Μάθε τα πάντα για την Οπτική Επαφή - Women's Bible

Μάθε τα πάντα για την Οπτική Επαφή

Ο απόλυτος οδηγός για την Οπτική Επαφή

Σου γράψαμε τα SOS για την Γλώσσα Σώματος, και σήμερα επανερχόμαστε με περισσότερες λεπτομέρειες για την Οπτική Επαφή. Είσαι έτοιμη να μάθεις τα πάντα για αυτήν;

Η οπτική επαφή είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται να βγεις ραντεβού, ή να τραβήξεις την προσοχή των άλλων. Ο καθένας μας χρειάζεται να μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα που στέλνει ένα βλέμμα. Ο υπέρ- αναλυτικός οδηγός μας θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την διαφορά στα διάφορα επίπεδα οπτικής επαφής και στο τι σημαίνει το κάθε ένα στο φλερτ.

Καμία οπτική επαφή

Η απουσία οπτικής επαφής σημαίνει ότι ο άνδρας αγνοεί την ύπαρξή σου. Απλά σημαίνει ότι δεν σε πρόσεξε. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως είναι απασχολημένος με κάτι άλλο, ή πως (χειρότερα) του φαίνεσαι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και τα παλιά σεμεδάκια της γιαγιάς.

Μια ματιά (ασυνείδητη)

Η ασύνειδη ματιά είναι όταν ο άνδρας σε κοιτάζει μισή στιγμή κι αμέσως κοιτάζει αλλού. Μπορεί και να μην ξέρει τι ακριβώς κοιτάζει. Σαν να λέμε, το βλέμμα πλανάται, περνάει από πάνω σου και συνεχίζει να πλανάται.

Στην πραγματικότητα δεν το αντιλαμβάνεται καν ότι σε βλέπει. Όπως και στο μηδενικό επίπεδο, η οπτική επαφή εδώ είναι ουδέτερη και δεν υπάρχουν πολλά να ερμηνεύσουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν καν σημασία σε ό,τι κοιτάζουν.

Ματιά (συνειδητή)

Στο αυτό το επίπεδο μπορούμε να πούμε ότι ίσως έχεις κάνει κάποια θετική εντύπωση. Εδώ τα μάτια σου συναντιούνται με τα μάτια του, ακόμη κι αν αμέσως μετά τα γυρίζει αλλού, είτε από ντροπή, είτε επειδή νιώθει άβολα, είτε από αδιαφορία.

Μελέτες πάνω στη γλώσσα του σώματος λένε πως όταν κάποιος αποσύρει το βλέμμα του από κάποιον άλλο και κοιτάζει κάτω, είναι ντροπαλός (άρα του αρέσει το άλλο πρόσωπο) ενώ όταν κοιτάξει απλά αλλού είναι αδιάφορος (άρα δεν του αρέσει το άλλο πρόσωπο).

Αν αυτός διακόψει την οπτική επαφή σας γρήγορα, και από πρόθεση, υπάρχουν δύο ερμηνείες: είτε του αρέσεις, είτε δεν του αρέσεις και για αυτό αποφεύγει την επαφή.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα να κοιτάζονται στα μάτια με ξένους. Έτσι μάλλον το ότι επέλεξαν να κοιτάξουν από μιας αρχής σημαίνει ενδιαφέρον. Δεν είναι δηλαδή σημαντικό το γιατί διακόψαν την επαφή, όσο το ότι συνειδητά την ξεκίνησαν.

Επίσης είναι αδύνατον να  είσαι 100% σίγουρη όσον αφορά στις προθέσεις του. Άρα γιατί να μην υποθέσουμε ότι απλώς του αρέσουμε, μέχρις αποδείξεως του εναντίου;

Η διπλή ματιά

Να μία καλή συνήθεια, αφού πρώτα κατακτήσεις την τέχνη της συνεχούς οπτικής επαφής που αναφέραμε παραπάνω. Όποτε κοιτάξεις κάποιον και εκείνος κοιτάξει αλλού, μην τον αφήσεις από τα μάτια σου για μερικές στιγμές ακόμη.

Ένα ποσοστό από αυτούς τους άνδρες θα σε ξανακοιτάξει. Από την πείρα μου, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ενδιαφέροντος.

Το περίεργο με την οπτική αυτή επαφή, είναι πως οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν όταν γίνεται.

Ωστόσο, ακόμη και ασυνείδητα, ο νους μας ψάχνει να βρει ανθρώπους ή πράγματα που να του φαίνονται ενδιαφέροντα. Έτσι, αν κάποιος σε κοιτάξει περισσότερες από μία φορές, είτε το θυμάται μετά ότι το έκανε είτε όχι, το ότι σε κοίταξε από είναι σίγουρα θετικό σημάδι.

Ο απόλυτος οδηγός για την Οπτική Επαφή

Το κάρφωμα…

Το κάρφωμα είναι ένα είδος οπτικής επαφής που θα μπορούσε να προκύψει και ασυνείδητα, αν και τις περισσότερες φορές είναι απόλυτα συνειδητό. Είναι όταν κάποιος σε κοιτάζει, και ..συνεχίζει να σε κοιτάζει. Μιλάμε για δυο με τρία δευτερόλεπτα αδιάσπαστης οπτικής επαφής.

Όταν δεν επιθυμούμε τέτοια επαφή, αυτό το βλέμμα είναι το λεγόμενο creepy βλέμμα.  Αλλά αν υποθέσουμε πως αυτός που σε κοιτάζει έτσι σου αρέσει, είναι σημαντικό να μην διακόψουμε την οπτική επαφή διότι το κάρφωμα είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.