Είσαι Έτοιμη για νέα Σχέση; - Women's Bible

Είσαι Έτοιμη για νέα Σχέση;

Είσαι Έτοιμη για νέα Σχέση;

Πολλές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν έχουμε ξεπεράσει προηγούμενες σχέσεις μας και αν είμαστε έτοιμες να προχωρήσουμε σε νέα. Για να προχωρήσεις σε νέα σχέση πρέπει να έχεις κλείσει το κεφάλαιο του πρώην μέσα σου και να είσαι έτοιμη να αφήσεις έναν άλλο άνθρωπο να μπει στην καρδιά σου.

Ποια σημάδια δείχνουν πως είσαι έτοιμη για μια νέα σχέση;

#1 Περνάς καλά μόνη σου

Οι άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν τη σημασία του να περνάς καλά μόνος σου. Όλοι το λένε, αλλά λίγοι το κάνουν. Πρέπει να είσαι άνετα με το να περνάς χρόνο μόνη σου με τον εαυτό σου, για να μπορέσεις να περάσεις καλά με κάποιον άλλο.

Σε βοηθάει να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να δεις τι σου αρέσει να κάνεις. Το να περνάς καλά με τον εαυτό σου και να έχεις μια δυνατή σχέση μαζί του, θα σε βοηθήσει να φτιάξεις καλές σχέσεις και με άλλους ανθρώπους.

Το να μπεις σε μια σχέση γιατί δε θέλεις να είσαι μόνη σου σημαίνει πως αυτή η σχέση δεν είναι υγιής γιατί δεν είσαι εσύ χαρούμενη με τον εαυτό σου. Θα αποζητάς συνέχεια από το σύντροφό σου να σου καλύψει το κενό που νιώθεις αλλά δε θα γεμίζει.

Τα αισθήματα που νιώθεις για τον άλλο είναι δυνατότερα από το φόβο του να είσαι μόνη ή μήπως όχι; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν περνάς καλά μόνη σου ή όχι.

#2 Ξέρεις να βάζεις όρια

Είναι πολύ σημαντικό να θέσεις όρια στη σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους. Πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις. Πότε αυτό που κάνουν ή λένε οι γύρω σου είναι αποδεκτό και πότε ξεπερνάει τα όρια.

Αυτό θα σε βοηθήσει να βρεις το σύντροφο που σου ταιριάζει. Θα σε δεχτεί και θα τον δεχτείς έτσι ακριβώς όπως είστε. Δε θα είσαι με κάποιον που θα πρέπει συνέχεια να του υπενθυμίζεις πως αυτό που έκανε δε σου άρεσε ή πως ξεπερνάει τα όρια. Θα είσαι ξεκάθαρη από την αρχή με το τι θες και τι όχι.

#3 Ξέρεις τον εαυτό σου

Τι θέλεις από μια σχέση; Θέλεις να είναι σοβαρή ή θέλεις απλώς να περάσεις καλά; Πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου; Είσαι έτοιμη να μιλήσεις στο σύντροφό σου για αυτά που θέλεις από αυτόν και τη σχέση σας;

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει ή το αποφεύγεις; Όλα όσα προσπαθείς να αποφύγεις θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποια στιγμή έτσι ξαφνικά και θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη σχέση σου.

Επίσης είναι χρήσιμο να γνωρίσεις τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σου. Μήπως είσαι εγωίστρια ή απόμακρη; Οτιδήποτε πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σου, χρειάζεται να το γνωρίζεις ώστε να προσπαθείς να το μετριάζεις.

#4 Έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου

Δεν είσαι έτοιμη για νέα σχέση αν έχεις συνεχώς στο μυαλό σου τον πρώην σου. Όλοι κουβαλάμε τις σχέσεις μας μαζί μας, αλλά είναι σημαντικό μετά από κάθε σχέση να περνάμε χρόνο μόνοι μας και να κάνουμε έναν απολογισμό. Τι μάθαμε από κάθε σχέση και τι θα φέρουμε στην επόμενη.

Οι άνθρωποι που περνάνε από τη μια σχέση στην άλλη σε σύντομο χρονικό διάστημα, σπάνια έχουν την ευκαιρία να δουν τι έκαναν λάθος και αν έμαθαν κάτι από τη σχέση. Γεμίζουν το κενό με την επόμενη σχέση και δεν κάνουν αυτοκριτική. Πάρε το χρόνο σου, δες τι αποκόμισες από τη σχέση και προχώρα στην επόμενη μόνο αν έχεις κλείσει τις πληγές σου.Αξίζει να τα Ξαναβρείς με τον Πρώην σου;, Είσαι Έτοιμη για νέα Σχέση;

#5 Βάζεις προτεραιότητες

Όταν περνάμε πολύ χρόνο μόνοι, δεν έχουμε κάποιον να μπαίνει «εμπόδιο» στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Μπορείς να το γεμίσεις με δραστηριότητες, δουλειά, πάρτι, βόλτες ή ό,τι άλλο θέλεις.

Για να κάνεις μια σχέση όμως, πρέπει να έχεις βρει τις ισορροπίες σου ανάμεσα σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Για να είσαι ευτυχισμένη πρέπει να μπορείς να βρίσκεις χρόνο για όλα όσα θέλεις. Δουλειά, φίλους, σχέση, διασκέδαση κτλ. Δεν πρέπει να στερείς κάτι από τον εαυτό σου για να βάλεις κάτι άλλο.

Μόλις καταφέρεις να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε όλα όσα θέλεις, τότε θα είσαι έτοιμη για μια νέα σχέση.

#6 Θέλεις να μοιραστείς τη ζωή σου με κάποιον

Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς την επαφή μας με άλλους ανθρώπους. Όσο μεγαλώνουμε έχουμε ανάγκη και από συντροφικότητα. Έναν άνθρωπο να περάσουμε μαζί την υπόλοιπη ζωή μας.

Όταν λοιπόν νιώσεις πως θέλεις να περάσεις τη ζωή σου με κάποιον άνθρωπο, όχι γιατί φοβάσαι να είσαι μόνη αλλά γιατί θέλεις να μοιραστείς την καθημερινότητά σου με κάποιον, τότε είσαι έτοιμη για σχέση.

Οι σχέσεις συμβάλλουν στην ευτυχία μας αλλά αν δεν είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου, δε θα είσαι καλά ούτε με τη σχέση σου. Μάθε να περνάς καλά μόνη σου, γνώρισε τον εαυτό σου και μόλις νιώσεις πραγματικά έτοιμη, κάνε μια νέα σχέση!

Θες να βοηθήσεις τον εαυτό σου να βρεί μια ποιοτική σχέση; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.