Πως να διαχειριστείς τα Πρώτα Ραντεβού μετά το Διαζύγιο - Women's Bible

Πως να διαχειριστείς τα Πρώτα Ραντεβού μετά το Διαζύγιο

Τα Πρώτα Ραντεβού μετά το Διαζύγιο

Πριν ξεκινήσω με τις συμβουλές για το πρώτο σου ραντεβού μετά από ένα διαζύγιο, θα σου πω το εξής. Δε χρειάζεται να βγεις με κάποιον αν δεν είσαι ακόμα έτοιμη. Τα ραντεβού μετά από ένα διαζύγιο είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Ίσως νιώσεις την ανάγκη να βγεις ώστε να αρχίσεις τη ζωή σου πάλι από την αρχή, αλλά αν δεν είσαι έτοιμη, μην το κάνεις. Είτε ήθελες το διαζύγιο είτε όχι, βιώνεις μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Είναι ώρα να καταλάβεις ποια είσαι και τι θέλεις να κάνεις από δω και πέρα.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Τα ραντεβού δε θα φύγουν, θα σε περιμένουν. Μόλις νιώσεις έτοιμη να ανοίξεις πάλι την καρδιά σου σε κάποιον ή απλώς να περάσεις καλά, βγες να γνωρίσεις ανθρώπους.

Παρακάτω θα σου δώσω κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν στην ομαλή μετάβαση από το διαζύγιο προς τα πρώτα ραντεβού.

Πρακτικές συμβουλές για τα πρώτα ραντεβού μετά το διαζύγιο

#1 Μην το σκέφτεσαι πολύ (δε χρειάζεται να τον παντρευτείς)

Αν έχεις χωρίσει πρόσφατα σκέψου πότε ήταν το τελευταίο πρώτο σου ραντεβού. Ήταν με τον πρώην άντρα σου, έτσι δεν είναι; Πόσα χρόνια πριν, 5,10, 30; Έχεις ξεχάσει πως ένιωθες που θα συναντούσες ένα καινούριο άτομο. Ερωτήσεις του τύπου «αν δε μου αρέσει αλλά του αρέσω;», «αν μου αρέσει αλλά δεν του αρέσω;», «να βγούμε για καφέ ή φαγητό;» σε κατακλύζουν.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην το πολυσκέφτεσαι. Είναι δύσκολο να ακολουθήσεις αυτή τη συμβουλή, αλλά προσπάθησε. Όσο περισσότερη ενέργεια ξοδεύεις σε σκέψεις του τύπου τι θα γίνει αν, τόσο πιο δύσκολο θα σου είναι να βγεις ραντεβού.

Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν τι θα γίνει. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα, εκτός από μερικές ώρες από τη ζωή σου.

#2 Συμφώνησε να βρεθείτε κάπου που νιώθεις άνετα

Να δώσετε ραντεβού για ένα καφέ είναι μια καλή επιλογή. Είσαι ήδη αγχωμένη, δε χρειάζεται να αγχωθείς και για να βρεις ένα νέο μέρος που δε ξέρεις αν θα σου αρέσει κιόλας. Διάλεξε ένα εστιατόριο ή καφέ που έχεις ξαναπάει και σου αρέσει.

Καλύτερα όμως να μη βρεις κάποιο μαγαζί στη γειτονιά σου. Αφενός γιατί είναι πιθανό να βρεις γνωστούς σου και να βρεθείς σε δύσκολη θέση και αφετέρου, γιατί δε χρειάζεται να μάθει από το πρώτο ραντεβού που μένεις.

#3 Μην πίνεις πολύ

Αν τελικά συμφωνήσατε να βρεθείτε για ποτό, καλύτερα να περιοριστείς στο ένα ποτήρι. Δε θέλεις με τίποτα να μεθύσεις και να θολώσει η κρίση σου. Αν πιεις παραπάνω ποτά, πολύ πιθανό πράγματα που δε σου άρεσαν σε αυτόν, να αρχίσουν να σου αρέσουν. Κάτι τέτοιο εννοείται πως δε το θέλεις.

Επίσης, μπορεί να κάνεις πράγματα που το επόμενο πρωί θα μετανιώσεις, όπως το να κοιμηθείς μαζί του. Αν αυτό είχες σκοπό να κάνεις όταν κανόνισες το ραντεβού, να το κάνεις. Επειδή το θέλεις όμως, όχι επειδή έχεις μεθύσει.

Ξέρω ότι ίσως σου ακουστεί τραβηγμένο, αλλά μην αφήσεις το ποτό σου από τα μάτια σου. Μη ξεχνάς πως δεν τον ξέρεις ακόμα, οπότε δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς.Τα Πρώτα Ραντεβού μετά το Διαζύγιο

#4 Προτίμησε να τον συναντήσεις εκεί που έχετε κανονίσει αντί να σε πάρει από το σπίτι σου

Όπως είπαμε παραπάνω, δεν τον ξέρεις ακόμα καλά. Δε χρειάζεται να μάθει ποιο είναι το σπίτι σου. Είναι σημαντικό να είσαι ασφαλής.

Με το να πας μόνη σου στο ραντεβού, δε βασίζεσαι σε αυτόν να σε γυρίσει σπίτι. Συνεπώς, αν το ραντεβού δεν πάει καλά, φεύγεις μόνη σου όποτε θέλεις. Όταν τον γνωρίσεις καλύτερα, μπορείς να του πεις που μένεις.

Ακόμα και αν επιμένει να έρθει να σε πάρει από το σπίτι, εσύ μείνει πιστή στην επιλογή σου να πας μόνη σου.

#5 Πες σε ένα φίλο σου που θα είσαι

Καλό είναι να ξέρει ένας ή περισσότεροι φίλοι σου που και με ποιον είσαι. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι ακόμα πιο ασφαλής.

Ίσως σου φαίνεται τραβηγμένο και αυτό, αλλά ξέρεις τι λένε, better safe than sorry (καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να πάθεις κάτι). Η ασφάλειά σου είναι πιο σημαντική από το ραντεβού. Πολλές γυναίκες έχουν στο κινητό τους εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες με τα κινητά των φίλων τους ώστε να ξέρουν που ακριβώς είναι.

#6 Φόρεσε ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα

Δε χρειάζεται να βγάλεις τα ρούχα σου για να είσαι σέξι. Σίγουρα αναρωτιέσαι τι να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού μετά το διαζύγιο. Ίσως έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που σε ενδιέφερε πως θα ντυθείς. Τώρα ψάχνεις στα μαγαζιά ρούχα που θα αρέσουν σε έναν άντρα.

Πρέπει να βρεις ρούχα που σου αρέσουν και σε κάνουν να νιώθεις άνετα με το σώμα σου. Δε χρειάζεται να βρεις ρούχα που θα αρέσουν στους άλλους. Θα αποπνέεις αυτοπεποίθηση στα ρούχα που εσύ διάλεξες και σου αρέσουν. Ρούχα που είναι άνετα και δε θα σε περιορίζουν κατά τη διάρκεια του ραντεβού.

#7 Να φιληθείτε ή όχι στο πρώτο ραντεβού;

Εδώ οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι λένε πως το φιλί στο πρώτο ραντεβού δίνει στον άντρα την εντύπωση πως θες να προχωρήσετε γρήγορα (αν αυτό θες, όπως είπαμε και πριν, είναι οκ) και άλλοι πως αν δε δώσετε το πρώτο φιλί σημαίνει πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Ξέχνα όλες τις συμβουλές που σου έχουν δώσει για αυτό το θέμα και αποφάσισε τι θα κάνεις με βάση το πως νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να έχετε πολύ καλή χημεία και να θέλεις να τον φιλήσεις ή να θέλεις να περιμένεις λίγο ακόμα.

Ό,τι και αν επιλέξεις είναι σωστό. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τι θέλεις να κάνεις. Ακόμα και αν ο άντρας κάνει κίνηση να σε φιλήσει αλλά εσύ δε νιώθεις έτοιμη, τότε διακριτικά θα το αποφύγεις.

Μπορεί να μη μπορώ να σου πάρω τελείως το άγχος για το πρώτο ραντεβού μετά το διαζύγιο, αλλά θα σου πω ότι θα τα καταφέρεις. Πολύ πιθανό να σου αρέσει κιόλας. Βγες να περάσεις καλά, χωρίς άγχος αλλά με καλή διάθεση και πίστεψέ με, όλα θα πάνε καλά.

Και αν θες κάποια βοήθεια για να επιστρέψεις δυναμικά στα ραντεβού, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.