Γιατί κάνει Κοιλιά μια σχέση; - Women's Bible

Γιατί κάνει Κοιλιά μια σχέση;

Γιατί κάνει κοιλιά μια σχέση;, 5 τρόποι να καλλιεργήσεις την Εμπιστοσύνη στη σχέση σου

Η βασική αιτία που πολλές σχέσεις χαλάνε, είναι πως κάνουν κοιλιά και κανείς από τους δύο συντρόφους δεν το αντιλαμβάνεται και δε κάνει κατι για αυτό.

Eκεί που στις ταινίες πέφτουν οι τίτλοι τέλους με τις καλύτερες προϋποθέσεις και είναι όλοι ευτυχισμένοι, στη ζωή, αυτή η στιγμή είναι απλά η αρχή.

Είναι η αρχή μιας σχέσης που ίσως να μην είμαστε και τόσο έτοιμοι να την διαχειριστούμε. Όπως γράφουμε συχνά στο Women’s Bible,  οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά. Χρειάζονται συντήρηση και φροντίδα, και χωρίς αυτά, βαλτώνουν γρηγορότερα από ότι φαντάζεσαι.

Τι μπορεί να φταίει λοιπόν που η σχέση σου έχει κάνει κοιλιά;

Έχεις αφεθεί

Η αρχική φάση γνωριμίας απαιτεί και από τους δύο να είναι σε εγρήγορση. Γνωρίζεις ότι πρέπει να τον γοητεύσεις και ότι πρέπει να είσαι εκπληκτική 24/7.

Οπότε κρατάς τους υδατάνθρακες χαμηλούς, τρως κοτόπουλο με λαχανικά, κάνεις γυμναστική. Ξέρεις ότι όταν σε δει γυμνή θες να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα ρούχα σου είναι καθαρά και σιδερωμένα, το σπίτι τακτικό και καθαρό.

Αλλά μόλις περάσεις αυτή την εισαγωγική φάση… Ε οκ, ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να διατηρείς αυτό το επίπεδο συνέχεια. Και όπως και να το κάνεις με την σχέση έρχεται η οικειότητα, που με τη σειρά της σημαίνει ότι μπορείς να χαλαρώσεις και λίγο επιτέλους.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η οικειότητα φέρνει άνεση και η άνεση σημαίνει ότι αφήνεις τα στάνταρτ να πέσουν. Και αφού πέσουν τα στάνταρ αυτά, αρχίζει και η σχέση να κάνει κοιλιά.

Και εντάξει να πέσουν λίγο, στο κάτω – κάτω δεν χρειάζεται να αποδείξεις τον εαυτό σου τώρα. Αλλά οι μικρές παρασπονδίες που κάνεις (χαλάς τη διατροφή, μειώνεις το γυμναστήριο, προσέχεις λιγότερο τον εαυτό σου), προστίθενται η μία πάνω στην άλλη, αν δεν προσέξεις. Και ξαφνικά έχεις πάρει 10 κιλά.

Κοίτα, από τον χρόνο και την ηλικία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, όλων μας τα σώματα θα χαλαρώσουν ή/και θα παχύνουν με το πέρασμα των ετών. Αλλά αν κάνεις μια προσπάθεια να κρατάς τον εαυτό σου σε εγρήγορση, καλό σε εσένα κάνεις. Αλλά και σε αυτόν: του λέει ότι ακόμα θες να δείχνεις ωραία για εκείνον και ότι περιμένεις και από αυτόνν το ίδιο.

Θες να αναζωπυρώσεις τη σχέση σου που έχει κάνει κοιλιά; Δες εδώ

Η σχέση κάνει κοιλιά γιατί έχετε ρουτινιάσει

Όταν πρωτοβγαίνατε, ήσασταν συνέχεια έξω. Σινεμά, δείπνα, ωραίες βόλτες, αυθόρμητες αποφάσεις. Ο ενθουσιασμός του νέου έρωτα σου έδινε αντοχή που δεν είχες ξαναζήσει και το μόνο που ήθελες ήταν να περνάς χρόνο μαζί του, να βγαίνετε και να γελάτε σαν σχολιαρόπαιδα.

Αλλά ακόμα και το πιο ταιριαστό ζευγάρι κάπου θα χάσει ρυθμούς με το πέρασμα του καιρού. Οι νύχτες στον καναπέ θα αυξηθούν, με επεισόδια κάποιας τηλεοπτικής σειράς. Θα έρθουν σαββατοκύριακα που το μόνο που θα θέλετε να κάνετε μετά από μια αγχωτική εβδομάδα θα είναι να χαλαρώσετε. Όσο θα περνάει ο καιρός θα βουλιάζετε στη ρουτίνα.

Τα βράδια από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη μπροστά στην τηλεόραση, την Παρασκευή σε σπίτι φίλων, το Σάββατο μαραθώνιος της αγαπημένης σας σειράς, την Κυριακή το βράδυ λίγο συμμάζεμα και ετοιμασία για την εβδομάδα.

Και προτού το καταλάβεις, συνειδητοποιείς ότι έχετε σκουριάσει και αρχίζεις να αναρωτιέσαι που πήγε όλος ο ενθουσιασμός και η ενέργεια. Για να ξεφύγεις όμως από όλο αυτό δεν χρειάζονται εντυπωσιακές κινήσεις και μεγάλα πλάνα. Κυρίως επειδή αυτά δεν αποτελούν μακροχρόνιες λύσεις.

Αντί αυτών, πρόσθεσε κάτι καινούριο στην καθημερινότητα, κάτι που μπορείτε να κάνετε οι δυο σας. Κάτι τόσο απλό όσο τα μαθήματα χορού, ή κάτι καλλιτεχνικό. Και βγείτε και χωριστά με τους φίλους σας, καλό είναι να αλλάζετε παραστάσεις και να φέρνετε νέα ερεθίσματα στη σχέση, αλλιώς θα κάνει κοιλιά και η ρουτίνα θα την καταστρέψει.

Γιατί κάνει κοιλιά μια σχέση;

Τον έχεις δεδομένο

Μέρος της φάσης κάθε νέας σχέσης είναι το πόσο ωραίο είναι να τον κάνεις χαρούμενο. Τα κομπλιμέντα, τα πειράγματα, οι μικρές χειρονομίες, είναι όλα μέρος της γοητείας σου και δείχνουν πόσο απίθανη και γοητευτική γυναίκα είσαι.

Αλλά κάπου στην πορεία όλα αυτά μειώθηκαν μέχρι που εξαφανίστηκαν. Και είμαι σίγουρος πως δεν είναι ότι αδιαφορείς, αλλά από την άλλη δεν νιώθεις και την άμεση ανάγκη να του δείχνεις συνέχεια τα αισθήματά σου. Άλλωστε τα ξέρει.

Μόνο που δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Μπορεί να γνωρίζει (συνειδητά) ότι τον νοιάζεσαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν του αρέσει να το νιώθει. Και είναι αρκετά εύκολο να νιώσει παραμελημένος και δεδομένος. Και είναι ακόμα ευκολότερο να κρατήσεις την σπίθα αναμμένη.

Και εδώ δεν χρειάζονται μεγάλες δραστικές ενέργειες, μικρές χειρονομίες αρκούν. Μικρές εκπλήξεις και σημάδια ότι τον σκέφτηκες, όπως ότι του πήρες τον αγαπημένο του καφέ, ένα μικρό σημείωμα να βρει το πρωί, ακόμα και ένα ειλικρινές κομπλιμέντο που δεν περίμενε, είναι κινήσεις που κάνουν τη δουλειά.

Το ζήτημα λοιπόν όταν βλέπεις πως η σχέση σου έχει κάνει κοιλιά, δεν είναι να αρχίσεις τις μεγάλες (και σπασμωδικές) κινήσεις, αλλά να φτιάξεις μια καθημερινότητα που θα χωράει ποικιλία και τον καλύτερο εαυτό και των δυο σας.

Και αν θες βοήθεια για να επαναφέρεις την ικανοποίηση και την ερωτική έλξη στη σχέση σου, επικοινώνησε μαζί μας.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.