Μήπως έχεις φάει Κόλλημα μαζί του; - Women's Bible

Μήπως έχεις φάει Κόλλημα μαζί του;

Μήπως έχεις φάει Κόλλημα μαζί του;

Σου αρέσει πολύ κάποιος ενώ αυτός δεν έχει ιδέα; Χώρισες πριν λίγους μήνες αλλά ακόμα δεν μπορείς να συνέλθεις από τον χωρισμό γιατί τον σκέφτεσαι μέρα νύχτα;

Θεωρείς ότι δεν θα ταίριαζες ποτέ και με κανέναν άλλο τόσο πολύ όσο με τον συγκεκριμένο;  Πιστεύεις ότι αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία στην πραγματική αγάπη;

Αν απάντησες «ναι» έστω σε μία από αυτές τις ερωτήσεις, τότε είναι επίσημο, έχεις φάει κόλλημα.

Είναι συχνό το φαινόμενο γυναίκες χωρίς πολύ αυτοπεποίθηση ή χωρίς πολλές εμπειρίες να κολλάνε με έναν άνδρα και να θεωρούν ότι μόνο με αυτόν ταιριάζουν, διαφορετικά είναι χαμένες για πάντα.

Ουσιαστικά κολλάς με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο πιστεύεις ότι είναι το μόνο τέλειο για εσένα. Και μετά αρχίζεις τις φαντασιώσεις, πως θα είναι το σεξ μαζί του, η σχέση, οι εκδρομές, πόσο ευτυχισμένοι θα είστε κλπ κλπ.

Πρακτικά σου γίνεται εμμονή, τον εξιδανικεύεις και αδιαφορείς για όλους τους άλλους άνδρες αλλά όλα αυτά δεν έχουν βάση: ουσιαστικά έχεις φτιάξει μια εικόνα για τον άνδρα αυτόν που σπάνια ανταποκρίνεται τελικά στην πραγματικότητα. Επιπλέον, πολλές φορές το κόλλημα το τρως με κάποιον που σε έχει βάλει στην FriendZone και εσύ απλά τον περιτριγυρίζεις.Μήπως έχεις φάει Κόλλημα μαζί του;

Τα συμπτώματα

Ξοδεύεις όλη σου την ενέργεια ψάχνοντας τρόπο να τον ρίξεις

Όσες έχουν φάει κόλλημα φτάνουν σε απίστευτα σημεία με την ελπίδα ότι θα τον ρίξουν. Σε πολλές περιπτώσεις το παίζουν φίλες.

Άλλες ψάχνουν κάποιο μαγικό κόλπο για να τον κερδίσουν και να τον κάνουν να τις κηνυγήσει. Πολλές κάνουν μια εντυπωσιακά μεγάλη ρομαντική χειρονομία που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα μάλλον τον ανησυχεί και τον απομακρύνει.

Υποφέρεις …ρομαντικά

Όχι μόνο υποφέρεις, αλλά σου φαίνεται ρομαντικό. Νιώθεις πως είσαι η ηρωίδα στην δική σου τραγική ερωτική ιστορία. Υποφέρεις για έναν αγαθό σκοπό και όλοι οι άλλοι οι πεζοί άνθρωποι δεν σε καταλαβαίνουν.

Και εκλογικεύεις ότι αυτός ο πόνος είναι που θα τον κάνει να σε δει με άλλο μάτι και θα κάνει στο τέλος και τη «νίκη» σου γλυκύτερη.

Τον βλέπεις ως μοναδικό

Επειδή ο άνδρας αυτός στο μυαλό σου έχει αγγίξει τέτοια επίπεδα τελειότητας, κανένας άλλος  στη γη δεν μπορεί να τον φτάσει. Οπότε έτσι φυσικά και χάνεις ευκαιρίες για άλλες σχέσεις ή γνωριμίες με άλλους που όχι μόνο μπορεί να είναι καλύτεροι για εσένα, αλλά μπορεί να σε θέλουν και αυτοί.

Ψάχνεις συνέχεια για ..σημάδια

Μήπως συμφώνησε να πάτε για φαγητό; Αυτό πιστεύεις κάτι σημαίνει. Σου χαμογέλασε ενώ σου μιλούσε; Κι αυτό κάτι σημαίνει σκέφτεσαι. Όσες έχουν φάει κόλλημα συχνά ψάχνουν και βρίσκουν σημάδια εκεί που δεν υπάρχουν. Για αυτές όλα όσα κάνει αποτελούν απόδειξη ότι κάνουν πρόοδο.

Αυτά τα μικρά σημάδια που αυτές βλέπουν παντού, σε κάθε κίνηση, επιλογή λέξεων αλλά και επιλογών ζωής είναι μέρος της ψευδαίσθησης που φτιάχνουν και ζουν ότι υπάρχει ακόμα πιθανότητα επιτυχίας.

Ναι, βλέπεις κι αυτές κάπου βαθιά μέσα τους ξέρουν ότι η μάχη έχει κριθεί. Αλλά από το να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα, προτιμούν την παρηγορητική φαντασία ότι με λίγη υπομονή και προσπάθεια ακόμη η ρομαντική ιστορία τους θα έχει αίσιο τέλος.

Πώς να το ξεπεράσεις

Πρώτον και βασικότερο, πρέπει να καταφέρεις να συνειδητοποιήσεις πως ο κόσμος είναι γεμάτος ωραίους και δυναμικούς άνδρες, με πολλούς από τους οποίους θα ταίριαζες καλύτερα απ’ ότι με τον συγκεκριμένο.  Και ότι εστιάζοντας μόνο σε αυτόν, χάνεις όλες τις στιγμές που θα μπορούσες να έχεις με άλλους.

Το δεύτερο, από την εμπειρία μου, είναι πως έχω δει ότι το να ξεπεράσεις το κόλλημα είναι παρόμοιο με το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Εν ολίγοις κόψε κάθε επαφή με τον συγκεκριμένο , βγες έξω, δοκίμασε νέα πράγματα, απασχόλησε το μυαλό σου και κάνε νέες γνωριμίες.

Καταλαβαίνω ότι το να έχεις φάει κόλλημα σε κάνει να υποφέρεις. Αλλά μπορείς να το ξεπεράσεις. Και όταν συνειδητοποιήσεις πως κάποια πράγματα δεν έχει νόημα να τα κυνηγάς απεγνωσμένα, υπάρχουν και άλλα που είναι πολύ καλύτερα για εσένα!

Έχεις κι εσύ φάει κόλλημα με κάποιον; Σου αρέσει πολύ κάποιος ενώ αυτός δεν έχει ιδέα και δεν ξέρεις πως να φλερτάρεις μαζί του; Επικοινώνησε μαζί μας.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.