3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν φλερτάρεις στον Εργασιακό Χώρο - Women's Bible

3 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν φλερτάρεις στον Εργασιακό Χώρο

3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις όταν φλερτάρεις στον Εργασιακό Χώρο

Σε προηγούμενο άρθρο μας καλύψαμε τα βασικά για το φλερτ στον εργασιακό χώρο. Σήμερα όμως θα επεκταθούμε λίγο ακόμα στο θέμα, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα λάθη που γίνονται συνήθως στο φλερτ στον εργασιακό χώρο και πρέπει να έχεις υπόψη σου.

Σε αντίθεση με το φλερτ εκτός γραφείου, όπως σε κάποιο bar, στο δρόμο, στο μετρό κλπ, όπου μπορείς απλά να πιάσεις κουβέντα με κάποιον άνδρα και αν δεν πάει καλά να συνεχίσετε ο καθένας την πορεία του, στον εργασιακό χώρο μπορεί να μπλέξεις άσχημα αν έχεις τον ίδιο τρόπο.

Το φλερτ στον εργασιακό χώρο χρειάζεται μεγάλη διακριτικότητα, σωστό timing και έξυπνες κινήσεις. Να λοιπόν τι δεν πρέπει να κάνεις αλλά και πως μπορείς να αλλάξεις αυτή τη συμπεριφορά:

#1: Συμπεριφέρεσαι περίεργα

Όταν μια κοπέλα δεν έχει εμπειρίες στη ζωή της και νιώθει οτι δεν έχει επιλογές, τότε λειτουργεί πιο απεγνωσμένα και συμπεριφέρεται με τρόπο περίεργο και άτσαλο κοντά σε κάποιον που της αρέσει.

Κάτι που σημαίνει πως αν σου αρέσει κάποιος συνάδελφος, σύντομα όλοι στο γραφείο θα καταλάβουν τι συμβαίνει και ότι σου αρέσει. Και αυτό το σενάριο δεν είναι το ιδανικό…

Ο συνάδελφος που σου αρέσει, αρχίζει με τη σειρά του να αναρωτιέται «αν αυτή φέρεται τόσο απεγνωσμένα τώρα, τι θα κάνει αν της δώσω την ευκαιρία να βγούμε;» και φυσικά αρχίζει να σε αποφεύγει.

Απομακρύνεται, προσπαθεί να μην σου μιλάει πολύ και να μην σε συναναστρέφεται και εσύ αρχίζεις να νιώθεις απόρριψη, στεναχώρια ή/και θυμό. 

Αν λοιπόν είσαι στην κατηγορία των γυναικών που νιώθουν «τυχερές» όταν ο άνδρας που τους αρέσει σου προτείνει να βγείτε παρόλο που ούτε εσύ πιστεύεις στον εαυτό σου και περιμένεις από εκείνον να είναι ευγενικός και να κάνει τα πάντα, τότε δεν θα πας μακριά.

#2 Είσαι πολύ επιθετική

Το φλερτ, τα σεξουαλικά υπονοούμενα, η πιο επιθετική γλώσσα σώματος, χρειάζονται απολύτως όταν φλερτάρεις έξω από τον εργασιακό χώρο.

Όμως όταν βρίσκεσαι στη δουλειά σου, πρέπει πάντα να στοχεύεις στο να κρατάς τα πράγματα επαγγελματικά, να μην δίνεις δικαιώματα, και μόνο όταν βλέπεις ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία να γίνεσαι πολύ ευθύς.

Αν ακόμα είσαι στα πρώτα σου βήματα στο φλερτ, συνιστώ να ΜΗΝ προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις αυτό τον τρόπο φλερτ στον εργασιακό χώρο. Καλύτερα πρώτα εξασκήσου εκτός δουλειάς ώστε να αποκτήσεις λίγη εμπειρία και μετά επέστρεψε στη δουλειά.

Για παράδειγμα, η άτσαλη προσπάθεια για φλερτ και τα σεξουαλικά υπονοούμενα μπορεί να τον κάνουν να νιώσει άβολα και να φτάσει μέχρι και να παραπονεθεί σε κάποιον προϊστάμενο.

Αν είσαι απρόσεκτη και προσπαθείς να έχεις αποτέλεσμα χωρίς να ζυγίζεις καλά τις συνθήκες, είναι βέβαιο πως και θα απορριφθείς και θα μπλέξεις.

Αν δεν έχεις άνεση με το φλερτ, τότε οπωσδήποτε προσπάθησε πρώτα σε ουδέτερους χώρους και όχι εκεί που βγάζεις το ψωμί σου. Το να είσαι ελκυστική με τους άνδρες, να τους φλερτάρεις και να τους «ανάβεις» είναι πιο εύκολο από ότι νομίζεις. Και μόλις καταλάβεις πως γίνεται, θα γίνει ένα από τα πιο απλά και ωραία πράγματα που θα μπορείς να κάνεις στη ζωή σου.

#3. Δεν είσαι διακριτική

Αν του ζητήσεις μπροστά σε συναδέλφους να βγείτε, του μιλάς πολύ προσωπικά ενώ σας ακούν, είναι φυσικό να νιώσει άβολα και να σε απορρίψει. Ακόμα και αν δεν τον νοιάζει η καριέρα του ή ο χώρος εργασίας, σίγουρα δεν θα θέλει να δώσει άσχημη εικόνα μπροστά σε άλλους.

Ακόμα και αν είσαι απολύτως βέβαιη ότι αρέσεις σε αυτόν τον συνάδελφο, πιθανότατα θα θέλει να αποφύγει να είναι πολύ διαχυτικός μαζί σου ή να μιλήσει πολύ προσωπικά όταν γνωρίζει ότι τον ακούν άλλοι συνάδελφοι στο γραφείο.

Για αυτό χρειάζεται να είσαι διακριτική και να αφήνεις την πιο προσωπική επικοινωνία, για όταν δεν είναι άλλοι παρόντες.

Αυτά είναι τα βασικότερα λάθη που μπορείς να κάνεις αν φλερτάρεις στον εργασιακό χώρο. Γενικά, αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη είναι πως επειδή εκεί διακυβεύονται πολλά (από εκεί βγάζεις τα προς το ζην) πρέπει να είσαι προσεκτική.

Για αυτό, θεωρείται κάτι προχωρημένο και συνιστούμε σε όσες φίλες κάνουν ακόμα τα πρώτα τους βήματα και δεν έχουν αρκετές εμπειρίες να μην μπλέκουν τα πράγματα.

Αν από την άλλη, έχεις γνώση των κοινωνικών δυναμικών, τότε όσα γράψαμε παραπάνω, θα σε βοηθήσουν να πλοηγηθείς πιο εύκολα!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.