Πότε αξίζει να τα βρείς Ξανά με τον Πρώην σου; - Women's Bible

Πότε αξίζει να τα βρείς Ξανά με τον Πρώην σου;

Πότε αξίζει να τα βρείς Ξανά με τον Πρώην σου;

Αυτό το άρθρο θα το αφιερώσω σε ένα επίμαχο ζήτημα και θα σου δώσω δύο λόγους για να σκεφτείς αν αξίζει να τα βρεις ξανά με τον πρώην σου.

Το χαρακτηρίζω ως «επίμαχο» διότι ακόμα και εμείς, η ομάδα του Women’s Bible, λαμβάνουμε σχόλια του τύπου «Μετά το χωρισμό δε ξαναγυρίζω πίσω» ή «Δε θα τα ξανά έβρισκα με τον πρώην μου ούτε με σφαίρες» αλλά και «τον θέλω πολύ» κλπ.

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά έχουν μια βάση. Σίγουρα υπάρχουν και μερικές σχέσεις που δεν αξίζουν να «σωθούν», αλλά το πιο σημαντικό για εμένα (πριν σου χτυπήσει ο εγωισμός την πόρτα) είναι να μπορείς να εστιάσεις  στο «Γιατί» να τα βρεις ξανά με τον πρώην σου.

Βλέπεις, όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι δε σημαίνει αυτόματα ότι ήταν ασύμβατοι μεταξύ τους. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που να ευθύνονται για ένα χωρισμό.

Στο ξεκίνημα της σχέσης

Τις περισσότερες φορές οι σχέσεις ξεκινάνε μέσα στο πάθος και τον ενθουσιασμό. Σίγουρα θα έχεις ζήσει και εσύ κάτι αντίστοιχο. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς με τον σύντροφο σου, τόσο ανακαλύπτετε πράγματα ο ένας για τον άλλον και έτσι δημιουργείται ένας ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ σας.

Σταδιακά όμως, αυτή η αρχική φλόγα που είχατε, αρχίζει να σβήνει και έπειτα αναρωτιέσαι τί μπορεί να πήγε στραβά… Σε κάποια στιγμή θα το εκλογικεύσεις και θα πεις «χωρίσαμε επειδή υπήρχε λόγος», το οποίο μπορεί να στέκει σαν επιχείρημα, αλλά το ότι χωρίσατε για κάποιο λόγο δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτός ο λόγος ήταν και ο σωστός!

Ζήλια, απιστία, ψυχαναγκασμός, αποδοκιμασία φίλων και συγγενικών προσώπων, έλλειψη εμπιστοσύνης. Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να καταστρέψουν μια σχέση αλλά ποιοί απ’ όλους αυτούς είναι οι σωστοί;

Παρακάτω θα σου δώσω τροφή για σκέψη και έπειτα είναι στο χέρι σου να ανακαλύψεις τους δικούς σου σωστούς λόγους για να τα βρεις ξανά με τον πρώην σου.

Όταν το timing είναι το σωστό μπορεις να τα βρείς ξανα  με τον πρώην σου

Ναι είναι τόσο κλισέ, αλλά μερικές φορές το σωστό timing παίζει καθοριστικό ρόλο σε μια σχέση.

Ας υποθέσουμε ότι μόλις ξεκίνησες μια σχέση με κάποιον που πραγματικά σου αρέσει και μετά από δύο μήνες σου ανακοινώνει ότι αποφάσισε να  φύγει στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό του.

Το συζητάτε και καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν καλύτερα να χωρίσετε διότι η απόσταση σε συνδυασμό με δύο μήνες γνωριμίας, δε θέτουν τα σωστά θεμέλια για μια υγιή  και μακροχρόνια σχέση.

Μετά από καιρό, επιστρέφει ο πρώην σου από το εξωτερικό και σου στέλνει να βρεθείτε για καφέ (εννοείται πως στο ενδιάμεσο είχατε μια τυπική επικοινωνία). Συζητάτε και όλως τυχαίως ανακαλύπτετε ότι είστε και οι δύο ελεύθεροι αυτήν την περίοδο της ζωής σας. Τί θα έκανες;

Χωρίσατε αναίμακτα, πολιτισμένα και τώρα σας δίνεται μια ευκαιρία να θέσετε τα σωστά θεμέλια για να χτίσετε την σχέση σας από την αρχή.  Γιατί να μην το κάνεις;

Είναι σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο δεν αντιλέγω, αλλά στη ζωή όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Χμμ… τώρα που το σκέφτεσαι μήπως κάτι παρόμοιο έχει συμβεί σε εσένα ή κάποια κοντινή σου φίλη; Πότε αξίζει να τα βρείς Ξανά με τον Πρώην σου;

Όταν υπάρχουν ισορροπημένες προτεραιότητες

Υπάρχουν τα «θέλω» και υπάρχουν και οι συναισθηματικές ανάγκες. Οι συναισθηματικές ανάγκες (όταν αυτές ικανοποιούνται) συνδράμουν θετικά στην ευτυχία μας και σε μια υγιή σχέση, ενώ τα θέλω είναι κάποια πράγματα τα οποία απλά τα βάζεις στη λίστα επιθυμιών σου.

Μπορεί να θες πολλά λεφτά, ακριβά ρούχα και πολυτελείς βίλες. Απ’ την άλλη βέβαια μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά.

Μπορεί όταν είσαι σε μια σχέση, να θέλεις να εξελίξεις την καριέρα σου και να εστιάζεις σε αυτή ενώ ο σύντροφος σου να έχει ανάγκη από συντροφικότητα και να θέλει περισσότερο να είστε μαζί. Η αλήθεια είναι ότι και εσύ έχεις ανάγκη από συντροφικότητα, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά τη δεδομένη στιγμή της ζωής σου, δίνεις προτεραιότητα στα «θέλω» σου.

Εννοείται πως δεν είναι κακό να έχεις «θέλω» και να επιθυμείς μια καταξιωμένη θέση στην καριέρα σου. Ίσως αυτή η επιθυμία και η αφοσίωση σου στην επαγγελματική σου καριέρα να σε έκανε να παραμελήσεις τον πρώην συντροφο σου και τις συναισθηματικές σου ανάγκες και κάπου εκεί να χωρίσατε.

Σίγουρα τον ήθελες στη ζωή σου και σίγουρα και αυτός αναγνώριζε το πάθος που είχες για τη δουλειά σου. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούσες να ισορροπήσεις τα επαγγελματικά με τα συναισθηματικά σου και τα «θέλω» σου έγιναν οι ανάγκες σου. Τώρα που μπορείς να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο πιστεύεις ότι θα άξιζε να τα βρεις με τον πρώην σου;

Θέλω να καταλήξω στο εξής: μην ακούς πάντα τις φίλες σου που λένε «μην τα βρεις ξανά με τον πρώην σου, δεν αξίζει». Δεν είναι πάντα έτσι!  Σίγουρα δε θες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου σκεπτόμενη «τί θα γινόταν αν…»

Αδύναμη θα φανείς μόνο αν επιστρέψεις στον πρώην σου απεγνωσμένη, απελπισμένη και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Αν έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου το τί πραγματικά νιώθεις για τον πρώην σου, το τί θέλεις, κάθε άλλο παρά αδύναμη θα δείξεις.  Άλλωστε, μια γυναίκα με ισορροπημένα συναισθήματα, είναι μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση!

Αν θες να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου, τότε δες εδώ

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.