Σε Θέλει ή απλά σε Συμπαθεί; 8 Τρόποι να το Εξακριβώσεις! - Women's Bible

Σε Θέλει ή απλά σε Συμπαθεί; 8 Τρόποι να το Εξακριβώσεις!

Σε Θέλει ή απλά σε Συμπαθεί; 8 Τρόποι να το Εξακριβώσεις!

Τελικά, σε θέλει, του αρέσεις ή απλά σε συμπαθεί; Από τη στιγμή που δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλει από σένα, οι εικασίες και οι αμφιβολίες ταλανίζουν το μυαλό σου και δεν είσαι σίγουρη για το μεταξύ σας.

Πίστεψέ με, οι περισσότερες από εμάς έχουμε βρεθεί στη θέση σου. Και καταλήξαμε να στέλνουμε μηνύματα σε άτομο που δε μας πολυάρεσε, φλερτάραμε με έναν άγνωστο στο μπαρ και ας ξέραμε ότι δεν θα δίναμε ποτέ τον αριθμό μας, ή κάναμε στρατηγικά λάικ στο ποστ ενός πρώην, ακριβώς επειδή γνωρίζαμε ότι θα απαντούσε.

Μερικές φορές η αυτοπεποίθησή σου χρειάζεται μπουστάρισμα, κάτι που συνήθως παρέχει απλόχερα οποιαδήποτε ερωτική προσοχή από άλλο άτομο.

Είναι σίγουρο πως – και λόγω πανδημίας – είχες στρέψει λίγο περισσότερο την προσοχή σου στα dating apps, απλά και μόνο για να ανεβάσεις τα επίπεδα ντοπαμίνης με κάθε νέο ματσάρισμα.

Ακόμα και αν δεν το συνέχιζες περαιτέρω με κάποιο διαδικτυακό ταίρι, αυτά τα μικρά ψήγματα προσοχής ήταν αρκετά για να σου τονώσουν το ηθικό.

Και αφού πλέον τα πράγματα έχουν κάπως επανέλθει, ώρα για φλερτ και από κοντά!

Τι γίνεται όμως αν ήδη βλέπεις κάποιον και αυτός ο κάποιος δεν είναι και πολύ ξεκάθαρος με το που βρίσκεστε σχετικά με τη μεταξύ σας σχέση; Περνάτε καλά, αλλά κάποιες φορές κάτι δε σου κολλάει;

Αν αυτό σου ακούγεται οικείο, σου έχω νέα: και τα αγόρια νιώθουν μοναξιές!

Δεν είμαστε μόνο εμείς οι γυναίκες που έχουμε αυτό το προνόμιο και ψάχνουμε την ανάλογη προσοχή. Και εδώ έρχεται η μεγάλη ερώτηση: σε θέλει πραγματικά ή απλά σε συμπαθεί και θέλει την παρέα σου;

Μας είναι γνωστό το κόνσεπτ του κάποιος να θέλει απλώς σεξ, χωρίς περισσότερα μπερδέματα, αλλά τι γίνεται όταν ο άλλος θέλει απλώς την παρέα σου;

Δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβεις αν ξέρεις τι ακριβώς να ψάξεις.

1. Δε βγαίνετε πραγματικά ραντεβού γιατί απλά σε συμπαθεί και τίποτα περισσότερο

Για να μην παρεξηγηθώ, κι εμένα μου αρέσουν οι βόλτες στα μαγαζιά και μετά να πάμε για χαλαρό καφεδάκι αφού τελειώσουμε τα ψώνια. Αλλά αυτό δεν είναι στ’ αλήθεια ραντεβού με την έννοια του ρομαντισμού και της γνωριμίας.

Σίγουρα, κάποιες από τις συναντήσεις σας θα πρέπει να είναι για τους δυο σας και μόνο, και όχι να νιώθεις ότι τον συνοδεύεις για να αγοράσει τη λίστα με τα ψώνια του. Διότι, αν νιώθεις έστω και λίγο έτσι, τότε μάλλον αυτό γίνεται.

2. Δεν σου κάνει ερωτήσεις

Με αυτό, δεν εννοώ ερωτήσεις του τύπου «τι θα φάμε σήμερα;», αλλά ερωτήσεις που να αντηχούν τη γενικότερη εικόνα και ιδέα του αν βλέπετε κοινό μέλλον μαζί.

Επομένως, κάνει προσπάθεια να σε γνωρίσει σαν άνθρωπο; Να μάθει τι σου αρέσει και τι όχι;

Φυσικά και θα κάνετε πιο γενικές συζητήσεις για το πως περνάς τις μέρες σου και για τη δουλειά. Αλλά το να σε θέλει και όχι απλά να σε συμπαθεί, θα έπρεπε να αντικατοπτρίζεται και σε όποια προσπάθεια καταβάλει να σε γνωρίσει καλύτερα.

3. Ίσως απλά σε συμπαθεί αν δεν θυμάται λεπτομέρειες για σένα

Το πιο ξεκάθαρο σημάδι που μπορείς να λάβεις σχετικά με το αν κάποιος σε θέλει ή απλά σε συμπαθεί, είναι το αν ακούει αυτά που λες. Και αν δεν σε ακούει, τότε σίγουρα δεν πρέπει να μένεις άλλο σε αυτή την κατάσταση.

Οπότε, ακόμα και αν σου κάνει ερωτήσεις, στο τέλος θυμάται τις απαντήσεις σου;

Αν όχι, τότε προφανώς δεν επενδύει ιδιαίτερα στο να σε γνωρίσει καλύτερα.

Και από τη στιγμή που δε θυμάται λεπτομέρειες για σένα, είναι μάλλον επειδή δεν νοιάζεται γι’ αυτές, εσύ απλώς γεμίζεις ένα κενό και αυτό είναι όλο. Σε θέλει ή απλά σε Συμπαθεί; 8 Τρόποι να το Εξακριβώσεις!

4. Περνάνε μέρες χωρίς να μιλήσετε

Όταν πρωτοβγαίνατε, το άτομο αυτό έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον στο να επικοινωνεί μαζί σου, αλλά όσο περνάει ο καιρός, βλέπεις ότι μιλάτε όλο και πιο αραιά. Και το μόνο που κάνει είναι να σου στέλνει μηνύματα για να κανονίσετε να βρεθείτε την επόμενη ή τη μεθεπόμενη μέρα.

Κάτι τέτοιο ίσως σημαίνει πως έχει μοναξιές εκείνη τη στιγμή και ξέρει πως όταν σε καλέσει θα πας τρέχοντας.

Όμως σίγουρα θα υπάρχουν και μέρες που νιώθει θαυμάσια, ακόμα και αν δεν έχεις νέα του. Δε μ’ αρέσει που το λέω, αλλά μέσα σε αυτές τις θαυμάσιες μέρες που περνάει σίγουρα δε σε σκέφτεται, πόσο μάλλον να σου στείλει μήνυμα για να τις περάσετε μαζί.

Γιατί να σπαταλάς λοιπόν το χρόνο σου σε κάποιον που δεν ρωτάει καν πώς πάει η μέρα σου;

5. Η σχέση σας είναι οριακά «γονική» γιατί απλά σε συμπαθεί

Τα πρώτα στάδια μιας σχέσης είναι συνήθως έντονα και φλογερά.

Μήπως όμως αυτός επιλέγει να κάνετε αγκαλίτσες από το να φιλιέστε; Ή μήπως τα φιλιά σας είναι περισσότερο «πεταχτά» και δε θυμίζουν σε τίποτα το κεφαλοκλείδωμα των ταινιών;

Από τη στιγμή που δε φαίνεται να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σωματική ένωση στη σχέση σας, τότε σίγουρα δε σε θέλει μόνο για το σεξ και ίσως απλά σε συμπαθεί και σε θέλει για παρέα.

Μάλλον δε χρειάζεται να στο πω, γιατί θα το ξέρεις ήδη, όμως θα το πω: το σεξ είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή σχέση!

Αν λοιπόν η σεξουαλική σας ζωή δεν κυλάει ιδιαίτερα, καλύτερα να το συζητήσετε μεταξύ σας.

6. Η στάση του απέναντί σου αλλάζει διαρκώς

Ίσως τη μια να σου δίνει μηνύματα πλατωνικής σχέσης και την άλλη να συμπεριφέρεται σαν να είναι το αγόρι σου όντως. Και από τη στιγμή που δεν ξέρεις ποια εκδοχή του θα εμφανιστεί στο επόμενό σας ραντεβού, τότε αυτό συμβαίνει επειδή σε χρησιμοποιεί για να καλύψει διαφορετικές του ανάγκες κάθε φορά.

Δηλαδή, κάποιες φορές απλά δε θα θέλει να είναι μόνος του και θα θέλει την παρέα σου, ενώ άλλες θα θέλει την επιβεβαίωση της σωματικής επαφής.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται για σημάδι ότι θέλει κάτι περισσότερο από σένα, απλά σε συμπαθεί και θέλει κάποιον για να γεμίζει το κενό του.

7. Σε απορρίπτει όταν θέλεις να κάνετε κάτι μαζί

Ίσως υπάρχει μια νέα ταινία που θέλεις να παρακολουθήσετε μαζί, ένα food truck που επιθυμείς να επισκεφτείτε, ή απλώς αισθάνεσαι πως θες να περάσεις χρόνο με το αγόρι σου.

Οπότε, δείχνει καθόλου ενδιαφέρον ο ίδιος στις όποιες προσπάθειες κάνεις για να βρεθείτε και να περάσετε χρόνο μαζί; Ή μήπως έχει πάντα κάτι άλλο να κάνει;

Αν σου φαίνεται πως περνάτε χρόνο μαζί μόνο υπό τους δικούς του όρους, τότε δεν κάνεις λάθος. Διότι τελικά τον βλέπεις μόνο όταν αποφασίσει ότι θέλει παρέα.

Από τη στιγμή που μπαίνεις σε μια σχέση, αυτή θα πρέπει να είναι επί ίσοις όροις. Και σίγουρα θα πρέπει να νιώθεις άνετα να του ζητήσεις να βρίσκεστε, ξέροντας ότι και αυτός θα θέλει να σε δει.

Θες να μπορείς να διαβάζεις όλα τα σημάδια του φλερτ; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

8. Αισθάνεσαι μπερδεμένη

Αυτό είναι το κυριότερο προειδοποιητικό σημάδι. Αν τελικά νιώθεις αβεβαιότητα μέσα στην όποια σχέση έχετε, μετά από κάποιο τηλεφώνημα, ή ακόμα και μετά το σεξ, τότε όλο αυτό εξαρτάται από τον ίδιο και τη στάση του.

Επομένως, αν δεν ξέρεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις τι νιώθει, τότε ίσως δεν νιώθει και πολλά για σένα.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται οικεία, τότε λυπάμαι που θα το πω, αλλά μάλλον είσαι το συναισθηματικό δεκανίκι αυτού του τύπου. Ξέρω πως ακούγεται κάπως σκληρό αυτό που λέω, αλλά από τη στιγμή που δεν σε εκτιμάει όπως θα έπρεπε, τότε είναι καλύτερα να τον αφήσεις και να πας παρακάτω.

Ή τουλάχιστον, κάντε μια κουβέντα για να δεις αν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα. Κάπως έτσι θα καταλάβεις αν σε θέλει όντως, αν απλά σε συμπαθεί, ή ακόμα και αν δε θέλει να συνεχίσετε να βγαίνετε.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.