Γιατί το φλερτ όταν είσαι Πληγωμένη δεν είναι καλή ιδέα - Women's Bible

Γιατί το φλερτ όταν είσαι Πληγωμένη δεν είναι καλή ιδέα

Γιατί το φλερτ όταν είσαι πληγωμένη δεν είναι καλή ιδέα

Μόλις βγήκες από μια σχέση και είσαι πληγωμένη. Μπορεί να νιώθεις αποτυχία και μοναξιά. Είναι εύκολο να αποφύγεις τον πόνο μέσω του φλερτ και της προσοχής από το αντίθετο φύλο. Πάντα σε κάνει να νιώθεις καλά το να σε βρίσκει κάποιος ελκυστική, αλλά κατά κύριο λόγο είναι ένα επιφανειακό συναίσθημα όταν δεν έχεις πάρει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να αναρρώσεις.

Είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να αποφύγεις τον πόνο του χωρισμού. Είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο. Η αποφυγή καταπιέζει τον πόνο σου και αργότερα θα βγει με πιο άσχημο τρόπο προς τα έξω. Όταν είσαι πληγωμένη, είναι απαραίτητο να βιώσεις τα αρνητικά συναισθήματα και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να αναρρώσει.

Σου παρουσιάζω λοιπόν τους λόγους που δεν είναι καλή ιδέα να το κάνεις.

Κάνε τον απολογισμό σου

Κάθε σχέση έχει να σου μάθει κάτι. Εάν δεν πάρεις το μάθημά σου, θα καταλήξεις να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη μέχρι να τα μάθεις. Χρειάζεται να σκεφτείς τι πήγε λάθος αλλά και τον δικό σου ρόλο μέσα στην σχέση. Πάρε χρόνο για να δεις την σχέση αντικειμενικά. Είσαι υπεύθυνη μόνο για τις πράξεις σου, οπότε ξεκίνα να τις επεξεργάζεσαι.

Για να το κάνεις αυτό, είναι σημαντικό να μην κατηγορείς για τα πάντα τον εαυτό σου ή να τα ρίχνεις όλα στον πρώην σου. Είναι σημαντικό να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεων σου. Είναι καιρός να σταματήσεις να αφήνεις μια σημαντική σχέση στην τύχη της και να καταλάβεις τι χρειάζεσαι και τι μπορείς να κάνεις για αυτό.

Λειτουργώντας με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις την σχέση που πάντα ήθελες. Για να το κάνεις αυτό, χρειάζεσαι χρόνο μόνη σου. Φρόντισε το λοιπόν για μην επαναλαμβάνεις ίδια λάθη στο μέλλον.

Είσαι υπερβολικά ευαίσθητη

Πονάς ακόμη από τον χωρισμό σου και αυτό σε κάνει εξαιρετικά ευάλωτη συναισθηματικά. Ως αποτέλεσμα θα κοιτάς για πράγματα στον εαυτό σου όπως το τι μπορεί να κάνεις λάθος, για ελαττώματα κλπ.

Είναι φυσιολογική άμυνα για να προστατεύσεις τον εαυτό σου από το να πληγωθεί ξανά. Αλλά όλη αυτή η συνθήκη δεν είναι ιδανική για να μπεις στην διαδικασία να γνωρίσεις νέο κόσμο και να φλερτάρεις.Γιατί το φλερτ όταν είσαι πληγωμένη δεν είναι καλή ιδέα

Όταν είσαι πληγωμένη επιζητάς συνεχώς την προσοχή

Το να ζητάς την προσοχή συνεχώς δεν είναι και το πιο όμορφο πράγμα του κόσμου. Όταν γνωρίζεις νέο κόσμο, μπορεί να καταλάβει ότι ψάχνεις την προσοχή χωρίς να χρειαστεί να πεις κάτι. Όταν είσαι πληγωμένη ψάχνεις για επιβεβαίωση, γνωρίζεις ότι σε κάνει να νιώθεις καλά αλλά αυτό είναι που δημιουργεί και μια άσχημη εικόνα.

 Έχει ως αποτέλεσμα να αποκτάς μη υγιείς συμπεριφορές. Για παράδειγμα, να θέλεις να βλέπεις συνεχώς το άλλο άτομο, να νιώθεις άγχος εάν δεν ακούσεις νέα του, αν δεν σου στείλει, δεν τηλεφωνήσει. Αυτές οι συμπεριφορές σε κάνουν να φαίνεσαι υπερβολικά διαθέσιμη και απεγνωσμένη. Δεν θέλεις να είσαι μόνη να βιώσεις τον πόνο, έτσι θα κάνεις το οτιδήποτε να τον αποφύγεις.

Πληγωμένη δεν εμπιστεύεσαι την νέα σου γνωριμία και παρανοείς

Ότι πήγε λάθος στην προηγούμενη σχέση σου μπορεί να σε κάνει να διαστρεβλώσεις όσα συμβαίνουν όταν γνωρίζεις ένα νέο άτομο.

Είναι πολύ πιθανό να υπέρ αναλύεις όλα τα μικρά πράγματα που κάνει ή και να μην το κάνεις καθώς θα είσαι απορροφημένη στο να αποφύγεις τον συναισθηματικό πόνο. Αυτά τα δύο μπορεί να σε κάνουν δύσπιστη και παρανοϊκή. Είναι σαν μετά τραυματικό στρες σχέσης.

Μπαίνεις στην φάση της σύγκρισης

Όταν δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου, θα τον συγκρίνεις με οποιονδήποτε γνωρίζεις και φλερτάρεις. Σε κάθε ραντεβού θα σκέφτεσαι ότι δεν είναι τόσο καλός όσο ο πρώην σύντροφός σου.

Είναι ακόμα τόσο μεγάλο κομμάτι σου που δεν μπορείς να μην μπαίνεις στην διαδικασία αυτή. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να δώσεις στον εαυτό σου χρόνο, διαφορετικά δεν θα δώσεις σε καμία νέα γνωριμία μια δίκαιη ευκαιρία.

Μόλις χώρισες και θες να ανασυγκροτηθεις και να βγείς πιο δύνατή; Δες εδώ

Βλέπεις στο νέο σου φλερτ τον πρώην σου

Φέρνεις το παρελθόν μέσα στη νέα σου γνωριμία καθώς δεν έχεις δουλέψει ακόμα με τα συναισθήματά σου από την προηγούμενη σχέση.

Η νέα σου γνωριμία μπορεί να πει ή να κάνει κάτι που να σου θυμίσει τον πρώην σου και είναι πολύ πιθανό να σου πυροδοτήσει κάποιο συγκεκριμένο συναίσθημα και να αντιδράσεις παράλογα.

Μπορεί να είναι θυμός ή μελαγχολία αλλά θα καταλήξεις να δημιουργήσεις προβλήματα που δεν υπάρχουν.

Οι αποτυχίες πονούν περισσότερο

Είσαι σε ευάλωτη κατάσταση έτσι οποιαδήποτε αποτυχία στο φλερτ θα σε πληγώσει ακόμα περισσότερο. Όταν κάποιος σε απορρίψει ή δεν θα θέλει να σε ξαναδεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να απογοητευτείς και να μειωθεί η αυτοεκτίμηση σου.

Όταν είσαι πληγωμένη έχεις χαμηλές προσδοκίες

 Ψάχνεις τρόπους να περάσεις καλά και έτσι καταλήγεις να συμβιβάζεσαι με λιγότερα, να μειώνεις τις προσδοκίες που έχεις για το άλλο φύλο.

Θα κάνεις τα πάντα για να αποφύγεις το να είσαι μόνη αλλά έτσι θα απογοητεύσεις τον εαυτό σου και δεν θα μπορέσεις να αναρρώσεις.

Δημιουργείς αίσθημα εξάρτησης

Είναι σημαντικό να μπορείς να είσαι μόνη σου ενδιάμεσα στις σχέσεις. Έχεις ένα άτομο που είναι μαζί σου καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής σου και αυτό είσαι εσύ.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι απαραίτητο και πολύ σημαντικό να νιώσεις άνετα με τον εαυτό σου. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή αλλά αξίζει.

Εάν δεν μπορέσεις να το κάνεις αυτό και μπαίνεις από σχέση σε σχέση, είναι πιθανό να αναπτύξεις θέματα εξάρτησης επειδή θα σου δημιουργηθεί ο φόβος του να είσαι μόνη.

Δεν έχεις να δώσεις κάτι

Ίσως να νιώθεις ότι έχεις δώσει τα πάντα στην προηγούμενη σχέση σου και ότι δεν έχεις κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή να διαθέσεις. Το γεγονός αυτό μπορεί να σε κάνει να φερθείς εγωιστικά και να επικεντρώνεσαι μόνο στον εαυτό σου.

Όσο σημαντικές είναι οι ανάγκες σου, τόσο σημαντικές είναι και για τον άλλο. Σε μια καλή γνωριμία είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία έτσι ώστε να επιδιώξεις κάτι καλύτερο μεταξύ σας στο μέλλον.

Για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό χρειάζεται να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Να του φέρεσαι καλά και να τον φροντίζεις. Χρειάζεται να αναρρώσεις. Έτσι λοιπόν, εάν δεν είσαι ακριβώς εκεί στο φλερτ ή στην νέα σου γνωριμία δεν χρειάζεται να πιεστείς αλλά να εστιάσεις σε εσένα και να υποστηρίξεις τον εαυτό σου.

Όταν είσαι πληγωμένη έχεις ανάγκη να θρηνήσεις και μετά να προχωρήσεις

Εάν ήσουν ερωτευμένη και δεν δούλεψαν τα πράγματα μεταξύ σας, χρειάζεσαι χρόνο να θρηνήσεις. Αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Δεν μπορείς να προσποιείσαι ότι δεν συνέβη ποτέ γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να δουλέψει. Θα καταπιέσεις τις ανάγκες και τα συναισθήματα σου και θα βγουν στην επιφάνεια αργότερα, με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι έχεις προχωρήσει αλλά στην πραγματικότητα να είσαι εγκλωβισμένη στο παρελθόν.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.