Πως να κάνεις τη Συγκατοίκηση να Δουλέψει - Women's Bible

Πως να κάνεις τη Συγκατοίκηση να Δουλέψει

Πως να κάνεις τη συγκατοίκηση να δουλέψει

Το θέμα με τη συγκατοίκηση , είναι πως αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη σχέση σου με το σύντροφό σου. Το να μένεις με κάποιον σημαίνει πως πρέπει να παραχωρήσεις ένα μέρος του χώρου αλλά και της ανεξαρτησίας σου. Αν όμως έχεις σοβαρή σχέση με κάποιον πολύ πιθανό να είναι στα σχέδιά σας το να μείνετε μαζί.

Η συγκατοίκηση μπορεί να έχει πολλά καλά αλλά δε παύει να φέρνει και μερικά προβλήματα, που αν δε ξεκαθαριστούν από την αρχή, θα δημιουργηθεί θέμα στη συμβίωση.

6 Τρόποι να κάνεις τη συγκατοίκηση να δουλέψει

#1 Μην κάνεις υποθέσεις

Πριν μείνεις μαζί με το σύντροφό σου πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει όλα τα θέματα που αφορούν τη συμβίωσή σας. Δεν είναι ώρα να υποθέτεις πως δε θα έχει πρόβλημα με αυτό ή με το άλλο. Πρέπει να έχετε συζητήσει για το τι θέλει ο καθένας και τι όχι.

Δε χρειάζεται να κρατήσετε τις παραξενιές και τα θέλω σας για έκπληξη μόλις πάτε στο σπίτι σας. Μπορεί για παράδειγμα ο σύντροφός σου να μη θέλει μουσική στο σπίτι ενώ εσύ δε μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτή. Είναι απαραίτητο να τα έχετε συζητήσει από πριν όλα αυτά.

#2 Συμβιβάσου

Είχες μάθει να έχεις το χώρο όλο δικό σου. Τώρα όμως αυτός ο χώρος χωρίστηκε στη μέση. Ας υποθέσουμε ότι θα έρθει να μείνει στο δικό σου σπίτι. Μπορεί εσύ να το έχεις έτοιμο ήδη, αλλά μην περιμένεις από αυτόν να ξεφορτωθεί όλα του τα πράγματα και να κρατήσετε μόνο τα δικά του. Αν πάλι μετακομίσεις εσύ στο σπίτι του, μην περιμένεις να πετάξει όλα τα δικά του πράγματα για να πας εσύ τα δικά σου.

Συζητήστε για το τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε. Προσπαθήστε να είστε δίκαιοι. Αν δεις πως κρατάτε πολλά δικά σου πράγματα, πες του πως έχει και αυτός λόγο στο σπίτι και μπορεί να πει τι θα κρατήσετε και τι όχι.

#3 Μάθε πότε να τσακώνεσαι

Πρέπει να συζητάτε τα προβλήματα που προκύπτουν και να τα λύνετε πριν δημιουργήσουν πρόβλημα στη σχέση σας. Μην κάνεις σκηνή όμως για ασήμαντα πράγματα και μην τον κατηγορείς για τα πάντα. Μπες στη θέση του και δες αν υπάρχει λόγος να τσακωθείς ή όχι. Εννοείται βέβαια πως και εκείνος πρέπει να κάνει το ίδιο.

#4 Να έχετε ξεχωριστούς χώρους

Είναι πολύ εύκολο να πιστέψετε πως το να μείνετε μαζί σε ένα μικρό σπίτι δε θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Το να είσαι όμως κάθε μέρα όλη μέρα με το ίδιο άτομο σε ένα δωμάτιο, γρήγορα θα δημιουργήσει εντάσεις.

Το ότι τον αγαπάς δε σημαίνει πως μπορείς να είσαι μαζί του 24/7. Είναι απαραίτητο να έχετε και ξεχωριστούς χώρους μέσα στο σπίτι. Μόλις βρείτε το σπίτι, πείτε αυτός ο χώρος είναι δικός μου και αυτός δικός σου. Πρέπει να ξέρεις πως αν σε εκνευρίσει ο σύντροφός σου ή χρειάζεσαι λίγο χρόνο μόνη σου, έχεις κάπου να πας χωρίς να σε ενοχλήσει.

Αν όμως τα οικονομικά σας δε σας επιτρέπουν να βρείτε μεγάλο σπίτι, μπορείς όταν νιώθεις πως χρειάζεσαι χρόνο μόνη σου να πηγαίνεις στο δωμάτιο ενώ αυτός είναι στο σαλόνι ή μπορείς να πηγαίνεις στη ταράτσα ή το κήπο αν υπάρχει.

#5 Υπολογίστε τα οικονομικά σας πριν αποφασίσετε να μείνετε μαζί

Δε θες να μείνεις με κάποιον και μετά να του πεις πως πρέπει να πληρώνει τους μισούς λογαριασμούς και τα μισά έξοδα του σπιτιού. Τα οικονομικά σας είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσετε από πριν.

Δείτε τι έξοδα θα έχετε στο σπίτι και τι μπορεί να πληρώνει ο καθένας. Ίσως θέλετε να ανοίξετε και έναν κοινό λογαριασμό ή ίσως και όχι. Πρέπει να κάνετε αυτό που σας βολεύει καλύτερα και λειτουργεί για εσάς.Πως να κάνεις τη συγκατοίκηση να δουλέψει

#6 Μη ξεχνάς να βγαίνετε ραντεβού

Το γεγονός πως μένετε μαζί δε σημαίνει πως πρέπει να παρατήσετε τα ραντεβού σας. Ναι είναι πολύ ωραία να κάθεστε στο καναπέ και να βλέπετε ταινίες, αλλά πρέπει να βγαίνετε και έξω, όπως πριν συγκατοικήσετε. Πρέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κάνετε κάτι που δεν κάνετε τις υπόλοιπες μέρες. Αν πάλι δεν είστε το ζευγάρι που του αρέσει να βγαίνει, μείνετε μέσα αλλά κάντε κάτι που δεν κάνετε τις άλλες μέρες.

Η συγκατοίκηση θα σου στερήσει την ανεξαρτησία και τη μοναξιά που είχες όσο έμενες μόνη σου, αλλά ως αντάλλαγμα θα σου φέρει έναν άνθρωπο να σε περιμένει κάθε φορά που γυρνάς σπίτι. Σίγουρα χρειάζεται προσπάθεια για να δουλέψει, αλλά αξίζει τον κόπο αν αυτό είναι που θέλεις!

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.