Δυσκολεύεσαι να βρεις Κάποιον που να Ταιριάζετε; - Women's Bible

Δυσκολεύεσαι να βρεις Κάποιον που να Ταιριάζετε;

Δυσκολεύεσαι να βρεις Κάποιον που να Ταιριάζετε;

Όλοι θα ευχόμασταν να ήταν οι σχέσεις ευκολότερες. Πολύ συχνά το να βρεις κάποιον που να ταιριάζετε μπορεί να γίνει μια δύσκολη και επίπονη εμπειρία που σε οδηγεί στην απόλυτη απογοήτευση.

Ξεκινάς όλο αισιοδοξία να πας στο ραντεβού με τον τύπο που γνώρισες, αλλά στην πορεία διαπιστώνεις ότι όχι μόνο δεν ταιριάζετε, αλλά σου φαίνεται και άνθρωπος που δεν έχεις καμία επαφή μαζί του. Και συνεχίζεις με άλλο πρώτο ραντεβού και άλλο και άλλο… Και δεν βλέπεις να καταλήγει κάπου όλο αυτό.

Ακόμα και με τις καλύτερες των προθέσεων, μπορεί να μετατραπεί σε μια εξοργιστική, εξευτελιστική και εξοντωτική διαδικασία.

Και αυτή η εξάντληση κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Εκεί αρχίζεις να μαζεύεις πικρία και απαισιοδοξία και νιώθεις ότι φταίνε οι άλλοι: οι άνδρες που έχουν αλλάξει, η τύχη και η μοίρα που εσένα σε δυσκολεύουν ενώ στέκονται ευνοϊκές για τις  άλλες κλπ κλπ.

Ξεχνάς όμως κάτι: οι σχέσεις είναι δύσκολες. Και το να βρεις κάποιον που να ταιριάζετε είναι σημαντικό. Εδώ παπούτσια πάμε να αγοράσουμε και συγκρίνουμε πολλά και διάφορα ζευγάρια και πάμε από μαγαζί σε μαγαζί και το σκεφτόμαστε πολύ καιρό. Το να βάλεις κάποιον στη ζωή σου, δεν είναι λογικό να απαιτεί κι αυτό αρκετή και καθαρή σκέψη;

Για αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι ορισμένες φορές ο τρόπος που σκεφτόμαστε για τα ραντεβού και τις σχέσεις κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα για εμάς. Δεν μας αφήνουν να δούμε καθαρά τη μεγάλη εικόνα και μας απογοητεύουν σταματώντας την πορεία μας.

Κατάλαβε ότι χρειάζεται υπομονή

Έχε υπόψη ότι ο πρώτος κανόνας στο να βρεις κάποιον με τον οποίο να ταιριάζεις είναι ότι θα χρειαστεί να γνωρίσεις αρκετούς άνδρες για να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει. Το να περιμένεις να βρεις τον Ένα και Μοναδικό (hint: δεν υπάρχει ο Ένας και Μοναδικός) από το ξεκίνημα είναι σίγουρη συνταγή αποτυχίας. Και στο εγγυώμαι αυτό.

Αν σε κάθε ραντεβού σου πας με την ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να βγεις πρώτο ραντεβού γιατί τώρα επιτέλους θα βρεις σύντροφο, είναι σίγουρο πως σύντομα θα απογοητευτείς.

Ανεξαρτήτως του πόσο καλή είσαι στο φλερτ, του πόσο ωραία και cool δείχνεις, δεν γίνεται να ταιριάζεις με όλους. Θα υπάρχουν άνδρες με τους οποίους όπως και να το κάνεις δεν θα είσαι συμβατή.

Μερικές φορές είναι εξαιρετικά προφανές από την αρχή ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν. Αυτές θα είναι οι περιπτώσεις που θα απορρίψεις ή θα σε απορρίψουν εξαρχής.

Αλλά θα υπάρξουν και άλλες φορές που αυτό δεν θα είναι καθόλου προφανές. Ίσως στην αρχή να φαίνεται ότι έχετε κάποια χημεία. Ή παρόλο που μέσα σου κάτι δεν σου «κάθεται» καλά, απλά και μόνο επειδή εκείνος σου αρέσει πολύ, θα δώσεις μια ευκαιρία παραπάνω να δεις που πάει το πράγμα.

Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθείς πολλές φορές να βγαίνεις με άνδρες που αργότερα δεν θα θες να προχωρήσεις μαζί τους. Θα έχεις ραντεβού πρώτα, δεύτερα ή τρίτα που δεν πάνε πουθενά, όπως και συνομιλίες στο messenger και στο viber που δεν έχουν νόημα. Δυσκολεύεσαι να βρεις Κάποιον που να Ταιριάζετε;

Και ναι είναι απογοητευτικό. Αλλά είναι και αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας. Και όσο πιο σύντομα το αναγνωρίσεις, τόσο πιο εύκολο θα γίνει το να βρεις κάποιον που ταιριάζετε.

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, αυτά τα ραντεβού που δεν πάνε πουθενά είναι καλό πράγμα (κι ας σου φαίνεται άχαρο τώρα). Όπως γνωρίζει κάθε έμπειρη γυναίκα, αυτή η διαδικασία σου κάνει πιο εύκολο το να μπορείς να επιλέξεις αργότερα.

Για να βρεις καποιον που να ταιριάζετε, χρειάζεται να γνωρίσεις αρκετούς

Θυμήσου ότι το να βρεις τον κατάλληλο απαιτεί να γνωρίσεις και αρκετούς, ακριβώς για να μπορείς να διακρίνεις ποιος είναι σωστός για σένα και ποιος όχι.

Αυτός είναι και λόγος που σου συστήνω σε κάθε ραντεβού να πηγαίνεις απλά με διάθεση «ας δούμε τι θα γίνει», παρά με την σκέψη «μακάρι αυτός να είναι ο Ένας και Μοναδικός».

Στην πρώτη περίπτωση θα ζεις στο τώρα και θα μπορείς να ευχαριστηθείς το ραντεβού σου αλλά και να διακρίνεις αν κάνει για εσένα. Στη δεύτερη περίπτωση, θα αποκαρδιώνεσαι όταν εκείνος δεν πληροί κάποιο από τα στάνταρ σου.

Ακόμα και αν εσένα σου αρέσει, αλλά τελικά σε απορρίψει εκείνος, γλυτώνεις τον πόνο της απόρριψης, καθώς δεν έχεις υπερ-επενδύσει σε αυτόν πολλά εξαρχής και αδικαιολόγητα.

Ο τρόπος σκέψης που σου περιγράφω σε βοηθάει να πάρεις περισσότερα ρίσκα και να γνωρίζεις περισσότερους άνδρες, γιατί θα σημαίνει ότι όσο πιο πολλά άτομα προσεγγίσεις, τόσο περισσότερες ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας θα έχεις.

Ευκαιρίες επικοινωνίας που σημαίνουν και ευκαιρίες να φλερτάρεις και να δημιουργήσεις χημεία και να δεις αν και κατά πόσο ταιριάζετε.

Όσο πιο πολύ βγαίνεις προς τα έξω, τόσο πιο πολύ αυξάνεις τις πιθανότητές σου να γνωρίσεις κάποιον που εσύ κρίνεις ότι σου κάνει! Τόσο πιο πολύ αυξάνεις τις πιθανότητες να βρεις κάποιον που να ταιριάζετε.

Και για να μπορείς να γοητεύσεις την άνδρα που σου αρέσει, δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.