5 Συμβουλές για να γίνεις Καλύτερη Γυναίκα - Women's Bible

5 Συμβουλές για να γίνεις Καλύτερη Γυναίκα

5 Συμβουλές για να γίνεις Καλύτερη Γυναίκα

Καθώς τα χρόνια περνάνε μπορείς να γίνεις είτε μια γυναίκα επιτυχημένη, χαρούμενη και σοφή, είτε κάποια που κοιτάζει το παρελθόν της και μετανιώνει για τις επιλογές της. Και ενώ τώρα μπορεί να είσαι ήδη σε ένα πολύ καλό σημείο στη ζωή σου, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για να γίνεις καλύτερη και πιο δυνατή.

Αν λοιπόν έχεις φτάσει σε ένα στάδιο όπου θες να γνωρίζεις πως να γίνεις καλύτερη, εδώ είναι 5 συμβουλές που θα κάνουν τη διαφορά.

#1. Μη σταματάς να διευρύνεις τις γνώσεις σου

Είναι εύκολο να θεωρήσεις πως από αυτά που έχεις ήδη μάθει και τις εμπειρίες που έχεις βιώσει, ότι γνωρίζεις πως λειτουργεί ο κόσμος και ότι ξέρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις.

Αυτό όμως είναι ακριβώς και το σημείο που σταμάτα και η ανάπτυξη σου. Για να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερη κράτα το μυαλό ανοιχτό σε καινούριες ιδέες, γνώσεις και εμπειρίες.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύπτεις πάντα κάτι καινούριο και θα μάθεις να βλέπεις τον κόσμο και τα πράγματα γύρω σου από άλλη οπτική γωνία που ίσως να μην ήσουν έτοιμη πριν να την αντιληφθείς.

#2. Κράτα τον λόγο σου

Αν και αρκετά προφανές, είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε τον λόγο μας όταν υποσχόμαστε κάτι. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην υποσχόμαστε πράγματα που δε μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα.

Προσπάθησε να αποφεύγεις μεγάλες υποσχέσεις και φρόντισε να υπόσχεσαι μόνο ότι μπορείς να πραγματοποιήσεις. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται πολύ περισσότερο αυτούς που τηρούν τις υποσχέσεις που έχουν δώσει, από αυτού που τάζουν πολλά αλλά αργότερα δικαιολογούν τον εαυτό τους γιατί δεν έχου κάνει τίποτα.

#3. Ανάλαβε την ευθύνη των επιλογών σου

Ένα από τα πράγματα που διαχωρίζουν τις ώριμες γυναίκες από τα κορίτσια και τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους μη επιτυχημένους, είναι η ικανότητα να αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής τους και των επιλογών τους.

Μεγαλώνοντας, ήταν οι γονείς αυτοί που μας βοηθούσαν να καλύψουμε τις διάφορες ανάγκες μας. Για έναν ενήλικο όμως, η ευθύνη για την ποιότητα της ζωής του είναι αποκλειστικά δική του.

Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, πρέπει να δρας και να παίρνεις η ίδια τις αποφάσεις σου. Όχι να επιρρίπτεις ευθύνες στην κοινωνία, στην κυβέρνηση ή στην …κακή σου τύχη.

Οι ώριμες γυναίκες αναλαμβάνουν την ευθύνη της δικής τους επιτυχίας ή αποτυχίας στη ζωή και κάνουν ότι χρειάζεται για να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν. Δε χάνουν χρόνο κάνοντας παράπονα ούτε περιμένουν κάτι να συμβεί από μόνο του.

#4. Αποδέξου τους άλλους όπως είναι

Πολλές φορές περιμένουμε από τους άλλους να αλλάξουν ή προσπαθούμε να τους κάνουμε εμείς να αλλάξουν για να ταιριάζουν στο πρότυπο που έχουμε εμείς στο μυαλό μας.

Αυτό όμως έχει τις περισσότερες φορές τα αντίθετα αποτελέσματα και συνήθως καταλήγει να επηρεάζει αρνητικά μια σχέση αντί να τη βοηθά. Όταν όμως οι άνθρωποι αισθάνονται ότι εκτιμώνται και είναι αποδεκτοί όπως είναι, νιώθουν ελεύθεροι να εκφραστούν και να ζήσουν, κάτι που οδηγεί σε καλύτερες και ποιοτικότερες σχέσεις.

#5. Να είσαι συναισθηματικά δυνατή

Το να είσαι μια γυναίκα δυνατή συναισθηματικά, να βλέπεις τα πράγματα με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, να είσαι διεκδικητική και να μην υποχωρείς στην πίεση, είναι ένα από τα πιο σημαντικά και ελκυστικά χαρακτηριστικά σε μια γυναίκα.

Άσχετα με το πόσο επιτυχημένος, έξυπνος, δυνατός και ανεξάρτητος είναι ένας ώριμος άνδρας, θα θέλει να είναι με μια γυναίκα που είναι συναισθηματικά δυνατή και όχι με κάποια η οποία θα νίωθει εξαρτημένη από εκείνον.

Αλλά και γενικότερα όταν είσαι συναισθηματικά δυνατότερη από τους υπόλοιπους, οι άνθρωποι θα σε σέβονται, θα υπολογίζουν τη γνώμη σου και θα σε θαυμάζουν σαν μια αξιόπιστη, δυνατή και ηγετική φιγούρα στη ζωή τους.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.