Γιατί ενώ σου έλεγε ότι του Αρέσεις τελικά Εξαφανίστηκε; - Women's Bible

Γιατί ενώ σου έλεγε ότι του Αρέσεις τελικά Εξαφανίστηκε;

Γιατί σου έλεγε ότι θέλει να σε ξαναδεί αλλά μετά Εξαφανίστηκε;

Βγήκατε ένα υπέροχο ραντεβού και φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ… Κάνει τρυφερά σχόλια, μιλά για μελλοντικά σχέδια και είναι φανερά ενθουσιασμένος. Δίστασες ίσως για το πόσο σίγουρος σου φάνηκε.

Όταν συναντηθήκατε ήξερες ότι δεν ήθελες κάτι παραπάνω, απλά να περάσεις καλά. Μέχρι που άρχισε να σου ανοίγεται. Για την ακρίβεια ήσουν πολύ χαλαρή και ο στόχος σου ήταν ξεκάθαρος.

Αλλά, ήταν λες και το είχε προγραμματίσει για να σε κάνει να τον δεις αλλιώς.

Σου πρότεινε να βγείτε για φαγητό την επόμενη μέρα, σου είπε για το πόσο έκπληκτος έμεινε από την μεταξύ σας σύνδεση και πως ανυπομονούσε να σε ξαναδεί.

Σε φιλά τρυφερά, φεύγει και μετά… ΤΙΠΟΤΑ. Έχεις μείνει κ ό κ κ α λ ο!

Αυτό λοιπόν είναι αρκετό να σε κάνει να σκεφτείς «Που έχουν πάει όλοι οι καλοί άνδρες;» Γιατί ενώ ήταν τόσο πρόθυμος να σε ξαναδεί, τελικά εξαφανίστηκε;

Αυτό είναι ένα από τα σύγχρονα φαινόμενα στον κόσμο του φλερτ που προκαλεί νύχτες αϋπνίας και είναι απόλυτα κατανοητό εάν νιώθεις να έχεις αναπάντητες ερωτήσεις.

Ίσως ακόμα να νιώθεις ευάλωτη καθώς οι ξεκάθαρες προθέσεις σου για μια απλή γνωριμία καταστράφηκαν από την τρυφερή του συμπεριφορά.

Για να σου εξηγήσω γιατί συμπεριφέρθηκε σαν θέλει να σε ξαναδεί και τελικά εξαφανίστηκε, χρειάζεται πρώτα να κατανοήσεις 3 σημεία κλειδιά της αντρικής ψυχολογίας σε ότι αφορά το φλερτ.

#1 Φοβάται ότι θα σε χάσει

Αντί να υποθέσει ότι θες και συ κάτι χαλαρό όπως αυτός, μπορεί να έχει την εντύπωση ότι αυτό που θέλεις είναι σχέση. Φυσικά επειδή «όλοι οι άντρες θέλουν σεξ και όλες οι γυναίκες θέλουν γάμο».

Μπορεί να νιώθει ενοχές σχετικά με αυτό ή ανασφάλεια ότι θα χάσει το ενδιαφέρον σου, εκτός αν καλύψει τις επιθυμίες σου για «σύντροφο».

Στην πορεία σου δίνει κάποια μηνύματα που όμως δεν είναι αυθεντικά και αφορούν συναισθηματική επένδυση, έτσι ώστε να σε κάνει να μείνεις. Ίσως απλά να μην σε καταλαβαίνει πολύ καλά και να πιστεύει ότι ένα μικρό ψέμα είναι μια καλύτερη εμπειρία για σένα από έναν άντρα που είναι εντελώς ανοιχτός για τις προθέσεις του.

Και για όσους άντρες διαβάζουν αυτό: απλά να είσαι ξεκάθαρος μαζί της. Είναι προτιμότερο να συνδεθείς με γυναίκες που θέλουν το ίδιο με εσένα και καλύτερα να την αφήσεις εάν θέλει κάτι σοβαρότερο. Επίσης, το να είσαι ξεκάθαρος μαζί της, δείχνει σεβασμό και της δίνει τον έλεγχο να αποφασίσει για τον εαυτό της. Γιατί να της τον στερήσεις, υποθέτοντας ότι γνωρίζεις τι είναι αυτό που θέλει;Δυσλειτουργική Σχέση: 10 Σημάδια που μαρτυρούν πως είσαι σε μία, Είσαι πραγματικά έτοιμη για σχέση; 3 σημάδια πώς δεν είσαι, Οι λόγοι για τους οποίους σαμποτάρεις τον εαυτό σου στο φλερτ, Γιατί σου έλεγε ότι θέλει να σε ξαναδεί αλλά μετά Εξαφανίστηκε;

#2 Εξαφανίστηκε γιατί θέλει να τον κυνηγήσεις

Εξαφανίστηκε γιατί θέλει να σε κάνει να τον θέλεις. Όλοι μπορούμε να νιώσουμε ένοχοι επειδή έχουμε συμφωνήσει σε πράγματα που δεν πιστεύουμε και ειδικά στην αρχή ενός ραντεβού οι άντρες μπορούν να περάσουν με αυτό τον τρόπο στην φάση «του τέλειου» γρήγορα.

Αυτό μπορεί να σε πιάσει απροετοίμαστη καθώς σε κάνει να νιώθεις ότι βρήκες τον άνθρωπο σου. Το κουμπί του «έρωτα» πατιέται αυτόματα. Παρ’όλα αυτά, χρειάζεται να θυμάσαι ότι εάν φαίνεται να του αρέσεις τόσο πολύ ενώ σε ξέρει μόλις δύο μέρες, τότε κάτι πάει στραβά.

Είναι πραγματικά αδύνατο να σου αρέσει κάποιος τόσο πολύ, τόσο γρήγορα: έχει παρακάμψει όλες τις φάσεις εδραίωσης εμπιστοσύνης που αυτές ακριβώς δημιουργούν μια πραγματικά δυνατή σύνδεση.

Αυτό που ίσως ψάχνει να κερδίσει είναι η επιβεβαίωση του εαυτού του και να νιώσει καλά επειδή σου αρέσει τόσο πολύ… και μόλις την πάρει, είναι έτοιμος για τον επόμενο του στόχο. Σκληρό, αλλά συχνά αληθινό.

#3 Εξαφανίστηκε γιατί σου έστειλε λάθος σήματα και νιώθει ενοχές

Εάν το έχω πει μια φορά, θα το πω άλλες χίλιες. Οι άντρες έχουν και αυτοί συναισθήματα. Η αντίληψη ότι ζουν μόνο για σεξ, πίτσα και μπύρα είναι στερεοτυπική και δεν βοηθάει καθόλου.

Ίσως να βγήκε μόλις από μία σχέση, να νιώθει μόνος ή απλά (όπως και εσύ) να θέλει να βιώσει έναν βαθύτερο δεσμό με μια γυναίκα. Παρ’όλα αυτά όση τρυφερότητα και αν επιδιώκει τώρα, ίσως αργότερα να κάνει πίσω και να σκεφτεί ότι έστειλε λάθος σήματα και να απομακρυνθεί. Απόλυτα αδικαιολόγητο αλλά ανθρώπινο.

Για να μην εξαφανίζοντε οι άνδρες μετά το ραντεβού, δες εδώ

Πως λοιπόν προστατεύεις τον εαυτό σου από μια τέτοια συνθήκη;

Επιλογή Α

Εάν θέλεις να είναι ειλικρινής μαζί σου, χρειάζεται να είσαι και συ ξεκάθαρη μαζί του. Μπορείς να τοποθετηθείς έτσι: «Το ξέρω ότι μπορεί να ακουστεί λίγο περίεργο αλλά ήθελα να είμαι ανοιχτή μαζί σου και να ξέρεις ότι σε αυτή την φάση δεν ψάχνω κάτι σοβαρό…»

Φυσικά θα πρέπει να είσαι σίγουρη για αυτό. Μην το πεις εάν στην πραγματικότητα θέλεις σχέση. Όταν συμφωνήσετε ότι δεν ψάχνετε κάτι παραπάνω, μην υποθέσεις ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη επειδή έχετε μια απίστευτη σύνδεση.

Επιλογή Β

Είναι ρεαλιστικά αδύνατο να γνωρίζεις τι άνθρωπος είναι και εάν μελλοντικά θα καταλήξετε μαζί από τα πρώτα ραντεβού. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι του αρέσεις και είναι ειλικρινής αλλά εάν τον γνωρίζεις λιγότερο από μήνα τότε δεν τον ξέρεις σαν άνθρωπο.

Αποδέξου αυτή τη συνθήκη και δώσε χρόνο στα πράγματα να κυλήσουν. Και φυσικά, προστάτεψε τον εαυτό σου και τα συναισθήματα σου.

Το ξέρω ότι μπορεί να σε μπερδεύει όταν ένας άντρας σου λέει ότι θέλει να σε ξαναδεί και μετά εξαφανίζεται αλλά ελπίζω αυτό το άρθρο να σε βοήθησε να συνεχίσεις να βγαίνεις ραντεβού με τρόπο που να αποδέχεται το άγνωστο και να σε κάνει να νιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.