σκέψης οδηγείσαι σε μη ελκυστικές συμπεριφορές. Αυτό σε κάνει αγχώδη και ανασφαλή, καθώς περιμένεις να δεις αν θα λειτουργήσουν οι στρατηγικές σου.

Σου δημιουργεί την ανάγκη να εντυπωσιάζεις, να προσπαθείς υπερβολικά πολύ, να κάνεις και να λες πράγματα που σου φαίνονται –και τα αισθάνεσαι- ξένα προς την πραγματικότητά σου.

Εσύ είσαι που τον ελκύεις (ή τον απωθείς). Όχι τα λόγια σου. Αν δεν σου αρέσουν τα αποτελέσματα, τότε τον εαυτό σου πρέπει να βελτιώσεις. Άλλαξε λοιπόν γνώμη για το φλερτ, άλλαξε γνώμη για τον εαυτό σου και θα αλλάξουν και τα αποτελέσματά σου με τους άνδρες.

Αυτό το σκεπτικό θα σε οδηγήσει σε συμπεριφορές ελκυστικότερες. Σε βοηθάει να εκφραστείς πιο ελεύθερα. Εξαλείφει το φόβο της απόρριψης, το φόβο ότι μπορεί να είσαι ανεπαρκής.

Δεν σε νοιάζει πόσο ωραίος, δυναμικός ή επιτυχημένος μπορεί να λέει κάποιος ότι είναι. Σκέψου μονάχα αν είναι αρκετά καλός για εσένα. Ωραίος μπορεί να είναι. Δουλειά καλή να έχει. Κοινωνική επιφάνεια, λεφτά, ό,τι θέλεις. Εσύ περνάς καλά μαζί του; Αν όχι, τότε για αυτό δεν είσαι, και δεν πρέπει να γίνεις, το ταίρι ενός τέτοιου ανθρώπου.

Η μόνη αληθινή συμβουλή που μπορώ να δώσω σε θέματα σχέσεων και φλερτ είναι να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου πρώτα και πάνω απ’ όλα.

Νίκησε τα άγχη σου, κάνε πέρα τη ντροπή σου. Φρόντιζε τον εαυτό σου, φρόντιζε τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για εσένα. Να αγαπάς τον εαυτό σου. Αλλιώς κανείς δεν θα το κάνει.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.