Πως να στηρίζεις το Σύντροφό σου - Women's Bible

Πως να στηρίζεις το Σύντροφό σου

Πως να στηρίζεις το σύντροφό σου

Το να στηρίζεις το σύντροφό σου είναι το πιο σημαντικό σε μια σχέση. Με το άγχος και το τρέξιμο όμως της καθημερινότητας, πολλές φορές ξεχνάμε να είμαστε εκεί για τον άνθρωπό μας.

Αν αναρωτιέσαι πως μπορείς να είσαι δίπλα σε αυτόν που αγαπάς, δες παρακάτω τι είναι αυτά που πρέπει να κάνεις.

6 Τρόποι να στηρίζεις αποτελεσματικά το σύντροφο σου

#1 Άκου τον προσεκτικά

Είναι άλλο το ακούω κάποιον όταν μιλάει και άλλο το ακούω προσεκτικά όλα όσα μου λέει. Όταν σου μιλάει ο σύντροφός σου, ακούς αυτά που λέει; Τα καταλαβαίνεις; Να είσαι ειλικρινής. Είναι λογικό πολλές φορές να κάνεις κάτι άλλο ταυτόχρονα ή να μην παίρνεις στα σοβαρά κάποια από αυτά που σου λέει, αλλά δεν είναι σωστό.

Είτε σου λέει κάτι που συνέβη στη δουλειά είτε κάτι προσωπικό που τον απασχολεί, πρέπει να τον ακούς. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλει να σου πει κάτι, άσε το κινητό στην άκρη και άκουσέ τον προσεκτικά. Ξέχνα τα δικά σου για λίγο και ασχολήσου με όσα σου λέει. Άκου την κάθε λέξη.

#2 Ρώτα αν είναι καλά

Είτε μένεις με το σύντροφό σου είτε τον βλέπεις μια φορά την εβδομάδα, πρέπει να τον ρωτάς πως είναι. Ρώτησε τον πως πήγε η δουλειά, η μέρα του γενικότερα. Άκου τους προβληματισμούς του αλλά και όλα τα «χαζά» που θέλει να σου πει. Κάνε το συνήθεια να ρωτάς κάθε μέρα πως νιώθει. Δώσε του χρόνο να πει όλα όσα θέλει και να νιώθει πως έχει κάποιον που τον ακούει.

#3 Δώσε προσοχή σε όσα δε λέει

Σε μια καινούρια σχέση καταλαβαίνω πως αυτό ίσως είναι λίγο δύσκολο, αλλά σε μια σχέση μηνών είναι πιο εύκολο. Παρατήρησε το σύντροφό σου. Τι κάνει όταν είναι αναστατωμένος ή χαρούμενος. Δες τι λέει αλλά και τι δεν λέει. Συνδύασε τα λόγια με τις πράξεις του.

Αν κάθε φορά εκφράζει τα συναισθήματά του, τότε είσαι τυχερή γιατί θα ξέρεις πάντα πως νιώθει. Αν πάλι τα κρατάει μέσα του, οφείλεις να μάθεις να ξεχωρίζεις τις αλλαγές στη συμπεριφορά του και να γνωρίζεις τι νιώθει κάθε στιγμή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν όχι όλοι, έχουμε ένστικτο και νιώθουμε αν ο άλλος είναι καλά ή όχι. Αν λοιπόν νιώθεις πως δεν είναι καλά, ρώτησε τον και άκουσέ τον.Πως να στηρίζεις το σύντροφό σου

#4 Δέξου το όχι του

Είναι πολύ πιθανό ο σύντροφός σου να μη θέλει να μιλήσει. Μπορεί η επικοινωνία να είναι το κλειδί για μια πετυχημένη σχέση, αλλά μην τον πιέζεις. Αν δε θέλει να μιλήσει, ίσως δεν είναι έτοιμος ακόμα να το κάνει.

Αν αυτό θέλει, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Δε θα κρίνεις εσύ αν η αντίδρασή του είναι σωστή ή όχι. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να του πεις πως είσαι εκεί για ό,τι χρειαστεί, ακόμα και αν αυτό που χρειάζεται είναι χώρος.

#5 Να είσαι δίπλα του και να τον στηρίζεις με τον τρόπο που χρειάζεται

Όλοι οι άνθρωποι αντιδρούμε διαφορετικά στις καταστάσεις. Άλλοι θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνοι τους και άλλοι ζητάνε βοήθεια. Κάποιοι θέλουν χώρο, χρόνο ή ακόμα και τα δύο.

Δες τι είναι αυτό που κάνει το σύντροφό σου να νιώθει καλά. Μια αγκαλιά, μια βόλτα, ένα φαγητό που του αρέσει. Προσπάθησε να του το δώσεις ώστε να καταλάβει πως ξέρεις τι θέλει και θες πραγματικά να τον βοηθήσεις. Ό,τι και αν είναι αυτό που τον βασανίζει, εσύ πρέπει να είσαι εκεί ώστε να τον κάνεις να νιώσει καλύτερα.

#6 Όταν τον χρειάζεσαι να του το λες

Μπορεί αυτή η συμβουλή να σου φαίνεται παράλογη, αλλά δεν είναι. Οι σχέσεις απαιτούν να δίνεις αλλά και να παίρνεις. Δεν είναι μόνο ο σύντροφός σου που χρειάζεται υποστήριξη. Χρειάζεσαι και εσύ. Αν ο σύντροφός σου δει πως και εσύ βασίζεσαι πάνω του και ζητάς τη βοήθειά του, θα του είναι πιο εύκολο να ζητήσει ξανά τη βοήθειά σου.

Θα ξέρετε πως είστε σε μια σχέση που και εσύ αλλά και ο σύντροφός σου, έχουν κάπου να στηριχτούν και να ζητήσουν βοήθεια.

Το να είσαι συνέχεια εκεί για τον άνθρωπο που αγαπάς, να τον στηρίζεις και να ξέρεις πότε σε χρειάζεται, ακόμα και αν δεν το λέει, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Το κάνεις όμως γιατί τον αγαπάς και θέλεις να είναι καλά. Ακόμα και αν δεν μπορείς να λύσεις τα προβλήματά του, θα νιώθει καλύτερα γνωρίζοντας πως είσαι εκεί για αυτόν. Πως ό,τι και αν χρειαστεί, εσύ θα είσαι δίπλα του.

Δώσε προσοχή λοιπόν σε όσα λέει ή κάνει και προσπάθησε να τον στηρίξεις με όποιον τρόπο μπορείς. Θα δεις πως θα νιώσει καλύτερα!

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.