Μήπως σε θεωρεί Δεδομένη; - Women's Bible

Μήπως σε θεωρεί Δεδομένη;

Μήπως σε θεωρεί δεδομένη;

Εάν υποπτεύεσαι ότι ο σύντροφός σου δεν σε εκτιμά και τόσο όσο θα έπρεπε και πως σε έχει δεδομένη, κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο. Ίσως οι φίλοι σου να σου δείχνουν τα ανησυχητικά σημάδια ή ίσως να έχει αλλάξει η δυναμική της σχέσης σας και τώρα να νιώθεις ότι δεν παίρνεις αυτό που σου αξίζει.

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει αλλά και τι να κάνεις στη συνέχεια. Σου παρουσιάζω τα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σου σε θεωρεί δεδομένη.

Αισθάνεσαι πως σε έχει δεδομένη γιατί δεν σου συμπεριφέρεται με τον απαραίτητο σεβασμό

 Ο σεβασμός έχει βαθιές ρίζες στις ουσιαστικές σχέσεις, αλλά ακόμα και οι βασικές πράξεις σεβασμού έχουν σημασία. Απλά πράγματα όπως το να αναγνωρίσει ότι έκανες κάτι για εκείνον, ακόμα και αν είναι κάτι μικρό, μπορεί να έχει τεράστιο αποτέλεσμα στον τρόπο που θα νιώσεις για τον εαυτό σου αλλά και για τη σχέση σας.

Ένα «ευχαριστώ» όταν έχεις μαγειρέψει κάτι ή όταν τακτοποίησες μπορεί να φαίνονται ασήμαντα, αλλά αποκαλύπτουν πολλά για τον τρόπο που ο σύντροφος σου νιώθει για εσένα.

Επίσης, όταν ακυρώνει συνεχώς σχέδια τελευταία στιγμή είναι ακόμη ένα ανησυχητικό σημάδι όσον αφορά τον σεβασμό που τρέφει για το πρόσωπο σου. Εάν ο σύντροφός σου το ακυρώνει συχνά, είναι ένα σημάδι ότι δεν σε εκτιμά και τόσο όσο θα έπρεπε.

Μια ή δύο φορές είναι κατανοητό. Συμβαίνουν διάφορα που είναι εκτός του ελέγχου μας. Αλλά, θα πρέπει να επικοινωνεί για τυχόν αλλαγή σχεδίων και αυτή η επικοινωνία είναι και ο δείκτης σεβασμού ανάμεσα στους συντρόφους.

Δεν είσαι εξαρτημένη ούτε απελπισμένη εάν θέλεις να μάθεις τι συμβαίνει και γιατί ξαφνικά ακυρώθηκαν τα σχέδια σας. Χρειάζεται να ενημερώνεσαι για αλλαγές που αποφασίζει να κάνει ο σύντροφός σου.

Εάν δεν κάνει την προσπάθεια να σε ενημερώσει για τον λόγο που αποφάσισε να ακυρώσει τη συνάντηση σας ή συνεχίζει να το κάνει χωρίς προφανή λόγο, τότε σε θεωρεί δεδομένη πιστεύοντας ότι δεν θα σε πειράξει.

Νιώθεις δεδομένη γιατί δεν είσαι μέρος της ζωής του ή δεν ενδιαφέρεται να σε συμπεριλάβει στη ζωή του

 Μπορεί να σου φανεί χαζό γιατί φυσικά και είσαι μέρος στη ζωή του συντρόφου σου αλλά είσαι πραγματικά; Σίγουρα, μιλάτε κάθε μέρα και περνάτε χρόνο μαζί αλλά συμμετέχεις και στην υπόλοιπη ζωή του; Συζητάτε πριν πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του;

Ένα κομμάτι του να είσαι με κάποιον μαζί είναι να εκτιμάς την παρουσία του στην ζωή σου. Σημαίνει το να ζητάς τη συμβουλή του ή να θέλεις τη γνώμη του για τα πράγματα ή να σου παρέχεται υποστήριξη όταν τη χρειάζεσαι.

Εάν ο σύντροφός σου δεν το κάνει αυτό, τότε χάνεις μεγάλο μέρος από την ζωή του. Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα που κάνει αλλά είναι όμορφο να γνωρίζεις τι συμβαίνει στη ζωή του και να μοιράζεστε πληροφορίες για τις ζωές σας πέρα από τη σχέση σας.

Σε ρωτάει πως πάνε τα πράγματα με τη δουλειά σου; Τα χόμπι σου; Πως πάνε τα πράγματα με τους φίλους σου;

Μια υγιής σχέση συμπεριλαμβάνει δύο ανεξάρτητους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ζωές σας θα πρέπει να είναι τελείως ξένες μεταξύ σας.

Εάν ο αγαπημένος σου δεν προσπαθεί καθόλου ή προσπαθεί ελάχιστα να σε συμπεριλάβει στη ζωή του και σε απομακρύνει, τότε σε θεωρεί δεδομένη και σίγουρα δεν σε εκτιμά όσο θα ήθελες.

Σε υποτιμάει ή / και σε χειραγωγεί συναισθηματικά

Εάν πιστεύεις ότι σε χειραγωγεί συναισθηματικά για να κάνεις κάποια πράγματα ή να μην τα κάνεις, χρειάζεται να αναλογιστείς εάν βρίσκεσαι στη σωστή σχέση.

Ίσως να πιάνεις τον εαυτό σου να λέει συνεχώς συγγνώμη για πράγματα που είπες ή έκανες ή να είσαι μόνο εσύ αυτή που υποχωρεί και συμβιβάζεται. Μπορεί να είναι μικρά πράγματα όπως το που θα πατε για φαγητό ή μεγαλύτερα όπως εάν θα περάσεις τον ελεύθερο σου χρόνο με τους φίλους σου ή με εκείνον.

Ίσως να σου φαίνεται ότι έχει πλήρη έλεγχο της σχέσης και σε κάποιον βαθμό και πάνω σου. Μπορεί τυχαία να αποφασίζει ότι δεν θέλει να είναι μαζί σου και να σε χωρίζει ή μπορεί να αποφασίζει πάλι αυθαίρετα ότι θέλει να τα ξαναβρείτε.

Σε αφήνει να αναρωτιέσαι τι είναι «ασφαλές» και τι δεν είναι για να κάνεις και βρίσκει τρόπους για να σε κρατά υπό έλεγχο με το να σου λέει γενικότητες του τύπου «Πρόσεχε τη συμπεριφορά σου» ή «Δώσε μου λίγο χώρο».

Εάν υπάρχει συναισθηματική χειραγώγηση στη σχέση σου, χρειάζεται να αναρωτηθείς για ποιο λόγο την ανέχεσαι ή για ποιον λόγο φοβάσαι τόσο για να μιλήσεις για αυτό μαζί του. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υγιής συμπεριφορά και φυσικά δεν την αξίζεις. Υπάρχουν τρόποι για να φύγεις από τέτοιου τύπου σχέσεις και μπορείς να βρεις τη στήριξη που χρειάζεσαι.

Η σωματική σας επαφή έχει ελαττωθεί σημαντικά

 Ένα άλλο σημάδι για να κοιτάξεις είναι αν υπάρχει αλλαγή στην σωματική εγγύτητα. Εάν ο σύντροφός σου θέλει να κάνει περισσότερο σεξ μαζί σου αλλά δεν σου δίνει καθόλου τρυφερότητα και συναισθήματα, τότε σε εκμεταλλεύεται και είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δεν πρέπει ποτέ να νιώθεις ότι «χρωστάς» στον σύντροφό σου κάτι, ειδικά όσον αφορά τη σεξουαλική σας σχέση. Εάν σε κάνει να νιώθεις ότι πρέπει να κάνεις σεξ μαζί του για να σου δώσει προσοχή και τρυφερότητα, τότε πρέπει να εξετάσεις πως έφτασαν τα πράγματα μεταξύ σας σε αυτό το σημείο.

Ο σύντροφός σου δεν θα πρέπει να σε κάνει να αναρωτιέσαι για το αν αξίζεις σαν άνθρωπος ή να σε κάνει να χρησιμοποιείς το σεξ για συναισθηματική σύνδεση. Το σεξ ανάμεσα σε ένα ζευγάρι θα πρέπει να είναι ένας δεσμός που μοιράζεστε προκείμενου να έρθετε πιο κοντά.

Εάν συμβαίνει το αντίθετο, και πλέον κάνετε ελάχιστα ή και καθόλου σεξ, θα πρέπει να αναρωτηθείς για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί στις σχέσεις, ειδικά όταν αφορά την σεξουαλική εγγύτητα γιατί μπορεί γρήγορα να επηρεάσει την ισορροπία της σχέσης.Μήπως σε θεωρεί δεδομένη;

Νιώθεις δεδομένη γιατί δεν είσαι η προτεραιότητα του

Παρ ‘όλο που δεν μπορείς πάντα να είσαι η νούμερο ένα προτεραιότητα στη ζωή του, χρειάζεται να είσαι πάνω στη λίστα προτεραιοτήτων του συχνά. Εάν σου φαίνεται ότι βάζει άλλα πράγματα και άλλους ανθρώπους πάνω από εσένα σε καθημερινή βάση, τότε σίγουρα δεν σε κάνει να νιώθεις καλά και όπως θα καταλαβαίνεις είναι και κακό σημάδι για τη σχέση σας.

Πιθανόν να μην τήρησε κάποια υπόσχεση για να βρίσκεται κάπου μαζί σου. Ή μπορεί ακόμα και να περιμένεις να κάνετε κάτι μαζί εδώ και μήνες. Αυτά είναι σημάδια ότι δίνει μεγαλύτερη αξία σε κάτι άλλο παρά στα σχέδια που κάνετε μαζί και άρα σε εσένα.

Σίγουρα, θα πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις εάν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό ή έκτακτο που πρέπει να διευθετήσει, αλλά εάν τρως μόνη σου τα περισσότερα βράδια στο σπίτι και σπάνια κάνετε κάτι μαζί, τότε ξέρεις ότι σε θεωρεί δεδομένη.

Είναι καλό να έχουμε προσωπική ζωή και φίλους πέρα από τη σχέση μας, αλλά αν με την πρώτη ευκαιρία ακυρώνει σχέδια μαζί σου και ποτέ με άλλους, τότε ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς το γιατί.

Δεν σκέφτεται τα συναισθήματα σου

 Όλοι κάνουμε λάθη κάποια στιγμή και αυτά τα λάθη μπορούν να πληγώσουν αυτούς που νοιαζόμαστε. Ανάλογα με τις περιστάσεις, αυτά τα λάθη είναι συχνά εύκολο να τα συγχωρέσουμε.

Μήπως όμως ο σύντροφός σου μειώνει τα συναισθήματά σου σε καθημερινή βάση; Μήπως συμπεριφέρεται με τρόπους που σε στεναχωρούν χωρίς να σκέφτεσαι το πως νιώθεις; Ίσως να κάνει αστεία για εσένα μπροστά σε άλλους ή να σου λέει τα πάντα για τη μέρα του χωρίς να σε ρωτήσει για την δική σου.

Βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα κάνει αυτά από κακία, αλλά είναι τόσο απορροφημένος στον δικό του κόσμο και εαυτό που σπάνια θα δώσει σημασία στα δικά σου συναισθήματα.

Ίσως να είναι στον χαρακτήρα του να είναι αφηρημένος, αλλά όταν πραγματικά υπολογίζεις και εκτιμάς κάποιον σε μια σχέση, προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να του δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι και ότι τον αγαπάς.

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο για κάποιους ανθρώπους, αλλά ακόμα και αν δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μια βαθύτερη σύνδεση, θα πρέπει τουλάχιστον να σκέφτονται πως νιώθεις και συγκεκριμένα με τις πράξεις τους.

Θες να αναζωπυρώσεις μέσα του το πάθος που νιώθει για εσένα; Δες εδώ

Δεν τον ενδιαφέρουν οι ανάγκες σου

Όλοι έχουμε ανάγκες. Ανάγκες που επιθυμούμε οι άλλοι να ικανοποιήσουν για εμάς ή να μας βοηθήσουν με κάτι που θέλουμε. Σε μια δυνατή σχέση που βασίζεται στον σεβασμό, και οι δύο σύντροφοι χρειάζεται να προσπαθούν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του καθενός όσο καλύτερα μπορούν.

Όταν ο σύντροφός σου σε θεωρεί δεδομένη όχι μόνο δεν θα προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες σου αλλά δεν θα δίνει καν την ελάχιστη προσοχή όταν κάνεις ξεκάθαρες τις ανάγκες και επιθυμίες σου.

Αυτό δείχνει ότι δεν βλέπει τις ανάγκες σου σημαντικές ή άξιες για να πράξει με βάση αυτές. Αυτές μπορεί να είναι συναισθηματικές ανάγκες, πρακτικές ή σωματικές ανάγκες.

Είναι σημαντικό να θυμίσεις στον εαυτό σου ότι αξίζεις μια υγιή σχέση στην οποία θα νιώθεις ευτυχισμένη και άνετα.

Καμία σχέση δεν είναι 100% τέλεια ή 100% τέλεια κάθε στιγμή, αλλά αξίζεις να νιώθεις ασφαλής και ότι σε νοιάζονται.

Εάν δεν παίρνεις κάτι τέτοιο από τον σύντροφό σου, πρέπει να αποφασίσεις εάν θέλεις να δουλέψεις μαζί του πάνω σε αυτό ή αν είναι καλό να προχωρήσεις. Θα είσαι απόλυτα καλά και στις δύο περιπτώσεις και θα το ξεπεράσεις όσο και αν δύσκολος είναι ο χωρισμός ή η προσπάθεια να βρείτε μια ισορροπία.

Μείνε δυνατή και κάνε το καλύτερο δυνατό για εσένα.

Τι κάνουμε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημιουργήσαμε το πρώτο Εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικών σχέσεων για γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις εσωτερικά και εξωτερικά, να φλερτάρεις, να επικοινωνείς και να ζεις ελεύθερη.