Είναι καλή ιδέα να κάνεις εσύ την Πρώτη Κίνηση; - Women's Bible

Είναι καλή ιδέα να κάνεις εσύ την Πρώτη Κίνηση;

Είναι καλή ιδέα να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση;, 10 Τρόποι για να πάει καλά το Πρώτο Ραντεβού

Πιστεύεις στην ισότητα των δύο φύλων. Μπορείς να αλλάξεις και μόνη σου μία λάμπα και σίγουρα είσαι καλύτερη από έναν άντρα στην γιόγκα.

Γιατί όμως όταν πρόκειται για θέματα φλερτ με άντρες που σε ελκύουν, θεωρείς ότι δεν πρέπει να κάνεις την πρώτη κίνηση;

Πιστεύω πολύ έντονα ότι όταν θέλεις να αλλάξεις κάποια πράγματα στην ζωή σου, πρέπει να λάβεις δράση και να πάρεις τον έλεγχο. Κάπως έτσι, βλέπεις τις γυναίκες να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, είτε σε ζητήματα καριέρας είτε εκπαίδευσης.

Αυτό που προσπαθώ λοιπόν να κάνω είναι να σε ενθαρρύνω να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις με τον ίδιο δυναμισμό και τα θέματα σχέσεων και φλερτ, και έτσι να αρχίσεις να γνωρίζεις περισσότερους άντρες που όντως θα σου αρέσουν.

Νομίζω ότι αντιστέκεσαι στο να κάνεις την πρώτη κίνηση (από το να στείλεις ένα μήνυμα μέχρι να ζητήσεις από κάποιον να βγείτε ραντεβού).

Σκέψου το λίγο

Γιατί; Άραγε πιστεύεις ότι «στους άντρες αρέσει το κυνήγι»; Ότι όσο περισσότερο τους κρατάς σε απόσταση, τόσο περισσότερο θα θέλουν να βγουν μαζί σου και θα σε σέβονται;

Και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Ακόμα και αν θέλεις να του πεις κάτι, καταλήγεις να καταπιέζεσαι με το να μην το λες, λόγω όλου αυτού του σκεπτικού;

Θέλω να σου εξηγήσω δύο πολύ καλούς λόγους οι οποίοι αποδεικνύουν γιατί όλο αυτό που κάνεις δεν είναι καλή στρατηγική. Επίσης, θα σου δείξω ότι το μόνο που σου προσφέρει όλη αυτή η συνθήκη είναι το να μην σου επιτρέπει να γνωρίσεις άντρες που σε ελκύουν πραγματικά.

Αρχικά, σε ένα μεγάλο βαθμό, η θεωρία του «άφησε τον να σε κυνηγήσει» έχει χτιστεί πάνω στην άποψη ότι αν κάτι είναι «απαγορευμένο» τότε έχει και μεγαλύτερη αξία. Ναι, σε εσένα αναφέρομαι και συγκεκριμένα στην φυσική σου υπόσταση.

Αν το παραπάνω το δούμε αντίστροφα, σημαίνει ότι αν μία γυναίκα είναι σεξουαλικά διαθέσιμη, τότε έχει λιγότερη αξία.

Αυτό είναι το σημείο με το οποίο έχω τεράστιο πρόβλημα! Δεν πιστεύω ότι η αξία των γυναικών καθορίζεται από το σώμα τους.

Επίσης, οποιοσδήποτε άντρας χαρακτηρίζει μία γυναίκα με τον όρο «εύκολη» είναι βλάκας και ίσως φαλλοκράτης (αν εν τέλει κάνεις σεξ μαζί του, κανένας δεν θα τον χαρακτηρίσει ως «καλό παιδί για γάμο», παρόλο που ήταν και εκείνος παρών στην σεξουαλική πράξη).

Κάπως έτσι, όταν έρχεται η στιγμή να γνωρίσεις άτομα που θα σε ενδιαφέρουν, δεν χρησιμοποιείς κριτήρια της αρεσκείας σου αλλά μόνο το κριτήριο του να σε αποδέχονται και να μην σε κρίνουν.

Όταν πρόκειται για φλερτ, και αυτό ισχύει για άντρες και γυναίκες, πρέπει να κρίνουμε και να κρινόμαστε σύμφωνα με την ποιότητα μας ως άνθρωποι. Όχι σύμφωνα με την σεξουαλική μας ζωή.Πως να κάνεις το σώμα σου να Mιλάει με Aυτοπεποίθηση, Πως να ξανακερδίσεις τον Πρώην σου, Είναι καλή ιδέα να κάνεις εσύ την Πρώτη Κίνηση;

Ας το δούμε και αριθμητικά

Επιπλέον, καθαρά σε πρακτικό επίπεδο, αν βγαίνεις μόνο με άντρες που σε διεκδικούν έντονα, χάνεις ευκαιρίες με εκείνους που πραγματικά θα σου άρεσαν. Σκέψου το έτσι: Ας πούμε ότι υπάρχει ένα δωμάτιο με 10 άντρες που σου αρέσουν. Από αυτούς τους 10, μόνο ένας έχει το θάρρος να κάνει την πρώτη κίνηση και να σε προσεγγίσει.

(Ξέρω ότι στις ταινίες βλέπουμε ένα profile αντρών με τρομερή αυτοπεποίθηση και ένστικτο θηρευτή, που δεν θα χάσουν την ευκαιρία να πλησιάσουν μία κοπέλα που τους αρέσει. Στην πραγματική ζωή όμως, υπάρχουν πολλοί άντρες που βρίσκουν αρκετά δύσκολο το να ξεκινήσουν μία συζήτηση με μία κοπέλα. Ειδικά αν αυτή η κοπέλα τους αρέσει.)

Σύμφωνα με τις πιθανότητες, λοιπόν, αν έχει αρκετή αυτοπεποίθηση για να σε προσεγγίσει με τον «τρόπο» που θα φανεί σε εσένα «άνετος» σημαίνει ότι έχει κάνει αρκετή εξάσκηση σε αυτό. Μάλλον λοιπόν είναι έτσι και αλλιώς αρκετά «άνετος» στο να προσεγγίζει γυναίκες

Αυτό φυσικά δεν είναι έγκλημα και ούτε τον κάνει κακό άνθρωπο αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκουν εύκολη όλη αυτή την διαδικασία όλα τα είδη προσωπικοτήτων των ανθρώπων. Άρα, ο συγκεκριμένος τύπος, ίσως και να μην σου ταιριάζει.

Από τους υπόλοιπους 9, ίσως υπάρχει ένας που δεν πρόκειται ποτέ, μα ποτέ, να έρθει να σου μιλήσει. Οπότε, μάλλον ούτε αυτός ο τύπος σου ταιριάζει. Όπως και να έχει, μένουν άλλοι 8 άντρες μέσα στο δωμάτιο με τους οποίους θα μπορούσες να δημιουργήσεις μία σύνδεση. Αλλά όχι. Μην το κάνεις.

Θες να κάνεις τον άνδρα που σου αρέσει να σε διεκδικήσει; Δες εδώ

Τι μπορείς να κάνεις για να κάνεις την πρώτη κίνηση;

Αν το να γνωρίζεις περισσότερους άντρες που σου αρέσουν είναι σημαντικό για εσένα, τότε πρέπει να αρχίσεις να τους γνωρίζεις και από αυτούς, να αρχίσεις να φιλτράρεις ποιοι αξίζουν και ποιοι όχι.

Με το να βασίζεσαι σε εκείνον για να κάνει την πρώτη κίνηση, περιορίζεις τις επιλογές σου. Συμβιβάζεσαι με ένα «ορεκτικό» ενώ θα μπορούσες να έχεις ολόκληρο δείπνο.

Το αποτέλεσμα ποιο είναι;

  1. Όλοι οι άντρες που τελικά γνώρισες είναι φρικτοί γυναικάδες (επειδή τέτοιου είδους άντρες σε πλησιάζουν περισσότερο).
  2. Δεν υπάρχουν πλέον single άντρες (επίσης, με βάση την πραγματικότητα, λάθος. Όμως καταλαβαίνω πώς καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα).

Για αυτό και στην Σχολή μας, ανάμεσα στους άλλους τρόπους, προσπαθούμε να ωθήσουμε τις γυναίκες να μπορούν όποτε επιθυμούν να παίρνουν πρωτοβουλία στην πρώτη κίνηση με τους άντρες. Είσαι οι πράξεις σου. Θέλεις κάτι; Πρέπει να το κυνηγήσεις. Βρες την κινητήριο δύναμη και άλλαξε τα πράγματα, αν θέλεις να γνωρίσεις άντρες που σε ελκύουν.

Βέβαια, όταν λέω «πρώτη κίνηση» δεν εννοώ απαραίτητα να πλησιάσεις κάποιον και να του πεις «γεια σου μωρό μου…». Παρόλο που μπορείς να το κάνεις αν θέλεις! Η πρώτη κίνηση μπορεί να είναι και κάτι του τύπου:

  1. Να κινείσαι ώστε να καταλήξεις να κάθεσαι κοντά του, ώστε εν τέλει να γίνει πιο εύκολο για εκείνον να σου μιλήσει.
  2. Να συμπεριφερθείς σαν «δεσποινίς» και να του ζητήσεις να σε βοηθήσει να μεταφέρεις τα ποτά από το μπαρ.
  3. Μπορείς να παρατείνεις μερικά δευτερόλεπτα την οπτική σας επαφή.
  4. Να τριγυρίζεις στον χώρο μετά από την λήξη ενός event ώστε να έχετε την ευκαιρία να πέσετε ο ένας πάνω στον άλλο.
  5. Μπορείς να του στείλεις μήνυμα είτε στο κινητό είτε στα social media.
  6. Ακόμα καλύτερα, απλώς να πας να του μιλήσεις ήρεμα και ωραία, σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Δεν χρειάζεται να πεις κάτι έξυπνο ή φοβερό. Αντιμετώπισε το σαν κανονική κοινωνική συναναστροφή με μία δόση φλερτ.

Υπάρχει μόνο μία είδους αδράνεια, σχετική με το φλερτ και τις γνωριμίες. Είναι αυτή που ακολουθεί το να μην κάνεις τίποτα, να μην αλλάζεις τίποτα και να ελπίζεις ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μόνα τους. Όμως δεν θα αλλάξουν.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν άπειροι τρόποι για να γίνεις πιο δραστήρια, να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου και να δημιουργήσεις την αλλαγή. Δεν τίθεται ζήτημα εσωστρέφειας ή εξωστρέφειας. Είτε έχεις αυτοπεποίθηση είτε είσαι ντροπαλή, όλο αυτό γίνεται για να καταλάβεις τον εαυτό σου καλύτερα.

Μακάρι να αποτελέσω έμπνευση για εσένα ώστε να δεις την αγάπη και τα ραντεβού από διαφορετική οπτική γωνία και να σταματήσεις να καταπιέζεσαι όταν πρόκειται για αυτά τα θέματα.

Είσαι πολύ πιο δυνατή, έξυπνη και διεκδικητική από όσο νομίζεις.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.