Είσαι πραγματικά Έτοιμη για Σχέση; 3 Σημάδια πώς δεν είσαι - Women's Bible

Είσαι πραγματικά Έτοιμη για Σχέση; 3 Σημάδια πώς δεν είσαι

Είσαι πραγματικά έτοιμη για σχέση; 3 σημάδια πώς δεν είσαι, Γιατί οι καλές Σχέσεις καταλήγουν Άσχημες

Βάζω στοίχημα ότι κάποια στιγμή σίγουρα γνώρισες κάποιον τύπο, ο οποίος ήταν τέλειος αλλά το timing σας ήταν λάθος καθώς σου είπε ότι δεν είναι έτοιμος για σχέση. Έτσι, αν εσύ δεν νιώθεις κάποια σύνδεση με τους άντρες στα ραντεβού σου και όλα τα ραντεβού είναι κάπως βαρετά, θα ήθελα να σου αντιστρέψω την ερώτηση ώστε να σου πω: «είσαι πραγματικά έτοιμη για σχέση;».

Ένας πολύ μεγάλος μύθος που έχω ακούσει για τα ραντεβού και το φλερτ είναι η ιδέα ότι πάντα οι άντρες θέλουν σεξ και πάντα οι γυναίκες θέλουν σχέση. Ε λοιπόν, αυτός ο τρόπος σκέψης είναι δίκοπο μαχαίρι και το πιο πιθανό είναι να καταστρέψει τις ευκαιρίες σου στα ραντεβού.

1. Δεν θα μπορέσεις να χαλαρώσεις και να γνωρίσεις πραγματικά τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις βγει καθώς θα βρίσκεσαι μόνιμα σε αμυντική θέση επειδή εκείνος «κυνηγάει μόνο ένα πράγμα σε εσένα».

2. Θα σου ξεφύγει ο βασικότερος λόγος για τον οποίο μάλλον είσαι ακόμα single. Ίσως να μην είσαι έτοιμη για σχέση.

Λογικά τώρα θα σκέφτεσαι «Τι είναι αυτά που μου λέει, προσπαθώ να βρω φίλο εδώ και άπειρο καιρό!». Καταλαβαίνω ότι αυτή την στιγμή πιστεύεις ότι θέλεις να έχεις φίλο όμως ως Coach πολλές φορές έχω παρατηρήσει ένα κενό ανάμεσα σε αυτά που λέει ο κόσμος ότι θέλει και στα πράγματα που κάνει.

Προσπαθώ να σε ωθήσω να αναλογιστείς ειλικρινά τον τρόπο με τον οποίο βγαίνεις ραντεβού. Είναι πολύ σημαντικό να αμφισβητούμε ως γυναίκες την εικασία ότι είμαστε φτιαγμένες για σχέση και ότι η σοβαρή σχέση μιας γυναίκας με έναν άντρα είναι η μόνη μας κινητήριος δύναμη.

Στην τελική, θα εκπλαγείς με το πόσα πράγματα στην ζωή μπορούν να σου δώσουν κίνητρο. Οπότε, εφόσον ξεκίνησα αυτό το άρθρο, έχει έρθει η στιγμή που θα σου δείξω γιατί δεν είσαι έτοιμη για σχέση.

#1. Δεν δημιουργείς ελεύθερο χρόνο για ραντεβού

Μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι θέλεις σχέση όμως πρέπει να αναγνωρίσεις ότι κάθε στόχος στην ζωή χρειάζεται χρόνο για να επιτευχθεί. Αν τα ραντεβού και οι γνωριμίες είναι η βασική σου προτεραιότητα, τότε αυτό θα έπρεπε να αντανακλάται στην καθημερινότητα σου.

Θα πρότεινα να αφήσεις ανοιχτά 2 κενά τουλάχιστον την εβδομάδα, τα οποία θα τα χρησιμοποιείς για να πηγαίνεις σε events, party ή κάποιο καινούργιο hobby ώστε να γνωρίσεις καινούργια άτομα ή να βγεις ραντεβού.

Αυτά τα κενά κράτησε και διατήρησε τα τόσο αυστηρά, όπως κρατάς το ωράριο της δουλειάς σου ή την συνάντηση με τους φίλους σου.

Επιμένω σε αυτό γιατί μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν την προσδοκία (εξαιτίας της Disney) της αγάπης που έρχεται ουρανοκατέβατα.

Πιστεύουμε ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα ταίρι για εμάς, το άλλο μας μισό, το οποίο απλά μια μέρα θα έρθει και θα μας πει «γεια» και όλα θα γίνουν αυτόματα. Την ίδια στιγμή που δεν συμβαίνει αυτό, παθαίνουμε ψυχρολουσία.

Οπότε, δεν θα ήταν καλή ιδέα να βοηθήσεις τη αγάπη να «σε βρει» με το να εκτεθείς λίγο περισσότερο σε καινούργιους ανθρώπους, μέρη και εμπειρίες;

Μία ζωή με άπειρες πιθανότητες ακούγεται φοβερή όμως δεν είναι πάντα πρακτική, ειδικά αν βρίσκεσαι σε κρίσιμο σημείο της καριέρας σου και αγχώνεσαι με την δουλειά. Αν η δουλειά σου πλέον έχει μετατραπεί σε δικαιολογία για να μην γνωρίζεις κανένα, τότε πρέπει να σκεφτείς ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να κερδίσεις λίγο περισσότερο ευλυγισία.

Σκέψου. Υπάρχει κάποια περίοδος που ο φόρτος εργασίας στην δουλειά χαλαρώνει; Πώς μπορείς να βεβαιωθείς ότι θα έχεις αρκετή ενέργεια για το σαββατοκύριακο; Μπορείς να διαπραγματευτείς με τον εργοδότη σου ένα πιο ελαστικό ωράριο;

Ως γυναίκα εκτιμάω τρομερά το πόσο δουλεύεις και το πόσο αφοσιωμένη είσαι σε αυτό που κάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στην σκέψη ότι η επαγγελματική ζωή έρχεται πρώτη. Ωστόσο, όλο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ψάχνεις για έναν υποστηρικτικό σύντροφο ή ότι δεν ψάχνεις για σύντροφο καθόλου.Δυσλειτουργική Σχέση: 10 Σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μία, Είσαι πραγματικά έτοιμη για σχέση; 3 σημάδια πώς δεν είσαι

#2. «Κρέμεσαι» ακόμα από τον πρώην σου

 Μπορεί να είναι ένας υπερβολικά σκοτεινός τύπος που σε έκανε να τον ερωτευτείς ή κάποιος πρώην σου που κάποτε αγαπούσες πάρα πολύ. Κανένας μας δεν θέλει να παραδεχτεί ότι είναι κολλημένος ακόμα με κάποιον ο οποίος δεν είναι στην ζωή του.

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι πλέον δεν έχει καμία σημασία το να σκέφτεσαι το πώς θα ήταν η ζωή σου αν ήσασταν ακόμα μαζί, να κρατάς κακία ή να εύχεσαι να ξανά ήσασταν μαζί. Απλούστατα, δημιουργείς ένα βάρος που αποτελείται από το παρελθόν σου, την στιγμή που εσύ θέλεις να προχωρήσεις μπροστά.

Το θέμα είναι ότι εσύ μπορεί να πιστεύεις ότι θέλεις να προχωρήσεις μπροστά, όμως οι πράξεις σου δηλώνουν το αντίθετο. Καραδοκείς στα social media, χαζεύεις φωτογραφίες του και φαντάζεσαι πιθανά μελλοντικά σενάρια όπου θα είστε ξανά μαζί.

Ορισμένες φορές, μερικές φαντασιώσεις πληρούν ένα σκοπό. Το να σε κρατήσουν μακριά από το να αντιμετωπίσεις το παρόν: είτε αυτό είναι το πρόβλημα σου με τα ραντεβού είτε μία δυσκολία στην δουλειά σου.

Σε κάθε περίπτωση αν σου αρέσει τόσο πολύ να ζεις στο παρελθόν ή στο μέλλον, ένα είναι σίγουρο… το μυαλό σου δεν είναι ελεύθερο για κάτι καινούργιο στο παρόν.

Θες να είσαι έτοιμη για κάτι καινούριο; Δες εδώ

#3. Πολύ ξεκάθαρα, δεν είσαι έτοιμη για σχέση γιατί δεν θέλεις σχέση

 Στις οικογενειακές συγκεντρώσεις πάντα υπάρχει η ερώτηση «Έχεις γνωρίσει κάποιον; Έχεις σύντροφο; Αγόρι;» και οι φίλοι σου ισχυρίζονται ότι είσαι επιλεκτική. Έτσι αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι ή έχεις ζητήματα δέσμευσης, ή δεν είσαι αρκετή για να σε αγαπήσει κάποιος, ή ότι δεν προσπαθείς αρκετά.

Η αλήθεια πιστεύω ότι είναι ότι είσαι χαρούμενη όπως είσαι ήδη, μόνη σου δηλαδή, και δεν θα έπρεπε να νιώθεις άσχημα με αυτό ή να αμφισβητείς τον εαυτό σου.

Όλων των ειδών οι ανθρώπινες σχέσεις αξίζουν τον χρόνο σου. Όμως πρέπει να καταλάβεις ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τους ίδιους στόχους συγχρόνως.

Ίσως το ενδιαφέρον σου είναι στραμμένο σε άλλα πράγματα και δεν ενθουσιάζεσαι ιδιαίτερα με την ιδέα των ραντεβού. Πρέπει να αναρωτηθείς αν κρύβεσαι από την «οικειότητα» (επειδή είναι τόσο τρομακτική) ή αν απλώς αγαπάς άλλα πράγματα στην ζωή σου και τα θεωρείς πιο σημαντικά.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ικανοποίηση από την δουλειά, από τους φίλους, από δημιουργικές ασχολίες ή από την μοναχικότητα. Δεν έχω κανένα δικαίωμα να σου πω πώς θα ζήσεις την ζωή σου. απλώς θέλω να σε βοηθήσω να βρεις τον τρόπο για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.

Την ίδια στιγμή που θέλω να σε βοηθήσω να έχεις περισσότερα και καλύτερα ραντεβού, θέλω και οι single γυναίκες να είναι single με πίστη και θαυμασμό προς τον εαυτό τους. Χωρίς κριτική. Ο καθένας αξίζει το δικαίωμα του να είναι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος από την ζωή του με όποιον τρόπο νομίζει.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.