Τι να προσέξεις όταν πας να γνωρίσεις τους Γονείς του - Women's Bible

Τι να προσέξεις όταν πας να γνωρίσεις τους Γονείς του

Τι να προσέξεις όταν πας να γνωρίσεις τους γονείς του

Η γνωριμία με τους γονείς του συντρόφου σου είναι από τα πιο αγχωτικά πράγματα σε μια σχέση. Για πολλούς ανθρώπους η έγκριση της σχέσης τους από τους γονείς τους είναι πολύ σημαντική. Είναι λογικό να θέλεις να τους εντυπωσιάσεις και να σε συμπαθήσουν. Πολλές γυναίκες κάνουν υπερπροσπάθεια και δείχνουν ένα ψεύτικο εαυτό προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, αν θέλεις η συνάντηση με τους γονείς του να πάει καλά.

Πριν τη γνωριμία με τους γονείς του

#1 Κάνε ερωτήσεις

Σίγουρα ο σύντροφός σου σού έχει πει κάποια πράγματα για τους γονείς του, αλλά μη φοβάσαι να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο. Όλες οι οικογένειες έχουν θέματα και σε καμία περίπτωση δε θέλεις να πεις κάτι που θα τους θυμίσει κάτι δυσάρεστο.

Πες του ότι θέλεις να σε συμπαθήσουν και πως αν υπάρχει κάτι που δε θα έπρεπε να αναφέρεις καλύτερα να σου το πει τώρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε κάποιο θέμα που ίσως τους φέρει σε αμηχανία, θυμό ή στενοχώρια.

#2 Σεβάσου διαφορετικές πεποιθήσεις

Αν ο σύντροφός σου προέρχεται από διαφορετική κουλτούρα, θα πρέπει να μάθεις τι πρέπει να κάνεις και τι όχι όταν συναντήσεις τους γονείς του. Κάθε χώρα ή ακόμα και περιοχή στην ίδια χώρα έχει διαφορετικά πιστεύω και συνήθειες. Δε θέλεις άθελά σου να κάνεις κάτι που θα τους προσβάλει.

Οπότε είναι καλό να ρωτήσεις από πριν το σύντροφό σου αν πρέπει να κάνεις κάτι συγκεκριμένο μόλις πάτε στους γονείς του. Μπορεί για παράδειγμα να πρέπει να βγάλεις έξω από το σπίτι τα παπούτσια σου, να χαιρετήσεις πρώτα κάποιο μέλος της οικογένειας, να φέρεις κάποιο συγκεκριμένο δώρο κτλ. Ρώτα τον από πριν για να είσαι έτοιμη.

Πως να κάνεις καλή εντύπωση στους γονείς του

#1 Ντύσιμο

Πρέπει να νιώθεις άνετα με τα ρούχα που φοράς και όχι να σε κάνουν να νιώθεις ακόμα πιο άβολα απ’ ότι ήδη θα νιώθεις (είναι λογικό να νιώθεις άβολα στην πρώτη συνάντηση με τους γονείς του). Φόρα ρούχα που σου αρέσουν αλλά απόφυγε τα πολλά ανοίγματα, σκισίματα κτλ.

#2 Πάρε ένα δώρο

Δε χρειάζεται να πάρεις κάτι ακριβό ή υπερβολικό. Ένα καλό κρασί, ένα κουτί γλυκά, μια γλάστρα. Κάτι απλό για να μην πας με άδεια χέρια. Το δώρο δεν έχει να κάνει με τα λεφτά. Είναι μια κίνηση που δείχνει πως τους σκέφτηκες και θέλεις να τους ευχαριστήσεις που σε κάλεσαν σπίτι τους.

#3 Κάνε κομπλιμέντα για το σύντροφό σου

Κάθε γονιός πιστεύει πως το παιδί του είναι το καλύτερο σε όλο τον κόσμο. Τέλειο τον βρίσκεις και εσύ για αυτό τον διάλεξες, οπότε γιατί να μη μιλήσεις για το πόσο καλός και επιτυχημένος είναι;

Μίλα για το πόσο συμπονετικός ή καλόκαρδος είναι. Θα εντυπωσιάσεις τόσο αυτόν όσο και τους γονείς του. Το να δουν πως η κοπέλα του γιου τους τον εκτιμά τόσο πολύ όσο και οι ίδιοι είναι πολύ σημαντικό.Τι να προσέξεις όταν πας να γνωρίσεις τους γονείς του

#4 Κόψε τα «σαλιαρίσματα»

Μπορεί να είστε ερωτευμένοι ή να έχετε συνηθίσει να είστε διαχυτικοί, αλλά οι γονείς είναι γονείς. Δε χρειάζεται να φιλιέστε μπροστά τους. Μια απλή αγκαλιά ή το πιάσιμο του χεριού είναι αρκετά.

#5 Απόφυγε θέματα συζήτησης που μπορεί να φέρουν διαφωνίες

Ακόμα και αν πιστεύεις πως έχεις τις ίδιες πολιτικές, θρησκευτικές, υπαρξιακές κτλ αντιλήψεις με τους γονείς του, η συνάντησή σας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσετε για αυτά. Πρέπει να αποφύγεις οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να φέρει εντάσεις και συγκρούσεις. Μιλήστε για απλά πράγματα, δεν είναι ώρα να διαφωνήσετε.

#6 Πες ευχαριστώ

Σε κάλεσαν για φαγητό ή για καφέ. Πέρα από το δώρο της επίσκεψης πρέπει να πεις και ευχαριστώ. Να το πιστεύεις όμως. Πες τους πως πέρασες πολύ ωραία και πως χαίρεσαι που τους γνώρισες. Πως ήταν σημαντικό για σένα να γνωρίσεις τους γονείς του ανθρώπου που αγαπάς. Θα δείξεις πως δεν είσαι αχάριστη και θα αφήσεις καλή εντύπωση φεύγοντας.

Να είσαι ο εαυτός σου

Η πιο σημαντική συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι το να είσαι ο εαυτός σου. Το να γνωρίζεις τους γονείς του συντρόφου σου είναι σα να περνάς από μια συνέντευξη για δουλειά. Κάνεις πρώτα μια μικρή έρευνα και μετά προετοιμάζεσαι να απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις.

Πέρα από αυτά όμως, αυτό που έχει σημασία είναι να δείξεις την καλύτερη πλευρά του εαυτού σου και να είσαι αληθινή. Θες να τους εντυπωσιάσεις με αυτό που είσαι και όχι με μια ψεύτικη εκδοχή του εαυτού σου. Ο σύντροφός σου σε διάλεξε για συγκεκριμένους λόγους. Αυτούς τους λόγους πρέπει να δουν και οι γονείς του.

Θα είναι λίγο άβολη και αγχωτική η πρώτη επαφή με τους γονείς του, αλλά αν προσέξεις όσα είπαμε θα τα πας τέλεια!

Θες να μάθεις τα μυστικά της διαπροσωπικής επικοινωνίας και να κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση όπου και αν πηγαίνεις; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.