Δεν συμπαθείς τους φίλους του; Τι να κάνεις - Women's Bible

Δεν συμπαθείς τους φίλους του; Τι να κάνεις

Δεν συμπαθείς τους φίλους του; Τι να κάνεις

Τι κάνεις όταν δεν συμπαθείς τους φίλους και τους κολλητούς του συντρόφου σου;

Όπως όλοι ξέρουμε, οι σχέσεις είναι δύσκολες. Κανείς δεν είναι τέλειος και όλο και κάτι θα μας ενοχλεί πάντα στον άλλο. Όμως, βρήκες έναν άνθρωπο να ταιριάζεις και να περνάς καλά. Όλα φαίνεται πως πηγαίνουν τέλεια μέχρι που σου λέει να γνωρίσεις τους φίλους του.

Τους γνωρίζεις λοιπόν και καταλαβαίνεις πως δεν ταιριάζετε με τίποτα. Δεν συμπαθείς τους φίλους του καθόλου.

Μπορεί η σχέση να είναι ανάμεσα σε δύο άτομα, αλλά συνήθως οι φίλοι και οι συγγενείς καταφέρνουν να την επηρεάσουν.

Αγαπάς το αγόρι σου και αυτός αγαπάει τους φίλους του. Δεν έχεις και πολλές επιλογές. Ούτε να τους χωρίσεις μπορείς, ούτε να τους αποφεύγεις για πάντα.

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να βλέπεις τους φίλους του όσο λιγότερο γίνεται και να μη χάσεις τον άνθρωπο που αγαπάς;

#1 Προσπάθησε να βρεις ένα κοινό σημείο επαφής

Είναι λογικό όταν δεν συμπαθείς κάποιον να θέλεις να τον αποφύγεις όσο περισσότερο μπορείς. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, αυτό δε θα είναι πάντα εφικτό. Θα υπάρξουν στιγμές που θα πρέπει να βγείτε όλοι μαζί.

Προσπάθησε να βρεις αν υπάρχει κάτι κοινό μεταξύ σας. Κάτι που θα μπορείτε να συζητάτε όσο είστε μαζί. Μάθε για τα ενδιαφέροντά τους, τι τους αρέσει και τι όχι. Ίσως με αυτόν τον τρόπο καταφέρεις να δεις τι είναι αυτό που βρίσκει το αγόρι σου σε εκείνους.

Δε χάνεις κάτι με το να προσπαθήσεις να μιλήσεις μαζί τους. Ποτέ δε ξέρεις. Ίσως αλλάξεις γνώμη για αυτούς. Πως να διατηρήσεις μια ανδρική φιλία δεν συμπαθείς τους φίλους

#2 Να είσαι ειλικρινής απέναντί του

Μπορεί να προσπαθείς να μη του το δείξεις, αλλά κάποια στιγμή θα το καταλάβει, ειδικά αν ακυρώνεις συνέχεια εξόδους μαζί τους. Όταν σε ρωτήσει λοιπόν ποια είναι η γνώμη σου για αυτούς ή αν έχεις κάτι μαζί τους, πες του την αλήθεια.

Μην αρχίσεις τις δικαιολογίες γιατί δε θα βοηθήσουν κάπου. Εξήγησε τι συμβαίνει και πες πως δεν ταιριάζεις μαζί τους. Ή πως σου σπάνε τα νεύρα ή ό,τι και αν συμβαίνει.

Εννοείται πως θα το πεις με ωραίο τρόπο, αλλά θα το πεις. Επίσης είναι σημαντικό να διευκρινίσεις ότι το γεγονός πως εσύ δεν τους συμπαθείς, δε σημαίνει πως δεν μπορεί να κάνει αυτός παρέα μαζί τους.

Δεν του ζητάς να διαλέξει ανάμεσα σε σένα και σε αυτούς. Του λες απλώς πως δεν τους αντέχεις.

Αν όμως νιώθεις πως οι φίλοι του βάζουν σε κίνδυνο τη σχέση σας ή σου φέρονται με άσχημο τρόπο, τότε καλό είναι να το συζητήσετε και να δείτε πως μπορεί να λυθεί το θέμα.

Θες να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σας; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

#3 Πέρνα χρόνο μαζί τους μόνο όταν είναι αναγκαίο

Η καλύτερη λύση συνήθως, είναι να περνάς όσο λιγότερο χρόνο μπορείς με το άτομο που αντιπαθείς. Θα υπάρξουν όμως στιγμές που θα χρειαστεί να συναναστραφείς μαζί τους. Στα γενέθλια του αγοριού σου, σε κάποιο γάμο ή σε κάποιο τραπέζι ενός αγαπημένου φίλου του. Όποια και αν είναι η περίσταση, θα υπάρξουν στιγμές που το αγόρι σου θα σας θέλει μαζί του, τόσο εσένα όσο και τους φίλους του.

Προσπάθησε να τους ανεχτείς για μερικές ώρες και μείνε μακριά τους αν αυτό είναι εφικτό. Μίλα μαζί τους όσο λιγότερο γίνεται. Να θυμάσαι πως βρίσκεσαι εκεί γιατί στο ζήτησε το άτομο που αγαπάς.

#4 Δεν συμπαθείς τους φίλους του αλλά μην τον βάλεις να διαλέξει

Όταν δεν συμπαθείς τους φίλους του, υπάρχει η πιθανότητα να νιώσεις την ανάγκη να τον χωρίσεις από αυτούς. Όπως είπαμε όμως και παραπάνω, μην το κάνεις. Δεν μπορείς να τον απομακρύνεις από τους κολλητούς τους επειδή εσύ δεν ταιριάζεις μαζί τους.

Έχουν ένα παρελθόν και τους γνωρίζει περισσότερα χρόνια από ότι εσένα. Δεν μπορείς να διαλύσεις τη σχέση τους. Αν το προσπαθήσεις, πολύ πιθανό να διαλύσεις τη δική σας σχέση.

Το να προσπαθήσεις να τους χωρίσεις ίσως είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Είναι κομμάτι της ζωής του και θα είναι εκεί για πάντα λογικά. Δεν έχεις το δικαίωμα να επέμβεις. Όπως έχεις εσύ τις φίλες σου, έτσι έχει και αυτός τους δικούς του φίλους.

#5 Δεν συμπαθείς τους φίλους του αλλά μην τους σχολιάζεις μπροστά του

Είναι άλλο να του πεις πως δεν συμπαθείς τους φίλους του και δεν ταιριάζεις μαζί τους και άλλο να αρχίσεις να τους βρίζεις. Αν το κάνεις αυτό θα τον νευριάσεις και θα τσακωθείτε.

Να θυμάσαι πως είναι φίλοι του, τους αγαπά και πρέπει να μιλάς όμορφα για αυτούς. Σε καμία περίπτωση δε θέλεις να τον πληγώσεις αλλά ούτε και να έρθετε σε ρήξη.

Δε χρειάζεται να νιώθεις τύψεις αν δεν συμπαθείς τους φίλους του αγοριού σου. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα και είναι λογικό να μην ταιριάζει με όλους.

Προσπάθησε να του εξηγήσεις πως έχει η κατάσταση, να τους αποφεύγεις όποτε μπορείς και να τους ανέχεσαι όταν δεν μπορείς να μείνεις μακριά τους. Είναι φίλοι του αγοριού σου και θέλεις να είναι ευτυχισμένος!

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.