Νέα Αρχή: Φλερτ και Ραντεβού μετά τα 40 - Women's Bible

Νέα Αρχή: Φλερτ και Ραντεβού μετά τα 40

Ραντεβού μετά τα 40

Στοιχηματίζω πως δεν είχες φανταστεί πως θα ήταν έτσι τα πράγματα, σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Να ψάχνεις να βρεις σύντροφο σε αυτή την ηλικία; Να βγαίνεις ραντεβού στα 40, 50, 60 ή και μεγαλύτερη; Αν στο έλεγε κάποιος παλαιότερα, θα νόμιζες ότι κάνει πλάκα.

Είμαι σίγουρη πως έχεις μία τέλεια καριέρα, καλούς φίλους και ένα σωρό άλλα καλά πράγματα. Κάθε βράδυ όμως κοιμάσαι μόνη σου και αυτό σε ενοχλεί κατά βάθος.

Όπου και αν πας, βλέπεις ζευγαράκια και ίσως έχεις αρνηθεί πρόσκληση σε εκδηλώσεις επειδή δεν είχες συνοδό.

Η ζωή σου είναι καλή. Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχτείς ότι σου λείπει μία διασκεδαστική σχέση; Μήπως αυτή τη σχέση τη θέλεις τώρα, πριν να είναι πολύ αργά;

Ξέρω πως ελπίζεις ακόμα.

Ίσως όμως δεν ξέρεις πως να βρεις τον κατάλληλο σύντροφο στα 40. Ή τι να κάνεις αφότου δεις έναν άντρα που σου κέντρισε το ενδιαφέρον.

Δε χρειάζεσαι άλλα βιβλία, μαθήματα ή ομαδικά προγράμματα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα πρόγραμμα βασισμένο αποκλειστικά σε σένα. Καθοδήγηση από έναν ειδικό, που ξέρει ακριβώς πως να σε βοηθήσει να βρεις την αγάπη.

Χρειάζεσαι κάποιον που να καταλαβαίνει πως ψάχνεις τον τέλειο για σένα σύντροφο, με σκοπό να κάνεις τη ζωή σου ακόμα καλύτερη. Αλλιώς καλύτερα να μείνεις σινγκλ.

Κάποιον που να ξέρει ότι τα συναισθήματα, οι ανάγκες, οι φόβοι αλλά και τα όνειρά σου, είναι διαφορετικά από μία 20χρονη κοπέλα.

Θέλεις και αξίζεις να σου φερθούν σαν μία ώριμη, καταξιωμένη γυναίκα. Αυτό άλλωστε είσαι.

Θα το παραδεχτώ. Στην αρχή ήμουν και εγώ πολύ σκεπτική. Ήμουν σίγουρη πως κανένας άνδρας δε θα ήθελε να βγει ραντεβού με μία 60χρονη. Τελικά όμως, ήμουν τελείως λάθος. Μερικούς μήνες αφότου άρχισα να δουλεύω με τον εαυτό μου και να αντιμετωπίζω όλα όσα έκρυβα κάτω από το χαλί, βγήκα το πρώτο μου ραντεβού μετά από χρόνια.

Πήγε πολύ καλύτερα απ’ όσο φανταζόμουν και εδώ και τρεις μήνες είμαι σε σχέση με τον άνθρωπο που βγήκα το ραντεβού. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και μάντεψε, με βρίσκει και εμένα καταπληκτική, κάτι που δεν πίστευα πλέον για τον εαυτό μου. Περνάμε πολύ ωραία, βγαίνουμε για φαγητό, πηγαίνουμε σινεμά και κάνουμε διάφορα πράγματα μαζί.Ραντεβού μετά τα 40

Μόνη στα 40 δε σημαίνει για πάντα μόνη

Πίστεψέ με. Δεν είσαι η μόνη εκεί έξω που έχει παραιτηθεί από τις σχέσεις επειδή στα 40 νιωθει ότι «μεγάλωσε». Ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν πάει λάθος με σένα. Απλώς υπάρχουν κάποια πράγματα που δε ξέρεις ακόμα.

Το να βγεις ραντεβού σε αυτή την ηλικία μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέρον. Μπορεί όμως και να σου φανεί βαρετό, κουραστικό, σοκαριστικό, ακόμα και μάταιο.

Ήρθε όμως η στιγμή να το δοκιμάσεις.

Ξέρεις πολύ καλά πως μπορείς να τα καταφέρεις μόνη στη ζωή, δεν έχεις ανάγκη κανέναν. Αν όμως το σκεφτείς παραπάνω, νιώθεις πως θέλεις και κάτι ακόμα.

Θέλει να αγαπήσεις και να σε αγαπήσουν. Θες ένα σύντροφο, να μπορείς να μοιραστείς την καθημερινότητά σου.

Θέλεις να γίνεις σαν όλες τις άλλες γυναίκες που φαίνονται να έχουν τα πάντα σε τάξη. Εσύ όμως, νιώθεις πως δεν το κατάφερες αυτό στη ζωή σου.

Ο μεγαλύτερός σου φόβος, όταν αφήνεις τον εαυτό σου να τον νιώσει, είναι πως δε θα γνωρίσεις ποτέ την αγάπη όπως την έχεις φανταστεί. Θέλεις κάτι τόσο πολύ αλλά δε ξέρεις πως να το αποκτήσεις. Το να αποφεύγεις τόσα χρόνια αυτά τα συναισθήματά σου, δε σε βοήθησε κάπου.

Σε καταλαβαίνω. Έχω περάσει και εγώ τα ίδια. Το να είσαι μόνη σου σε αυτή τη φάση της ζωής σου, δε σημαίνει πως κάτι πάει στραβά με εσένα. Μπορείς ακόμα να βρεις την αγάπη, που τόσο αξίζεις.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι πληροφορίες και καθοδήγηση από κάποιον που ξέρει και τον εμπιστεύεσαι να σε οδηγήσει προς το μονοπάτι της αγάπης.

Όταν βγήκα το ραντεβού για το οποίο σου μίλησα παραπάνω, ήμουν μια 60χρονη γυναίκα. Πετυχημένη και έξυπνη. Είχα βγει από έναν δύσκολο και μακροχρόνιο γάμο. Πίστευα πως το θέμα σχέσεις, είχε τελειώσει για μένα στα 40.

Ζήτησα τη βοήθεια ενός ατόμου που πίστεψα ότι θα μπορέσει να με βοηθήσει και πράγματι, με βοήθησε περισσότερο από όσο πίστευα ότι χρειαζόμουν. Θα το ξανάκανα χωρίς δεύτερες σκέψεις αυτή τη φορά. Γιατί δε στο κρύβω, δεν πίστευα πως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος που δε με ξέρει και δε ξέρει τι περνάω στη ζωή μου. Κατάλαβα όμως ότι έπρεπε να ζητήσω βοήθεια από κάποιον άλλο γιατί δεν ήμουν σε θέση να βοηθήσω εγώ η ίδια τον εαυτό μου.

Ποτέ μη σκεφτείς ότι έχεις τελειώσει σα γυναίκα επειδή πέρασες μία συγκεκριμένη ηλικία. Ποτέ δεν είναι αργά για μια νέα αρχή. Πίστεψε στον εαυτό σου και κάνε όλα αυτά που πάντα ήθελες. Θέλεις ένα σύντροφο και θα τον βρεις, όποια και αν είναι η ηλικία σου!

Και αν νιώθεις πως θέλεις κάποια βοήθεια σε αυτή σου την αναζήτηση, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.